Skocz do zawartości
amdek

Red Hat 7.3 :(

Rekomendowane odpowiedzi

Na red hata czekalem kilka tygodni ,w tym czasie uczylem sie Mandrake i troche poznalem

na czym polega linux !!

Niestety tyle czekania na nic :(

Zassalem 5 plytek vallhali z serwera ,,, ktory znalazlem na linuxfromscratch.org ,to byly

3 iso z RH i 2 z source, zgralem je i odpalilem i ...

Na poczatku wszystko dobrze az do momentu gdy przyszlo do wykrycia dysku, Znalazl go ale

jednoczesnie wywalil blad (fdisk) ,ze wykryl ze dysk ma zle zapisana tablice partycji.

I jak sie okazalo mial racje bo PM7.0 dal plame zle zapisujac ID partyji (naprawilem to :P).

Wybralem potem instalke custom, zamontowalem / i swap ,wybralem pakiety i czas instalowac.

I zaraz na poczatku wywalilo mi blad ze w pakiecie hwdata jest blad !! I hu. szczelil

instalke bo nic nie moglem zrobic poza rebootem, nawet nie moglem sie cofnac :(.

Instalowalem od nowa ale nie moglem w zaden sposob wylaczyc tego pakietu !!

Takie sa qwa moje pierwsze wrazenia z RH :( Po prostu zenada !!!!

Czy ja mam tylko takie problemy?? Skad ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> nietrefnego RH (no chyba ze kazdy ma taki

blad:( z pakietami). Jeszcze niestety ni wiem czy na innych cdkach nie mam zjeb...

pakietow(wiec prawdopodobnie 5cd w plecy heh :( ). Podajcie jakis sprawdzony adres !?

Bo chcialbym przejsc na RH bo mysle ze on jest najlepszy do domu (bez neta:( ) i jest

bardziej zaawansowany niz mandake.No chyba ze macie jakies inne propozycje ?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi