smallbit Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 mój problem wyglada tak ,ze dzisiaj rano gdy właczyłem kompa monitor mi sie nie właczył po resecie właczył sie ale w momencie gdy cała winda (xp) jest juz załadowana i niby wszystko jest ok ale gdy probuje właczyć jakąś gre (carom 3d) to pojawia mi sie błąd na lineage 2 mam taki bład "OS: Windows XP 5.1 (Build: 2600) CPU: AuthenticAMD PentiumPro-class processor @ 1802 MHz with 511MB RAM Video: RADEON 9200 SERIES (6387) Assertion failed: RenDev [File:WinViewport.cpp] [Line: 549] History: UWindowsViewport::OpenWindow <- UGameEngine::Init <- InitEngine " jak włoże rive tnt 32 mb wszystko jest ok nie wiem co zrobić czy to problem oprogramowania czy coś z kartą nie tak ja jestem noobem wiec nie wpadłem na to co to jest za błąd pomocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tulip Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Na początek sprawdź tą kartę u kogos innego. Najlepiej kogoś kto również ma radka bo przesiadka z nvidii bywa problematyczna (reinstalacja systemu bywa niezbędna, potencjalne błędy moga być spowodowane "gryzieniem się" konkurencji a nie wadami karty). Podaj specyfikację katry (producent, ile ramu, jakie pamiątki itp) Opisz co robiłeś z kartą (gwarancji Ci nie zabierzemy więc szczerze i szczegółowo). Sprawdź w BIOSie "AGP Aperture size" (określa jaka część RAMu jest przypisywana do obsługi grafiki) - chociaz nie przypuszczam aby miało to, w tym przypadku, jakiś związek. Druga opcja to po prostu błąd gry Wróżenie z fusów: padły pamiątki na grafie - 1 moduł lub kilka - czarny scenariusz i nie umiem tego dowieść Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomii Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 chyba grafa pada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tulip Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Jak juz bedziesz pewien, że padły pamiątki to możesz wgrać bios od wersji z mniejszą ilościa ramu i może jeszcze będzie z niej coś. Ale wszystko "moze". Powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smallbit Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 z kartą nic nie robiłem gwarancja jeszcze jest :) niepokoi mnie ilość pamięci (na czerwono na screenie) i to na pewno nie bł.ąd gry bo już nawet smoke grenady w cs`ie stanowią problem tutaj macie szczegóły z dxdiaga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2ms Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 to chyba czesc pamieci poszla sie jeb... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tulip Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 No to chyba miałem rację niestety. Biegaj do serwisu i jak się da to bierz kasę i inwestuj w R9550 na dobrych pamiątkach. Tak off topic -> oczy Cię nie bolą jak masz odświeżanie 60Hz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smallbit Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 ok jutro zanosze do serwisu BTW normalnie mam 75hz widocznie jak wkładałem rive to mi sie tak zrobiło bo skasowała mi rozdziałke na 800x600 i to zmieniłem ale f już nie zdążyłem w sumie temat do wora BTW 2 spoko jeżeli da sie wyciągnąc kase to inwestuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...