liqs Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Witam... Czy jakbym zwiększył na moim Athlonie XP 2400+ T-bred B FSB i zmniejszył mnożnik, tak aby nie zwiększać Ghz to czy procek będzie się bardziej grzał ?? Czy przez taką operacje wzrośnie mi wydajność i czy o dużo ?? I ostatnie pytanie :wink: Po odpaleniu 3DMark01SE miałem na procku wg BIOSU 47 stopni... Do ilu moge spokojnie podkręać procesor... oczywiście na oko Thx :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamil_Hamster Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Wydajność zwrośnie i to sporo, jeśli zrobisz sobie np. FSB 200. Bo teraz ten procek ma niby te 2ghz ale FSB 133, czyli bida ;) Temperatura nie wzrośnie, chyba, że zmienisz napięcie procka. Jeszcze odnośnie temperatur - jeśli w dużym stresie temp. nie przekracza 52-53 C to nie ma czym się martwić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 wraz ze wzrostem fsb rosnie wydzielanie ciepla 3dmark nie grzeje proca tak jak prime i mierzy sie ja w stresie nie po restarcie wzrost wydajnosci nie bedzie oszalamiajacy ale jakis bedzie te proce nie naleza do kroli oc moze jak wyciagniesz 2.2g to bedzie dobrze ale zalezy od egzemplarza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregoriusus Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Heh....ja na swoim 2400 wyciagam realnie 2400 ghz przy fsb 200 i napieciu 1,875 :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Heh....ja na swoim 2400 wyciagam realnie 2400 ghz przy fsb 200 i napieciu 1,875 :P taaa juz to widze , jak juz cos to 2,4 GHz albo 2400 MHz :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregoriusus Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Heh....ja na swoim 2400 wyciagam realnie 2400 ghz przy fsb 200 i napieciu 1,875 :P taaa juz to widze , jak juz cos to 2,4 GHz albo 2400 MHz :twisted: naprawdę, nie ściemniam.nie mam jak wrzucić screena ale to prawda.jak dotre do domku to napisze jaka to seria proca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yyy Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 gregoriusus ile chcesz za ten procek - moge go od ciebie kupic nawet za 100 000 zł bardzo mi sie przyda do pracy :) nie bede musial placic za jakies farmy serwerow bo bede miec duzo mocniejszy sprzet w domu :):) aha i jak z wydajnoscia ? duzo jest mocniejszy od tego http://www.sgi.com/products/visualization/...00/configs.html w najmocniejszej wersji ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 o matko,co wy w morde?jestescie aż tacy zieloni? 2400 GHZ <hahaha> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregoriusus Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 ok, sorki niech bedzie moj błąd chodziło oczywiście o 2,4 ghz lub 2400 mhz a seria procka to : AIUHB0301TPAW Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...