Skocz do zawartości
piterq1991

Jak założyć wentylator

Rekomendowane odpowiedzi

ale chodzi o to żeby chłodziło to grafe a poza tym mam 2x cd + kieszeń więc zostaje mi jedno miejsce nie zmieści się. musi być niżej

i w ogóle jak zrobić sobie chłodzenie żeby było dobrze

oto moja odudowa.

http://i-serwis.action.pl/info/produkt.php?id=21032

Dołączona grafika

Tak wygląda z przodu

Dołączona grafika

Z tyłu wentylator 80x80 wyciągający powietrze

Dołączona grafika

tu od przodu jednak mam miejsce na wentylator 80x80 tylko nie mam pojęcia jak go zamontować. śrurbokrętem nie przykręce bo nie ma jak. oczywiście ma on w wiewać powietrze

Dołączona grafika

miejsce od góry na wentylator 80x80 ale z tego co wiem nie opłaca się go tam zakładać

Dołączona grafika

sporo mam tych kabli. Jak można zrobić z nimi pożądek.

W ściance bocznej mam zamiar wstawić szybę żeby fajnie to wyglądało i wentyl 120x120 kolorowy w wiewający powietrze na procek chipset i częściowo na grafę.

Co otym sądzicie. Pomóżcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale ja widzisz mam miejsce na wentyl rys. 3 tylko nie wiem jak go tam przykręcić. przełączników przednich nie chce przenosić, ale dziury w ściance bocznej po wycinam

moze tak jak tu opisalem

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=652...ghlight=#652609

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak - na górze obudowy możesz zamontować wentyl, ale wyciągajacy powietrze (ciepło zawsze "w górę idzie").

Czy jest to opłacalne - może z napędów trochę "zbierać", ale ostatnio mnie dziwi taka jedna "mała" rzecz - wszyscy chcą mieć cichutko, a w budzie dodatkowe wentyle ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi