Skocz do zawartości
Vengeance

1700+ u0.13 , bledny odczyt z diody.

Rekomendowane odpowiedzi

Otoz mam problem mam procesor jak w tmacie z serii Jiuhb , i temperatura odczytywana z diody jest o 20! stopni wyzsasz niz ta z socketu... odpowiednio 60 i 40 C. Na poczatku myslalem ze to moze byc wina zle zamontowanego chlodzenia. Jednak nie zmienialem juz kilka razy chlodzenie i ciagle to samo ( obeceni spire falcon rock II) Kiedy postanowilem sprawdzic jak sie zachowuje z inym procesorem byl to wtedy Duron 1000 Morgan i tam bylo wszystko w porzadku odczyt z diody byl moze 2-3 stopnie wyzszy, od tego z socketa.

spotkal sie ktos z was z takim problemem? Bo troche mnie to dezorientuje:) mimo ze jestem prawie pewien ze temperatura jestt zla... Ale roznie bywa:)

temp przy 11x166

any ideas?

update plyta to Soltek SL-75FRN2 E4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź na innym BIOSie, może coś inaczej skalibrowali pod XP'ki.

Poza tym to nie dziwne że temperatura z diody jest wyższa. To raczej wynik przy Duronie powinien Cię martwić bo 2-3 stopnie różnicy to trochę mało, ale czy akurat skok o 20 na XP to dobrze to też nie wiem. IMHO wynik na XP jest prawidłowy.

Pozdrawiam i niech się jeszcze ktoś z tą mobo wypowie bo moje zdanie to czysta teoria.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odczyty BIOSU zawsze przeklamuja - i wg mnie to co pokazuje Dioda jest prawidlowe - ale nie martw sie - na diodzie ten procesor wytrzymuje bodajze 90* wiec spokojnie...

Poza tym - zgadzam sie - zmien BIOS...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...