Skocz do zawartości
tukuest

Do czego sie nadaje plyta Lucky Star?

Rekomendowane odpowiedzi

Model plyty: Lucky Star KVAT(S)-A2 na czipsecie VIA KT133

Procesor: Duron 650MHz

Pamieci: SDR 133MHz

Mam to od dzisiejszego wieczora i zastanawiam sie na ile da sie to podpedzic przy uzyciu Volcano 7+ (na moim P4 po prostu sie marnuje 8) )

Moze ktos rowniez wie czy ten wynalazek obsluguje DDR i ktore PC1600 czy tez PC 2100.

Ostatnie pytanie. Jakie procki ten czipset obsluguje? Ktore durony? Tylko Spitfire, czy tez Morgan? Athlon TB czy rowniez XP?

Za odpowiedz wielkie dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8) 8) :twisted: :twisted: 8) 8)

mysle sobie ze plyta ta moglaby doskonale nadawac sie jako rekwizyt do jakiejs nowoczesnej sztuki - moze "New Technology Art Performance". moze jakas kompozycja postmodernistyczna. ciekawe coz wyobraznia moglaby podpowiedziec np takiemu VanGhog'owi gdyby w jego czasach mial dostep do takich "codeniek";

:twisted: :twisted: 8) 8) :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie trafila do mnie na serwis taka plytka. To co napisane powyzej to prawda. Wchodza tylko SDR. Natomiast co do stabilnosci to nie za bardzo. Wlasnie sie okazalo ze plyta nie chce chodzic dobrze z pamieciami no name. Jak wsadzilem Kingstony to jest wszystko OK. Acha i te Kingstony chodza dobrze tylko w 1 banku 8O

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja miałem spokojnie i na k7vat i na k7vat+ ale pamiątki to były hynixy / czekały na abita,a w między czasie testowałem takie tam luckie gwiazdy :)/

wiec jedyne do czego się moge przyczepic to brak opieki formy /kicha z nowymi biosami/

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Model plyty: Lucky Star KVAT(S)-A2 na czipsecie VIA KT133

Skoro to KT133 to wiadomo chyba że tylko SDR (chyba nie masz od wczoraj kontaktu z kompami, więc czemu pytasz o DDR :?: ). I znów KT133 to tylko 100 fsb więc tylko Durony i stare Athlony TB na fsb 100/200.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiec tak: Po raz pierwszy mam styk z linia duron/athlon i nie mam pojecia o jakichkolwiek czipsetach pod ta platforme. Z ta kwestia laczy sie moje kolejne pytanie:

Gdzie na sieci znajde manual dotyczacy technik o/c durnia (zamalowywanie mostkow, ktorych? jak sie w ogole do tego zabrac). Zauwazylem, ze przy standardowym mnozniku rusza jedynie przy FSB 105MHz

Plyte mam bez manuala. Pytanko, czy mozna gdzies takowego dostac? W formie elektronicznej, ewentualnie czy moglbym sobie od kogos odbic na xero?

Co do pamieci oczywiscie moglem sie domyslic, ale chcialem sie tylko upewnic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te mobo nie ciągną zbyt wysokich fsb. powinna pociągnąć morgana - w sumie tesh ma fsb=100 chcesz to ci sprzedam - d1000 z przyczernioną od spodu naklejką i ukruszonym rdzeniem - cena 2zł. swietnie nadaje sie na breloczek. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te mobo nie ciągną zbyt wysokich fsb. powinna pociągnąć morgana - w sumie tesh ma fsb=100 chcesz to ci sprzedam - d1000 z przyczernioną od spodu naklejką i ukruszonym rdzeniem - cena 2zł. swietnie nadaje sie na breloczek. :lol:

SUPER !!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...