malkovich Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Witam Wyszedł nowy firmware do rutera D-LINK DI-604 (rev. D - wersja na rynek europejski) dostępny pod adresem ftp://ftp.dlink.de/di-products/di-604/Tre...06b1_270804.zip Wielu pewnie go używa, więc warto ściągnąć i zainstalować. Ja dziś po pracy zabieram się za upgrade... Plik readme jest po niemiecku (jest tam napisany sposób instalacji nowej wersji firmware'u), a w history.txt jest informacja, że nowy firmware poprawił jakiegoś bug'a "Port Redirect in Virtual Server". Więc do roboty. (P.S. Na www.dlink.co.uk jest wersja nieświeża...) Pozdrawiam Tomek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 ja to zainstalowalem od razu jak dostalem router i powiem ze nie widze zadnej roznicy - moze za slabo testowalem rozne opcje :P zreszta "przerobilem" kilka wersji firmware od 3.01 do 3.06b1 i router jest tak samo upierdliwy w konfiguracji :P konfihuracja na Operze to porazka - zaraz sie zawiesza :( "BUSY" i te sprawy konfiguracja na IE - potrafi sie zawiesic :? konfiguracja na Firefoxie - rewleacja nie zawiesil sie ani razu :roll: musze jeszcze sprawdzic jak to wyglada w Konquerorze tez ktos tak ma :?: a i zeby nie bylo ze jestem stronniczy :P jestem zapalonym entuzjasta Opery - uzywam od wersji 5.12 (ale prehistoria) :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkovich Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 Nie należy się spodziewać iż firmware nowszy od poprzedniego o przyrostek beta (beta jeden!) przyspieszy połączenie inetrenetowe o 30-50% :wink: Jest poprawiony jakiś bug i tak ma być! Dla mnie konfiguracja tego rutera (jak każdego w tej klasie) jest prosta i trudno znaleźć w opcjach coś bardzo zawiłego. Proponuję porównać to z ruterami CISCO zarządzanymi Telnetem czy ssh... A jeśli chodzi o wieszanie... zdarzy się raz na dwa tygodnie, że D-LINK popadnie w okres wielkiego zamyślenia no i wtedy zostaje reset, lub wyłączenie z prądu i ponowne podłączenie. Ale przyjemnie jest sobie cos czasem zresetować :wink: A efekt przedstawiony przez mojego przedpiścę... konfihuracja na Operze to porazka - zaraz sie zawiesza Sad "BUSY" i te sprawy konfiguracja na IE - potrafi sie zawiesic Confused konfiguracja na Firefoxie - rewleacja nie zawiesil sie ani razu Rolling Eyes musze jeszcze sprawdzic jak to wyglada w Konquerorze dotyczy kwestii odświeżania zawartości okna przeglądarki po zastposowaniu zmian w DI-604 (po naciśnięciu "Apply"...) już się do tego przyzwyczaiłem. Choć w korespondencji z działem technicznym D-LINK'a w Niemczech (pomoc_techniczna(at)dlink.de) wskazywałem na to zachowanie się przegladarki... mieli to chyba wziąć pod uwagę. Można ich bombardowac pytaniami i sugestiami zatem... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2004 U mnie jest poprawa z nowym FIRMWAREM. Przy poprzednich wersjach wieszał się w fazie konfiguracji, teraz tego problemu nie ma :) Wgrałem go jakieś dwa tygodnie temu i muszę przyznać że od tego czasu D-LINK nie zawiesił się na necie ani razu- przedtem niestety czasem mu sie to zdarzało. Jak dla jest więc lepiej :) 05-01-2005 EDIT: teraz wiesza mi się kilka razy dziennie :( Chyba wgram starszą wersję , bo zaczyna mnie to wkurzać ... 07-01-2005 EDIT: no i wróciłem do wersji 306. Przez 2 dni ani jednej zwiechy :) A dla celów konfiguracji Di-604 zainstalowałem Firefoxa i faktycznie działa bez problemów. Ale jako przeglądarka do netu dalej jest Opera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...