Skocz do zawartości
AndyN

Aerogate2 - 5-12V - jak zmodyfikować?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam panel Aerogate2, do którego na jednym kanale podpięte w obwodzie równoległym są cztery wentylatory Arctic Cooling Fan Pro ze zdezyaktywowanymi czujnikami termicznymi.

Panel ma zakres od 7 V do 12V. Przy 7 V wentylatory są dla mnie trochę za głośne, a nie zawsze katuję kompa tak, że potrzebne jest wydajne chłodzenie, np: gdy komp zostawiam włączony na noc z uruchomionym emule (kompa mam w sypialni)

Jak spowolnić jeszcze bardziej wentylatory nie rezygnując z możliwości sterowania poprzez Aerogate2 ich prędkością?

Jakieś sugestie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wylączam wszystkie wiatraczki na noc, zostaje tylko pentagram na procku i dwa w zasiłce

OK, może nie napisałem wszystkich szczegółów ....

Ale jak wynika z mojej sygnaturki, mam WC na procku, grafie i NB. Chodzi mi o spowolnienie do 5V wentyli na chłodnicy układu WC. 4 x Arctic Cooling Fan Pro równoległe połączone i podpięte do jednego kanału sterującego panela

Jak wyłączę wentyle na chłodnicy w ogóle, to po pewnym czasie z wody robi mi się ciepła zupa - woda za bardzo się nagrzewa

Szczegóły konstrukcji WC na mojej WWW: http://members.lycos.co.uk/and777rew/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi