Hirotaro Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Tak dla Kart GT jest tylko 1 tryb zasilania. W przypadku tych z 128MB RAM jest to napięcie podstawowe 1.2V (na końcu może inne już być) a dla kart z 256MB jest 1.4 u ASUSa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamDuży Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 A ja mam 985 bez chłodzenia :P :D :) 1388316[/snapback] A jakie masz kostki? Te częściej spotykane 2,8ns czy może 2,2ns? No i jakie masz napięcie dla pamięci - ja mam 2,67V i ołówek mi go nie podnosi a niby powinien :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KruK Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 (edytowane) - Medal of Honor - Wojna na Pacyfiku, jesli sie polegnie na ekranie z ta trumna mam artefakty. 1390442[/snapback] Wylapalem ze mam jakies zaklucenia obrazu jak dluzsza chwile jest motion blur? Mozna dostrzec jak by minimlanie textury zanikaly, pozniej na ekranie 2d z trumna sa widoczne juz kwadraciki... i jesli podkrece ostro karte to po kilku sekundach na tym ekranie zwisa komp - na tym ekranie 2d. Jesli wlacze w tej grze shader 1.1 to oczywiscie nie ma tego efektu jak na tej focie wyzej i nie mam najmniejszych problemow. Moze ktos zna program do testowania efektow pixel shader ? Wgralem nawet bios z ustawionym napieciem 1.4v nic nie pomoglo. Moze w koncu cos sie uda z tym zrobic... :mad: Edytowane 15 Kwietnia 2005 przez KruK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 elo, ja z takim pytaniem czy warto wymienić 6600gt na 6800le od Asusa za 100zł dopłaty? obie na agp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 jesli modowalna to tak :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 niewiadomo nowa ze sklepu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 ok jest bajka, będe mógł sprawdzić czy się moduje, jak nie to następna pod warunkiem ze tego samego dnia:) czyli w praktyce za dopłąte z100zł będzie 16/6 na hynix 2,2ns. Jaka bedzie róznica w wydajnoiści? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro200 Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 ok jest bajka, będe mógł sprawdzić czy się moduje, jak nie to następna pod warunkiem ze tego samego dnia:) czyli w praktyce za dopłąte z100zł będzie 16/6 na hynix 2,2ns. Jaka bedzie róznica w wydajnoiści? 1392701[/snapback] Duuuuuża :) Napewno to będzie bardzo dobre zainwestowane 100 zł :) Co do wyników to 3D Mark 03 będzie na poziomie 11/11,5/12 tysi jeśli oczywiście jeszcze dodasz O/C do tego :) Najważniejsze że będziesz mógł wymienić w razie czego tego dnia i zlookać next karte :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
helial Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 mam pytanie zwiazane z tv-out'em na v9999gt 128mb. dzisiaj mianowicie po raz pierwszy potrzebowalem go uzyc i niestety nici :(. Nie bylo zadnego obrazu na telewizorze, ani podczas pracy z monitorem ani przy podlaczaniu tylko TV. probowalem rozne stery (asusowe i referencyjne nvidii), wymuszanie tv tez nie dalo rezultatow. kable i tv dzialaja na 100%, bo z innym kompem dzialaja bez zarzutu. na karcie tez nie widac by cokolwiek bylo nie tak (wszystko na swoim miejscu, nie spalone ;) ). istnieje jakas mozliwosc sprawdzenia (program jakowys?) czy to sprawa hard- czy software'u? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 no i ja mam jeszcze jedno pytanie czy ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> tego 9999le czy pełnego gt? czy poza potokami i vertexami czymś się różnią? bo tak jak pisałem potoki i vertexy odblokowane mam bankowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koven Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 mam pytanie zwiazane z tv-out'em na v9999gt 128mb. dzisiaj mianowicie po raz pierwszy potrzebowalem go uzyc i niestety nici :(. Nie bylo zadnego obrazu na telewizorze, ani podczas pracy z monitorem ani przy podlaczaniu tylko TV. probowalem rozne stery (asusowe i referencyjne nvidii), wymuszanie tv tez nie dalo rezultatow. kable i tv dzialaja na 100%, bo z innym kompem dzialaja bez zarzutu. na karcie tez nie widac by cokolwiek bylo nie tak (wszystko na swoim miejscu, nie spalone ;) ). istnieje jakas mozliwosc sprawdzenia (program jakowys?) czy to sprawa hard- czy software'u? 1393612[/snapback] Sprawdz na kabelku ktory dostales z karta. Czasem rozne karty maja inaczej podlaczone piny na wyjsciu i nie wszystkie kable beda dzialaly. Gdy mialem jeszcze karty ATI to czasem wymiana producenta wiazala sie ze zmiana koncowki kabla. Jesli chcesz inny program to jest chyba TVTool. no i ja mam jeszcze jedno pytanie czy ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> tego 9999le czy pełnego gt? czy poza potokami i vertexami czymś się różnią? bo tak jak pisałem potoki i vertexy odblokowane mam bankowe 1393816[/snapback] To GT to jest asus'owskie ze 128MB czy pelne 256MB z pamieciami GDR3 czy jak im tam i wyzszymi zegarami? Jesli to drugie to mozna karte zazwyczaj przerobic na ULTRA a tej pierwszej zazwyczaj jeszcze sporo zabraknie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
helial Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 ok, okazało się że karta jest niestety uszkodzona - tv-out jest martwy. idzie wiec jutro do reklamacji. i tu mam pytanie czy obstawać przy asusie czy wymienic karte na np.X800PRO AGP(bo będę miał taką mozliwość)? dodam że dość istotne jest dla mnie vivo i jakość obrazu na telewizorze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koven Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Obecnie jakosc TVOut obu firm jest porownywalna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 niestety to ta wersja asusa 128mb z ddr zwykłymi:( ewentualnie mozecie mi polecić jakąś inną grafę do 1200zł na agp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro200 Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 niestety to ta wersja asusa 128mb z ddr zwykłymi:( ewentualnie mozecie mi polecić jakąś inną grafę do 1200zł na agp? 1394767[/snapback] Hmmm to zależy... Jak masz np. zapłacić do 850 zł za LE@GT to bym nawet się nie zastanawiał. Proste że LE bo kaska w kieszeni a produkt praktycznie ten sam. Gdyby to był 256 DDR3 to wtedy rzeczywiście warto myśleć. No chyba że masz różnice 50 zł dać to wtedy można ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> GT 128 DRR ale tak to nie opłaca się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KruK Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 (edytowane) Wylapalem ze mam jakies zaklucenia obrazu jak dluzsza chwile jest motion blur? Mozna dostrzec jak by minimlanie textury zanikaly, pozniej na ekranie 2d z trumna sa widoczne juz kwadraciki... i jesli podkrece ostro karte to po kilku sekundach na tym ekranie zwisa komp - na tym ekranie 2d. Jesli wlacze w tej grze shader 1.1 to oczywiscie nie ma tego efektu jak na tej focie wyzej i nie mam najmniejszych problemow. Moze ktos zna program do testowania efektow pixel shader ? Wgralem nawet bios z ustawionym napieciem 1.4v nic nie pomoglo. Moze w koncu cos sie uda z tym zrobic... :mad: 1391683[/snapback] - Kolejne boje z MOH : Pacific Assault - Wlasnie odkrylem cos bardzo dziwnego, jesli wlacze w grze rozdzialke 800x600 nie mam smieci na ekranie.... im wieksza rozdzialka tym szybciej lapie artefakty oczywiscie na tym ekranie z trumienka :). Czyli pierwsze co mi przychodzi na mysl to to ,ze karta sie przegrzewa..., no ale ustawilem w grze 1600x1200 AAx2 i ilosc klatej generowana na tym ekranie 2d na tych ustawieniach rowna jest 20 fps - czyli takie ustawienia wyciskaja z karty soki, czekalem dluzsza chwile i nie ma artefaktow :mur: Na karcie mam zalozony blok Abadon z mcs, moze trzeba zdjac tego coopershima z karty ? O co tu chodzi bo juz sam nie mam pojecia <_< Edytowane 17 Kwietnia 2005 przez KruK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koven Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Z ta gra to ja mam taki przeboj ze mi nie dziala wogole. Uruchomilem ja po zlozeniu kompa i zaczalem sie bawic w przetaktowywanie. Gra bardzo szybko zaczela wychodzic do pulpitu, a teraz to juz nawet sie jej wlaczyc nie da. Wychodzi gdy skonczy ladowac tekstury do menu... a wszystkie inne gry/benchmarki dzialaja ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wincento101 Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Ej ja mam pytanko czy na 6800LE@GT Od Asusa oczywiście da sie pograć w wymagające gierki na ultra high w 1024x764 z aa i af?? A i czy jak odblokuje dodatkowe potoki i vertexy i bedę chciał podkręcić do poziomu 6800GT to bedę musiał zmieniac chłodzenie?? Ostatnie pytanie jak wogóle odblokować to wsio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek_pr Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 To jak znależć odblokowanie potoków bylo tysiac razy. Wpisz w google "6800 potoki" i znajdziesz. Co do podkręcalności to jak zrobisz V-mod to rdzeń ci stabilnie pujdzie na 430. A pamięci to zalezy od nich. Jezeli masz 2,2 ns to mogą ci pujść nawet na 900. A chłodzenie to polecam NV5 Silencer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wincento101 Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Ale czy trzeba będzie silicera NV5?? Czy jak odblokuje potoki i będę miał 16/6 to będę musiał jeszcze zmieniać chłodzenie?? A i czy jak odblokuje potoki to mam już 6800GT czy trzeba będzie jeszcze podkręcać?? THX za odpowiedz. I jak trzeba podkręcać na wartość GT to czy standard chłodzenie styknie na 6800le@GT?? Czy będzie za gorąco?? THX za odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamDuży Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Ale czy trzeba będzie silicera NV5?? Czy jak odblokuje potoki i będę miał 16/6 to będę musiał jeszcze zmieniać chłodzenie?? 1404285[/snapback] Poszukaj choćby w tym wątku jest dużo z informacji o które pytasz. Co do chłodzenia dokładnie takie samo jest na Asusie V9999GT i jakoś starcza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Si => wystarczy bo nawet Ultra takie ma chłodzenie w wersji podstawowej (bo TD2 ma podwójne) i spokojnie wystarcza. Temp w zakresie 48(i)-6X(stress) ewentualnie do 7X jeśli ma się zle wietrzenia budy... (a gdy brak wietrzenia to już nie wiem :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razo Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 No i pare dni temu podbilem pamięci do 1002 ale za to Mhz na rdzeniu musiałem zmniejszyć bo wyskakiwały arty.Ale na takich ustawieniach jak w podpisie żadnych artów. :D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek_pr Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Wiesz co Razo może lepiej by było gdybyś zmniejszył pamiątki a podniósł rdzeń to myśle że miałbyś lepszy efekt wydajności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy71 Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 a tak w ogóle to co za pamięci ty masz i siebie i czym je chłodzisz ze poszły ci aż na 1002MHz nie chce sie czepiac ale jesli sa to zwykłe DDR 2,2ns to baaaaaardzo malo prawdopodobne aby poszły aż na 1Ghz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kl-damian Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 (edytowane) wiec... wczoraj kupilem grafike asus V9999GT 128MB i w 3dmark 2001se mam 14000ptk moim zdaniem to za malo :cry: ...czy to normalne i czy to moze byc przez fastwrite? to z aida32 Właściwości mikroukładu płyty głównej Mikroukład płyty głównej nVIDIA nForce2 Ultra 400 CAS Latency 3T RAS To CAS Delay 3T RAS Precharge 3T RAS Active Time 8T Liczba gniazd pamięci Gniazdo DRAM nr 1 256 MB (DDR SDRAM) Gniazdo DRAM nr 2 256 MB (DDR SDRAM) Właściwości AGP Wersja AGP 3.00 Stan AGP Włączone Rozmiar pamięci fizycznej dostępnej dla AGP 64 MB Obsługiwane szybkości AGP 1x, 2x, 4x, 8x Bieżąca szybkość AGP 8x Fast-Write Obsługiwane, Włączone Side Band Addressing Obsługiwane, Wyłączone Właściwości karty wideo Opis urządzenia NVIDIA GeForce 6800 GT Napis z karty GeForce 6800 GT Napis z BIOS'u Version 5.40.02.15.00 Typ mikroukładu GeForce 6800 GT Typ konwertera DAC Integrated RAMDAC Zainstalowane sterowniki nv4_disp (6.14.10.6172 - nVIDIA Detonator 61.72) Rozmiar pamięci 128 MB Edytowane 23 Kwietnia 2005 przez kl-damian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 (edytowane) 3dmark 01 jest starociem :wink: i potrzebuje mocnego proca żeby karta zrobiła wynik, ja mam 15500 bez kręcenia proca ale mysle że po podkręceniu CPU powinno być sporo więcej, część ludzi używa starszych sterów bo te nowe nie nadają sie do tego benchmarka, a propo jakiego masz proca jeśli wolniejszego od mojego to ten wynik jest całkowicie normalny, karte blokuje procek w benchamrku :wink: Jeśli będziesz miał normalne wyniki szczególnie w 3dmarku 2005 to wszystko ok, bo najmniej zależy od proca chyba że masz celka :? albo semprona to inna sprawa :-| edit---> a jeśli nie podoba ci sie geforce 6800GT to zawsze możesz sie zamienic np. ze mną :D :D :D edit v2.0--> acha radze ci zmienić stery na najnowsze, ja używam Xtreme G Drivers 67.66 u mnie na tych giery najlepiej śmigają ale nie wiem jak będzie na 6800GT Edytowane 23 Kwietnia 2005 przez surix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kl-damian Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 (edytowane) procek jak w podpisie... athlon xp barthon 2,8 aa skad ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> 3dmarka 2005?? Edytowane 23 Kwietnia 2005 przez kl-damian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 no troche wolniejszy od mojego ale niewiele, a jakie masz wyniki w 3dmark 03 i 05??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kl-damian Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 no troche wolniejszy od mojego ale niewiele, a jakie masz wyniki w 3dmark 03 i 05??? 1407152[/snapback] nie wiem bo mam tylko 2001 :D skad ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> 2003 lub 2005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...