Crazy_Ivan Opublikowano 3 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2002 Tydzień temu zmieniałem sprzęt bratu - z 1 - D1000 192 SDR, płyta jakiś stary Acorp na KT133 na 2- D1000@(133*9), ECS K7S6A + 128 DDR zmiana w 3DMarku z 1 = 3560 na 2 = 4970 tylko przy 128 Ramu nie bardzo daje się grać w NWN - więc brat narzeka - ale za to GTA3 śmiga jak głupia Grafika to Prolink GF4 MX 440 Czy na starej płycie ten Duron też działał na 9x133, jak nie to nie ma sensu porównywać. W sumie to temat mnie zainteresował (mam teraz SDR i zastanawiam się co z tym zrobić) więc pytam czy ktoś może czytał jakąs dobrą recenzję, porównanie takiej samej platformy SDR i DDR żeby można było się przekonać jak to rzeczywiście jest. Obawiam się że TloluviN ma rację i w tym problem :? . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 3 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2002 Ja bym zmienial na DDRy ale tylko po to zeby miec na plycie dzielnik 1/5 i zeby spokojnie mozna bylo zarzucic magistrale powiedzmy 175 MHz. A poza tym mam juz dosc swoich badziewnych pamiatek... :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 3 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2002 Samo przejscie z SDR na DDR przy tej samej czestotliwosci FSB to jest wzrost wydajnosci rzedu 5% Najwiekszy przyrost mocy zauwazysz gdy odlokujesz procka i puscisz go na wyzszym FSB a mniejszym mnozniku. Zauwazylem ze moj TB podkrecony jak w podpisie zyskal okolo 20% wiecej mocy niz jak byl podkrecony na 1GHz (10x100) na plycie z SDR taktowanymi asynchronicznie. Te 20% wzielo sie stad ze wzrosla przepustowosc do pamieci prawie dwukrotnie. Na SDR mialem w Sandrze 1028 MB/s Teraz mam 2022 MB/s Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 A jak duży byłby przyrost mocy przy przesiadce na DDR na Athlonie TB 700?!?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RusH Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 zerowy ? :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 moim zdaniem przesiadka z SDR na DDR w tej chwili nie ma sensu. DDR jest szybszy od SDRow jakies 5-7% a gora 10% wiec mysle ze nie oplaca w tej chwili oczywiscie. No chyba ze kupujesz nowy sprzet to wtedy z kolei nie ma sensu (najmniejszego) kupowac SDRow bo to bylby krok w tyl a nie w przod. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Hej, no to moze ja dodam swoje odczucia? Przyrost wydajności na nowej platformie jest dla mnie przynajmniej niezauważalny. Na KT133A i 256 SDR miałem w 3DMarku 2001 niecałe 9000, a na KT333 i DDR333 mam nieco ponad 10000. Wniosek? Przyrost wydajności w wysokości jakichś 10%. W grach nie widzę różnicy, bo wciąż skacze taka np: mafia... tak więc zastanawiam się za ile trzeba mieć sprzęt, żeby grać w tą grę na max detalach i wszystkich opcjach "bezskokowo" ? Opłaca się kupować DDR, ale jak sie nie ma gotówki, to lepiej zaoszczędzić i kupić lepszą karte graficzną, zwłaszcza w obliczu niedługo wchodzących Radeonów 9500 Pro i 9700.... takie jest moje zdanie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Hej, no to moze ja dodam swoje odczucia? Przyrost wydajności na nowej platformie jest dla mnie przynajmniej niezauważalny. Na KT133A i 256 SDR miałem w 3DMarku 2001 niecałe 9000, a na KT333 i DDR333 mam nieco ponad 10000. Wniosek? Przyrost wydajności w wysokości jakichś 10%. W grach nie widzę różnicy, bo wciąż skacze taka np: mafia... tak więc zastanawiam się za ile trzeba mieć sprzęt, żeby grać w tą grę na max detalach i wszystkich opcjach "bezskokowo" ? Opłaca się kupować DDR, ale jak sie nie ma gotówki, to lepiej zaoszczędzić i kupić lepszą karte graficzną, zwłaszcza w obliczu niedługo wchodzących Radeonów 9500 Pro i 9700.... takie jest moje zdanie... Makonar mowisz serio ze Mafia ci skacze?! Jestem zdziwiony 8O Bo ja na swoim kompie gram w rozdziale 1280x1024x16 przy full detalach i chodzi plynniutko czasem ale bardzo rzadko zwolni w nocy kiedy nagromadzi sie wiele obiektow jednak zwolnienie owo jest minimalne i wogole nieprzeszkadzajace. Wydaje mi sie ze to wina tego ze masz 256 ramu mimo iz jest to DDR333 pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...