Skocz do zawartości
metal

Odmładzanie konfigu ...

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba w sobotę opylę to co mam teraz w konfigu [za 578 zeta] i zamiast tego kupię spobie takie coś:

pł.główna: asus a7v333

proc: athlonXP 1600+

pamięć: 128 ddr kingston pc 2100 [później jak będę miał trochę zeta to kupie jeszcze 256 ddr pc 2100 :D ]

wszystko za 1012 zeta :D

i będę sam to składał :D jeszcze ani razu nic nie składałem ale mniej więcej wiem jak to ma być :D i mam pytanie czy ten coolerek co mam teraz [konfig niżej] wystarczy do tego athlona ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cooler spokojnie wystarczy jak nie będziesz zbytnio podkręcał.

ps.Na twoim miejscu bym nie kupował tego asusa lepiej wez np.epoxa 8k5a+ albo abita kx7-333

Popieram kolege. Sam stawiam na Abit'a KX-7 333, na prawde QLL Mobo.

Albo poczekaj chwilke na Abita KD7, będzie w podobnej cenie, a bonus to KT400, AGP x8 i najważniejsze: Vcore do 2.325 :!: :D Ma to być pierwsza płytka z serii Abit&ECS....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to moze lepiej sam nic nie skladaj ;), imho wystarczy dopoki go ostro nie skrecisz, powodzenia

czemu ??? :D to co teraz mam to już rozkładałem i składałem i wszystko działa więc nie widze problemu :D a jak co to najwyżej wy mi pomożecie :D wiem gdzie idzie proc, pamięć gdzie podłączyć zasilke i resztę sprzętu czyli napęd dvd i hdd :D ...aaa jeszcze jedno czy musze kupić coppershima na athlona żeby nie upierdzielić jądra proca ? bo umiem zakładać radiator [mój celeron jeszcze żyje :D ]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) ...aaa jeszcze jedno czy musze kupić coppershima na athlona żeby nie upierdzielić jądra proca ? bo umiem zakładać radiator [mój celeron jeszcze żyje  :D ]

Ale celek ma osłonione jądra tzn. jądro :) . IMHO lepiej zapodać CS, bo bezpieczniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mósisz, ale ja nie polecam zakładać titana na atnlona - mnie ukruszyło toto jądro od durona - dopiero po zmianie na super lekkie zapięcie Cooler Mastera odwazyłem się toto założyć ale ja mam ttc d5tb(4) - on ma chamskie mocowanie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) ...aaa jeszcze jedno czy musze kupić coppershima na athlona żeby nie upierdzielić jądra proca ? bo umiem zakładać radiator [mój celeron jeszcze żyje  :D ]

Ale celek ma osłonione jądra tzn. jądro :) . IMHO lepiej zapodać CS, bo bezpieczniej.

mój celek nie ma bo to jest cop.[0.18u] a nie tul.[0.13u] :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój celek nie ma bo to jest cop.[0.18u] a nie tul.[0.13u] :D

O FAK błąd :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to moze lepiej sam nic nie skladaj ;), imho wystarczy dopoki go ostro nie skrecisz, powodzenia

czemu ??? :D to co teraz mam to już rozkładałem i składałem i wszystko działa więc nie widze problemu :D a jak co to najwyżej wy mi pomożecie :D wiem gdzie idzie proc, pamięć gdzie podłączyć zasilke i resztę sprzętu czyli napęd dvd i hdd :D ...aaa jeszcze jedno czy musze kupić coppershima na athlona żeby nie upierdzielić jądra proca ? bo umiem zakładać radiator [mój celeron jeszcze żyje :D ]

zartuje 8) , nie watpie ze wiesz :), ja bym na twoim miejscu kupil coppershima, zabezpieczasz sie bardzo niewielkim kosztem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...