mathias79 Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 Witam Robię programik w builderze 6. Do projektu dodałem pliki *.cpp i *.h w których jest zawarta deklaracja klasy oraz definicje jej funkcji. plik *.h wyglada tak : //---------------------------------------------------------------------------#ifndef truetableH#define truetableH//--------------------------------------------------------------------class TrueTable { public: int ilWe; int fullWe; int ilWy; int komb; int **poczTabWe; int **tabWe; int **poczTabWy; int **tabWy; TrueTable(); TrueTable(string type); };#endifzaś plik *.cpp tak : //---------------------------------------------------------------------------#pragma hdrstop#include "truetable.h"//---------------------------------------------------------------------------TrueTable::TrueTable(string type) { }#pragma package(smart_init) reszta implementacji będzie później. Probelm polega na tym że nie idzie tego skompilować. Builder wywala jakieś błędy że brakuje "}" i innych takich. To samo napisane w dev-c++ dziala bez problemu. Przecież konstruktor może przyjąć string jako parametr. Nie wiem o co chodzi ... builderem nie zajmuję sięzbyt długo .. . :oops: jeśli zmienię parametr na in to nie ma problemu. z góry dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 A #include <string> to gdzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathias79 Opublikowano 15 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2004 #include <string> jest .... tylko jakoś mi obcięło przy wklejaniu na forum jak pisałem pod dev-c++ działa to co zrobiłem (oczywiście bez całej buiderowej otoczki) błąd to E2293 ) expected ... no ja nie wiem co z tym począć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...