Jancio Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 Na początek: 2.4@2.9 V core 1.5 (nie wiedziec czemu waha sie od 1.456 do 1.504 (PSU: beQUIET 400W v.1.3)), ram Hynixa 2x256, FSB 230Mhz. Na procesorze Zalman 7000Cu, no ale do rzeczy: wcześniej od czasu do czasu zdarzalo się, że wg płyty procesor osiagal 60stopni i wlaczal sie alarm, po restarcie systemu wszystko wracalo do normy. W niedziele natomiast temperatura ogolnie wzrosla i teraz w idlu jest od 42 do 50(w tle wmp, frefox i p2p) do 59-60 w stresie... Zastanawia mnie to, że wczesniej przy tym samym chlodzeniu i w tych samych warunkach byly nizsze temp, i to w idlu i w stresie... Jakies pomysly? Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajkelP Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Cześć ! A może ci sie cos odczepiło, poluzowało (radiator) ! Zdejmi go i załóż jeszcze raz oraz posmaruj procka pastą ! Wyjmij baterie z BIOSU, uaktualnij BIOS na najnowszy ! Może pomoże ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek_m73 Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 pomacja radiator ;-) jak jest zimny to oznacza ze sie poluzowal. te zalmany sa ciezkie wiec chyba latwo go poluzowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jancio Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 to bylo wlasnie pierwsze co zrobilem... zdjalem, przesmarowalem od nowa pasta i nic.... nie wydaje mi sie zeby byl poluzowany. Co do BIOSu tez o tym myslalem, ale czy w takim razie dlaczego wczesniej byl chlodniejszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek_m73 Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 nie odpowiedziales jaki jest radiator czy jest goracy wiadomo ze nie bedzie mial takiej temp jak procesor ale powinien byc cieply Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jancio Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 uptadowalem BIOS'a do najnowszej wersji. teraz MBM pokazuje 45 a czujnik od aerogate wetkniety nisko miedzy blaszkami 31.5... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek_m73 Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 tz ze byla to wina BIOSu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jancio Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 spadlo o 1 stopien.... ale to nadal nie wyjasnia, czemu wczesniej bylo chlodniej... Czy moze to byc wina jakiejs uslugi dzialajacej w tle, ktora obciaza procka...? (sys => w2k3) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek_m73 Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 zobacz obciazenie procka ctrl+alt+del Menadzer zadan zakladka wydajnosc u mnie przy celeronie 2.4 GHz jest ok 0%-2% z tego co czytalem Abity zawyzaja wskazania temp. czyli moze byc OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jancio Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 nie no tyle gdzie sprawdzic to ja wiem, tylko chodzilo mi o to, czy jest jakas mozliwosc ze usluga nie jest tam liczona... btw firefox w tle i jest 5-6% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek_m73 Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 5-6 to jest chyba za duzo! u mnie przy firefox na celeronie 2.4 jest 0-2% czyli u ciebie powinno byc mniej. tyle ze nie wiem czy to moze powodowac taki wzrost temperatury. a moze to skutek podkrecenia bo masz podkreconego procka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...