DaReQ Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 jaka jest opcjonalna temperatura dla AMD Athlon 1700+ XP? jak jest rozkręcony to temp. jest ok. 42-43*C. jak jest skrecony i wstawiony w biurko to bylo nawet 55*C. pytanie - to duzo czy normalnie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 Wydaje mi sie, ze w miare normalnie. Moj koles ma XP 1800 + i podobne temperatury. Tylko u niego nie ma roznicy czy obudowa zamknieta czy otwarta bo ma ladne wentylki wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>ace i wydmy<span style="color:red;">[ciach!]</span>ace powietrze z obudowy :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barakuda Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 Chyba normalnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barakuda Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 U mnie na xp1700+ temp. przy zamkniętej obudowie pod biurkim w te gorące dni max 52 przy zamkniętej obudowie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 Moim zdaniem masz normalne temperatury jednak to nie znaczy ze mozesz spoczac na laurach!:) Natychmiast bierz sie do roboty i wc zakładaj i kręc extremalnie :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ST@LOWY SZCZUR Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 :D 55 troche za duzo moze masz słabego cpu cooler ja mam ZALMAN 6000CU spox chodz drogi w zamknietej obudowie 44 przy otwartej 39 a jak zmiejsze obroty do 1600 to przy zamknietej obudowie 53 otwartej 48 8) 8) 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 Ja na skreconym 1467@1750 na napieciu 2.1V mialem max 44st. Tyle ze to co wydobywalo sie z komputera to byl jeden huk i szum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 temp normalna, proca nie ushkodzish Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 temp normalna, proca nie ushkodzish jak to normalna temp ??? za wysoka jak na tego proca ! po podkreceniu swojego proca mam max 47*C w stresie (Vcore 1,85V) to jest normalna temp mam 2 nadmuchy (jeden 40mm drugi 92 !) i 2 wysysacze (80mm) na 7V (ciche nawet) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiCCo Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 Fakt, troche duzo - u mnie przy tym samym procku, nawiewie i wyciagu 80mm spire, wencie na procku tez spire (fridge rock bodajrze) bylo w idle (jakies mp3, irc) 40 - 41C, w stresie (pare godzin grania, albo jakies dvd => divx) nigdy nie przekraczalo 46 - 47C, przy temp w pokoju oscylujacej w granicach 25C i zamknientych sciankach obudowy. Wiec mysle ze powinnienes popracowac nad swoim chlodzeniem :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 Tak na marginesie (moze ktos juz to zauwzyl). Temp. procka z silnym owiewem jest troche zanizana. U mnie wiecej wykrecilem ma wodzie przy 32st. niz na powietrzu 28st. (uzyskalem to przy chyba najzimniejszej nocy tej zimy przy otwartym oknie, tak dla experymentu). Zreszta przystawcie sobie wiatrak w okolice bloku wodnego to temp. zaskakujaco spadnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...