tech.tel Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Witam Na początku przepraszam jeśli umieściłem temat w złym dziale. Problem wygląda następujaco. Posiadam kompa gdzie zasilacz ułozony jest w pionie. Obok ścianki zasiłki znajduje się odrazu cooler. Praktycznie powietrze z procka nie ma jak być odprowadzane. Komp od czasu do czasu zaczał się zawieszać (zauważalne bylo to podczas grania), a więc postanowiłem sprawdzić temp. i napięcia. Okazało się iż napięcie 3V było poniżej tolerancji więc wymieniłem zasilacz - teraz napięcia jak najbardziej OK. Problem z grami nadal nie znika. Dodam iż pamięci 100%(MEMTEST), procesor również (prime95), graficzna OK (sprawdzana na innym kompie. Dysk (dość stary segate 10GB 5400RPM- sprawdzany HDD Regeneratorem nie posiada badów), cd-rom(laser czyszczony), płyta główna(nie ma programów do sprawdzania- pozostalo mi więc obejżeć ją dokładnie tutaj również OK). Tak więc własnie obstawiam na zła cyrkulacje powietrza w budzie. Co mogę z tym zrobić? Jak zamontować zasilacz aby cooler był w miarę mocno odsłonięty? Może zamontować jakieś wentyle na obudowie (co by odprowadzały ciepło wiem,ze z tym róznie bywa). Nie wiem co mam robić pomóżcie jak rozwiazać problem? PS: Dodam,ze przy rozkręconej budzie, zasilka na biurku wszystko OK, gry się nie wieszają ani nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamil_Hamster Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Jedyne wyjście to chyba wyjęcie zasilacza na zewnątrz :( Ja tak musiałem zrobić w starej budzie, na szczęscie Chieftec miał wystarczająco długie kable. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 zamiast bawic sie w dodatkowe wentyle lepiej kup nowa bude bez zasilacza(około 100zl) efekt bedzie o niebo lepszy i tanszy. do czasu wygenerowania tej 100 wyciagnij zasilke z budy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tech.tel Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Witam Wszystko bylo by OK, gdyby nie zakrutkie kable, w ten sposob musial bym cala obudowe sciagnac a klient na to sie nie zgadza (ma male dzieci, one najczesciej z kompa korzystaja, moze ktores z nich przypadkiem wlozyc reke do srodka i bedzie dopiero kicha- jeszcze mnie sie oberwie), naszczescie w domu mam pare zasilek, sprawdze ktora ma dluzsze kable i dobrze napiecia trzyma wtedy tak zrobie, do czasu zakupu nowej budy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 no jak dla klineta ;-] u kumpla przy WC OC (wóóda cooled overclockers ;-) ) zasiłka poleciała na zewnątrz, dokładnie przykleiliśmy ją taśmą pokową na górze obudowy ;-) działa to już z rok,,, komputer cichszy sporo niż wcześniej,, temp również lepiej :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
*KROKO* Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Można też w jakimś zasilaczu nawiercić obudowę - nie wiem czy to mogłoby pomóc, ale dla testów lepiej w jakimś starszym ;) - gwarancja - ważna rzecz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...