Skocz do zawartości
Bo$s

Błędy STOP po OC.. Dlaczego ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :) Piszę ponieważ mam problem związany z OC. Podkręciłem mojego athlona xp 1700+ (AXDA1700DUT3C JIUHB0302WPMW) z fsb 133 na 166. Pamięć mam 512 MB noname 400@2.5 ale przekręciłem ją na 333@2 (reszta ustawień na max wydajność). Komputer przy takiej konfiguracji co jakis czas wywala mi blue screen i błąd stop lub błąd nv4_disp.dll lub win32k.sys (zawsze blue screen i potrzeba restartu). Przy fsb 133 jest spox. Błędy wyświetlają się czasem zaraz po uruchomienu kompa, czasem podczas grania, a czasem podczas przeglądania WWW. Próbowałem z napięciami od 1,6 do 1,7 zawsze to samo. Obniżyłem mnożnik z 11 na 10 i też to samo. Temp procka w stresie wynosi 54'C, normalnie około 40'C. Gdy dałem pamięc na 333@2.5 też się wiesza.. podejrzewam, że to chyba przez North Bridge. Jest na nim tylko radiator (płyta MSI KT4V MS-6712) i zimny to on na pewno nie jest :/. Może to być przez to ? Podejrzewałem też zasilacz ale raczej nie.. mam podłączone to co wszędie + drugi cd-rom, kartę dźwiękową i jeden wentyl który chłodzi grafę od góry. Powiedzcie co jeszcze moę zrobić ? Opłaca mi się dawać jakiś wentyl na NB ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra to może podnieść napięcia na procku i ramach (masz wszystko w FAQ).

Jak jeszcze nie masz to dodaj jakieś wentyle do budy żeby przewiewu trochę dostała to temperatury troszkę spadną a i dysk Ci podziękuje :)

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi