Skocz do zawartości
smallbit

problem z radkiem 9200

Rekomendowane odpowiedzi

mój problem wyglada tak ,ze dzisiaj rano gdy właczyłem kompa monitor mi sie nie właczył po resecie właczył sie ale w momencie gdy cała winda (xp) jest juz załadowana i niby wszystko jest ok ale gdy probuje właczyć jakąś gre (carom 3d) to pojawia mi sie błąd

Dołączona grafika

na lineage 2 mam taki bład

"OS: Windows XP 5.1 (Build: 2600)

CPU: AuthenticAMD PentiumPro-class processor @ 1802 MHz with 511MB RAM

Video: RADEON 9200 SERIES (6387)

Assertion failed: RenDev [File:WinViewport.cpp] [Line: 549]

History: UWindowsViewport::OpenWindow <- UGameEngine::Init <- InitEngine

"

jak włoże rive tnt 32 mb wszystko jest ok

nie wiem co zrobić czy to problem oprogramowania czy coś z kartą nie tak ja jestem noobem wiec nie wpadłem na to co to jest za błąd

pomocy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na początek sprawdź tą kartę u kogos innego. Najlepiej kogoś kto również ma radka bo przesiadka z nvidii bywa problematyczna (reinstalacja systemu bywa niezbędna, potencjalne błędy moga być spowodowane "gryzieniem się" konkurencji a nie wadami karty).

Podaj specyfikację katry (producent, ile ramu, jakie pamiątki itp)

Opisz co robiłeś z kartą (gwarancji Ci nie zabierzemy więc szczerze i szczegółowo).

Sprawdź w BIOSie "AGP Aperture size" (określa jaka część RAMu jest przypisywana do obsługi grafiki) - chociaz nie przypuszczam aby miało to, w tym przypadku, jakiś związek.

Druga opcja to po prostu błąd gry

Wróżenie z fusów: padły pamiątki na grafie - 1 moduł lub kilka - czarny scenariusz i nie umiem tego dowieść

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok jutro zanosze do serwisu

BTW normalnie mam 75hz widocznie jak wkładałem rive to mi sie tak zrobiło bo skasowała mi rozdziałke na 800x600 i to zmieniłem ale f już nie zdążyłem

w sumie temat do wora

BTW 2 spoko jeżeli da sie wyciągnąc kase to inwestuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi