Grimlock Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Witam, Mam ogromną prośbę o wycenę Nvidia Quadro4 NVS 200 64 MB - oryginalna nie żaden tam modyfikowany GF4 MX. Nowszy model NVS 280 różni się tylko obsługą AGP8x. Ofert sprzedaży Quadro 4 jest bardzo mało, a mi zależy na rozsądnej cenie - nie chcę oddać karty za grosze. Specyfikacja karty: - GPU Nvidia Quadro4 NVS (GF 4MX) - szyna pamięci 128bit 64MB SDR Hynix 6ns Pod tym adresem znajduje się identyczna karta (moja różni się napisem na GPU - Quadro4 NVS, a nie jak na fotkach) http://www.tweakers.com.au/articles/graphi...00nvs/page1.asp Podobna recenzja na http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...S/strona-1.html Karta nie była nigdy podkręcana, jedyne co zmieniłem to usunąłem żółtą taśmę termoprzewodząca z GPU i położyłem Arctic Cermique. Radiator nagrzewa się max do 52C - mierzone przy użyciu sensora od Hardcano 12. W zestawie jest oryginalna przejściówka na dwa monitory 2xCRT, można dokupić opcjonalną przejściówkę na 2xDVI. Bez względu na rodzaj monitora obraz jak żyleta w każdej rozdzielczości. Dla kogoś zajmującego się grafiką 2D nie trzeba przedstawiać możliwości tej karty. Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Witam, Mam ogromną prośbę o wycenę Nvidia Quadro4 NVS 200 64 MB - oryginalna nie żaden tam modyfikowany GF4 MX. Nowszy model NVS 280 różni się tylko obsługą AGP8x. Ofert sprzedaży Quadro 4 jest bardzo mało, a mi zależy na rozsądnej cenie - nie chcę oddać karty za grosze. Specyfikacja karty: - GPU Nvidia Quadro4 NVS (GF 4MX) - szyna pamięci 128bit 64MB SDR Hynix 6ns Pod tym adresem znajduje się identyczna karta (moja różni się napisem na GPU - Quadro4 NVS, a nie jak na fotkach) http://www.tweakers.com.au/articles/graphi...00nvs/page1.asp Podobna recenzja na http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...S/strona-1.html Karta nie była nigdy podkręcana, jedyne co zmieniłem to usunąłem żółtą taśmę termoprzewodząca z GPU i położyłem Arctic Cermique. Radiator nagrzewa się max do 52C - mierzone przy użyciu sensora od Hardcano 12. W zestawie jest oryginalna przejściówka na dwa monitory 2xCRT, można dokupić opcjonalną przejściówkę na 2xDVI. Bez względu na rodzaj monitora obraz jak żyleta w każdej rozdzielczości. Dla kogoś zajmującego się grafiką 2D nie trzeba przedstawiać możliwości tej karty. Z góry dziękuję za pomoc Keszu dużo za nią nie dostaniesz. Ci którzy zajmują się profesjonalnie grafiką 2/3D a nie mają kasiorki już dawno wiedzą o modzie SoftQuadro (po takim modzie karta nie różni się możliwościami/wydajnością od "prawdziwej" Quadro). Próbuj ... jak nie na allegro, to na e-bay. Na allegro może dostaniesz za nią 200 zł (może i więcej ... jednak na to bym nie liczył) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Ja ją dostałem prawie za free (wymiana za GF256 DDR), planuję małą dopłatę i zakup Radka 9550, albo osławionego GeCube 9550XT. W sumie 200 pln też by mnie urządzało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Ja ją dostałem prawie za free (wymiana za GF256 DDR), planuję małą dopłatę i zakup Radka 9550, albo osławionego GeCube 9550XT. W sumie 200 pln też by mnie urządzało. może więc się uda. Sam jestem posiadaczem R9550XT, jakkolwiek zastanawiam się nad przesiadką na GF 6200 AGP (jak się tylko pojawi - palit już takie produkuje). Cena zapewne będzie oscylowała w granicach 400 zł, a kartę softowo przerabia się do 6600 ... po lekkim OC - 7000 pkt w 03 pyka spokojnie (to jest 2xwięcej niż ma R9550XT). Kwestia tylko - ile trzeba będzie czekać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Ja ją dostałem prawie za free (wymiana za GF256 DDR), planuję małą dopłatę i zakup Radka 9550, albo osławionego GeCube 9550XT. W sumie 200 pln też by mnie urządzało. może więc się uda. Sam jestem posiadaczem R9550XT, jakkolwiek zastanawiam się nad przesiadką na GF 6200 AGP (jak się tylko pojawi - palit już takie produkuje). Cena zapewne będzie oscylowała w granicach 400 zł, a kartę softowo przerabia się do 6600 ... po lekkim OC - 7000 pkt w 03 pyka spokojnie (to jest 2xwięcej niż ma R9550XT). Kwestia tylko - ile trzeba będzie czekać Na razie mogę dołożyć do grafiki 150 pln + 200 za Quadro starcza spokojnie na R9550, ale z tego co piszesz 6200 może być ciekawą propozycją i do tego nie drogą. W planach mam też wymianę Durona 1300 na Semprona 2200+ i O/C do 200 (400). Duron hamuje mi system. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Ja ją dostałem prawie za free (wymiana za GF256 DDR), planuję małą dopłatę i zakup Radka 9550, albo osławionego GeCube 9550XT. W sumie 200 pln też by mnie urządzało. może więc się uda. Sam jestem posiadaczem R9550XT, jakkolwiek zastanawiam się nad przesiadką na GF 6200 AGP (jak się tylko pojawi - palit już takie produkuje). Cena zapewne będzie oscylowała w granicach 400 zł, a kartę softowo przerabia się do 6600 ... po lekkim OC - 7000 pkt w 03 pyka spokojnie (to jest 2xwięcej niż ma R9550XT). Kwestia tylko - ile trzeba będzie czekać Na razie mogę dołożyć do grafiki 150 pln + 200 za Quadro starcza spokojnie na R9550, ale z tego co piszesz 6200 może być ciekawą propozycją i do tego nie drogą. W planach mam też wymianę Durona 1300 na Semprona 2200+ i O/C do 200 (400). Duron hamuje mi system. Podstawą sprzedaży na allegro jest dobry opis. Ja swoją GF4Ti sprzedałem za 80 zł drożej - tylko dlatego że napisałem, iż karta jest @quadro4 i dołączyłem sterowniki. Twoja to już nie żadna przeróba. Dołącz wykresy z internetu jaka ona jest wydajna w OpenGL, słupki itp... dołącz fajny opis i wystaw za 180 zł BCM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Ja ją dostałem prawie za free (wymiana za GF256 DDR), planuję małą dopłatę i zakup Radka 9550, albo osławionego GeCube 9550XT. W sumie 200 pln też by mnie urządzało. może więc się uda. Sam jestem posiadaczem R9550XT, jakkolwiek zastanawiam się nad przesiadką na GF 6200 AGP (jak się tylko pojawi - palit już takie produkuje). Cena zapewne będzie oscylowała w granicach 400 zł, a kartę softowo przerabia się do 6600 ... po lekkim OC - 7000 pkt w 03 pyka spokojnie (to jest 2xwięcej niż ma R9550XT). Kwestia tylko - ile trzeba będzie czekać Na razie mogę dołożyć do grafiki 150 pln + 200 za Quadro starcza spokojnie na R9550, ale z tego co piszesz 6200 może być ciekawą propozycją i do tego nie drogą. W planach mam też wymianę Durona 1300 na Semprona 2200+ i O/C do 200 (400). Duron hamuje mi system. Podstawą sprzedaży na allegro jest dobry opis. Ja swoją GF4Ti sprzedałem za 80 zł drożej - tylko dlatego że napisałem, iż karta jest @quadro4 i dołączyłem sterowniki. Twoja to już nie żadna przeróba. Dołącz wykresy z internetu jaka ona jest wydajna w OpenGL, słupki itp... dołącz fajny opis i wystaw za 180 zł BCM Oki. Tak też zrobię. Dzięki za pomoc Umówiłem się z jednym gościem (parę rzeczy jużu niego sprzedałem - daje uczciwe ceny) z WGK przy Batorego w Wawie. On odkupi ode mnie Q4. A ja wezmę od niego: ATi Radeona 9550 (Gigabyte), 128MB 128bit za 240 pln - wersja bez pudła - nowa na gwarancji. Za swoją będę starał się wyciągnąć od 200 pln wzwyż. Na allegro pojawiła się taka sama karta jak moja za 300 pln ale brak zainteresowania. W sumie to aż tak źle na tym nie wyjdę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...