Vengeance Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Otoz mam problem mam procesor jak w tmacie z serii Jiuhb , i temperatura odczytywana z diody jest o 20! stopni wyzsasz niz ta z socketu... odpowiednio 60 i 40 C. Na poczatku myslalem ze to moze byc wina zle zamontowanego chlodzenia. Jednak nie zmienialem juz kilka razy chlodzenie i ciagle to samo ( obeceni spire falcon rock II) Kiedy postanowilem sprawdzic jak sie zachowuje z inym procesorem byl to wtedy Duron 1000 Morgan i tam bylo wszystko w porzadku odczyt z diody byl moze 2-3 stopnie wyzszy, od tego z socketa. spotkal sie ktos z was z takim problemem? Bo troche mnie to dezorientuje:) mimo ze jestem prawie pewien ze temperatura jestt zla... Ale roznie bywa:) temp przy 11x166 any ideas? update plyta to Soltek SL-75FRN2 E4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Sprawdź na innym BIOSie, może coś inaczej skalibrowali pod XP'ki. Poza tym to nie dziwne że temperatura z diody jest wyższa. To raczej wynik przy Duronie powinien Cię martwić bo 2-3 stopnie różnicy to trochę mało, ale czy akurat skok o 20 na XP to dobrze to też nie wiem. IMHO wynik na XP jest prawidłowy. Pozdrawiam i niech się jeszcze ktoś z tą mobo wypowie bo moje zdanie to czysta teoria. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Odczyty BIOSU zawsze przeklamuja - i wg mnie to co pokazuje Dioda jest prawidlowe - ale nie martw sie - na diodzie ten procesor wytrzymuje bodajze 90* wiec spokojnie... Poza tym - zgadzam sie - zmien BIOS... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 jedynie termometr pod radiatorem prawde Ci powie mobo prawie zawsze sie myli Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...