Uzurpator Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 Podobno Intel ma przejść wcześniej w związku z jakąś nową technologią i w związku ze zwiększającym się wydzielaniem ciepła co pociąga coraz większą mase wentylatorówe za soba, przynajmniej tak słyszałem A można bardziej zwiększyć moc wydzielaną? Przecież dla proca w wymiarze 0.09 napięcia zasilana będą na poziomie 1V. Jeżeli proc ma w stresie wyparować 100 W to płyta będzie musiała przepchać przez linię zasilającą 100+ A prądu. Chcę zobaczyć ten zasilacz który na 3.3 wyciąga 38A lub na 5V 25A (nie wiem z któego jest zmiana na vcore) i przy okazji się nie grzeje i daje stabilne napięcia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Gr00bY Mazur"]Powód nr.1 - lepszy stosunek MHz/wydajność Powód nr.2 - możliwość stosowania tańszych pamięci PC-2100 Powód nr.3 - możliwość łatwego upgrade ze starszego sprzętu (AMD ma od długiego czasu tą samą podstawkę) Wymieniać dalej? dodam jeszcze mozliwosc odbokowania mnoznika w AMD... juz nie trzeba zajebistych pamieci do porzadnego o/c :))))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 nie ma czlowieka na swiecie ktory by wszystko wiedzial kto by mogl pomyslec ze ecs+amd wymaga zasilacza 350 wat, p4 chodzi spoko na 300, i tak kazdy kombinuje aby jak najtaniejpowiedz mi tak mam c333a (INTEL hehehe ) od pewnego czasu zaczol mi sie wieszac w windzie wieszal sie wieszal az pewnego razu zaczol sie botowac przed uruchomienien systemu dziwna sytuacja i to nie tylko u mnie wiekszosc osob na mojej dzielni ma to samo ze sprzetami opartymi na P2 i celerkach moze potrafisz mi wytlumaczyc bo ja na intelu sie nie znam ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 P3 667 EB, ASUS CUSL2-C, CREATIVE TNT2 M64, 128 MB RAM, HDD 30 GB WDC, SB LIVE PLAYER 5.1, CCC13 zwolenniku intela .... a zdajesz se sprawe ze jak bys mial AMD to za ta kase jaka wywaliles jakis czas temu na to pruchno mialbys o wiele lepsze AMD D700... lepsze bo teraz bys proca XP 1600 lub TB1400 mogl w to wlozyc :)))) ? a tak .... ok 1 Ghz to dla ciebie max Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Podobno Intel ma przejść wcześniej w związku z jakąś nową technologią i w związku ze zwiększającym się wydzielaniem ciepła co pociąga coraz większą mase wentylatorówe za soba, przynajmniej tak słyszałem Tak jest oficjalnie ale wiadomo że pewnie im chpsety leżą i trzeba to sprzedać zmuszając ludzi żeby zmieniali płyty :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...