amdek Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 Na red hata czekalem kilka tygodni ,w tym czasie uczylem sie Mandrake i troche poznalem na czym polega linux !! Niestety tyle czekania na nic :( Zassalem 5 plytek vallhali z serwera ,,, ktory znalazlem na linuxfromscratch.org ,to byly 3 iso z RH i 2 z source, zgralem je i odpalilem i ... Na poczatku wszystko dobrze az do momentu gdy przyszlo do wykrycia dysku, Znalazl go ale jednoczesnie wywalil blad (fdisk) ,ze wykryl ze dysk ma zle zapisana tablice partycji. I jak sie okazalo mial racje bo PM7.0 dal plame zle zapisujac ID partyji (naprawilem to :P). Wybralem potem instalke custom, zamontowalem / i swap ,wybralem pakiety i czas instalowac. I zaraz na poczatku wywalilo mi blad ze w pakiecie hwdata jest blad !! I hu. szczelil instalke bo nic nie moglem zrobic poza rebootem, nawet nie moglem sie cofnac :(. Instalowalem od nowa ale nie moglem w zaden sposob wylaczyc tego pakietu !! Takie sa qwa moje pierwsze wrazenia z RH :( Po prostu zenada !!!! Czy ja mam tylko takie problemy?? Skad ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> nietrefnego RH (no chyba ze kazdy ma taki blad:( z pakietami). Jeszcze niestety ni wiem czy na innych cdkach nie mam zjeb... pakietow(wiec prawdopodobnie 5cd w plecy heh :( ). Podajcie jakis sprawdzony adres !? Bo chcialbym przejsc na RH bo mysle ze on jest najlepszy do domu (bez neta:( ) i jest bardziej zaawansowany niz mandake.No chyba ze macie jakies inne propozycje ?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob_e Opublikowano 1 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2002 idz do kiosku i sobie kup. 20 zł to nie duzo, a jak nie bedzie działął (chociaz to niemozliwe) to go oddasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amdek Opublikowano 3 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2002 Chyba poczekam az sie pojawi RH8.0 w kiosku !! Bo chyba go jeszcze nie ma ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark Nazzal Opublikowano 3 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2002 Bo Red Hat to ogólnie jest <span style="color:red;">[ciach!]</span>o, w każdym wydaniu i każdej wersji. Jest nim więcej dziur niż w serze szwajcarskim. Używaj SlackWare'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...