soska66 Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Tak jak w temacie....niech ktos raz porzadnie wytlumaczy jak pozbyc sie krzakow na stronach php. mam strone wrzucona na serwer znajomego, ktory odpala na nim bez problemu swoj wlasny portal (serwer mna dobrze skonfigurowany). Jego serwis dziala bez zarzutu. natomiast moje strony wywalaja krzaczki w miejscu polskich liter ą, ę itd. Jak tego sie pozbyc. Pomijam juz ze mam tez tak na wlasnym kompie i sprawia to duzo zachodu przy programowaniu (ta sama sytuacja jesli edytuje w EditPlusie i kilku innych programach). W plikach oczywiscie mam dodana linijke meta z polska strona kodowa Pomozcie. Ale nie na zasadzie - napisz funkcje ktora bedzie zmieniac znaki, albo sciagnij jakis KeyPlus czy nie wiadomo co Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 Albo po prostu zmień kodowanie w stronie wynikowej na odpowiednie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 Hmm, a jaka strone kodowa ustawiles. Jesli piszesz na Windowsie uzywajac standardowych czcionek to znaki kodowane sa w cp1250 i taka strona kodowa powinna byc ustawiona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 [...] Ale nie na zasadzie - napisz funkcje ktora bedzie zmieniac znaki, albo sciagnij jakis KeyPlus czy nie wiadomo co a caly pic polega na tym ze wlasnie sam sobie odpowiedziales. do tych dwoch mozliwosci dodam trzecia - zmien system operacyjny na porzadny. taki kotry nie uzywa cp1250 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...