Skocz do zawartości
Ghost

Jak odblokowac mojego Athlona ???

Rekomendowane odpowiedzi

No ale jak ma odblokowany mnożnik to na tej płycie powinien wyżej niż te x10 pójść. Czyż nie .

moze nie wszystkie mnozniki sa odblokowane ?mogl kupic z odblokowanymi mnoznikami ale nie wszystkimi
A niby jakim cudem fabrycznie odblokowany mnożnik miałby być "niedokładnie odblokowany". No zastanów się...

Prawdopodobnie proc ni wyrabia takiej częstotliwości i dlatego nei możesz go na mnożniku 10,5 puścić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale jak ma odblokowany mnożnik to na tej płycie powinien wyżej niż te x10 pójść. Czyż nie .

moze nie wszystkie mnozniki sa odblokowane ?mogl kupic z odblokowanymi mnoznikami ale nie wszystkimi
A niby jakim cudem fabrycznie odblokowany mnożnik miałby być "niedokładnie odblokowany". No zastanów się...

Prawdopodobnie proc ni wyrabia takiej częstotliwości i dlatego nei możesz go na mnożniku 10,5 puścić.

chodzilo mi o to ze on mogl byc kupiony jako uzywany i miec : "niedokladnie"odblokowany mnoznik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze jednak nie jest odblokowany :?: :evil: :?:

[10x141] - System failed due to CPU over-clocking...

A moze napisac maila do AMD ze kupilem Athlona z "niedokladnie odblokowanym" mnoznikiem :?: :twisted: :?:

Co mam wreszcie robic :?: Nie chce pozostac przy tych 1400MHz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj ustawilem mnoznik na 9 i komp bez problemu startowal na FSB 145 i wyzej, a jak dam mnoznik na 10 to tylko do 140... :evil: Piszecie ze moj procesor jest odblokowany fabrycznie, jesli tak jest to dlaczego nie moge przekroczyc mnoznika 10 i FSB 140 przy tym mnozniku :?: Moze podajcie mi linka do strony na ktorej jest pokazane jak odblokowac Athlona to sobie sprawdze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj ustawilem mnoznik na 9 i komp bez problemu startowal na FSB 145 i wyzej, a jak dam mnoznik na 10 to tylko do 140... :evil: Piszecie ze moj procesor jest odblokowany fabrycznie, jesli tak jest to dlaczego nie moge przekroczyc mnoznika 10 i FSB 140 przy tym mnozniku :?: Moze podajcie mi linka do strony na ktorej jest pokazane jak odblokowac Athlona to sobie sprawdze...

Kuna tak truno zajarzyć że twój procesor może po prostu nie ciągnać więcej niż około 1400 mhz????

Jeśli możesz zmieniać mnożnik to jest on odlokowany!!!! :twisted:

I może po prosty wypadałoby coś pczytac o kręceniu tb! :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...