ENIGMA Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 pod tym adresem:ftp://ftp.abit.com.tw/pub/download/bios/kx7-333,kx-333r/kx7b6.exe jest nowy biosik do w/w płyty. jest zawarty nowy bios raida - mnie poprawiło wydajność i problem zwieszania się karty TV Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Jaki masz rev tej plyty i czy mozesz cos napisac o wrazeniach z urzytkowania , czy byly jakies problemy ? jak overclocking , magistrala czy mnoznik , nie oszczedzaj papieru :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Jaki masz rev tej plyty i czy mozesz cos napisac o wrazeniach z urzytkowania , czy byly jakies problemy ? jak overclocking , magistrala czy mnoznik , nie oszczedzaj papieru :wink: Napisze tak "Płyta zajebista" (sorry all ale inaczej się nie da). Zero problema. wsio chodzi spox na magistrali 200 i pamięci i procek. Co wsadzę to działa (karte TV pominę bo to jakieś badziewie ale już teraz też normalnie działa). procek XP1600+ chodzi jako 1,7 GHz bez ruszania zasilania na badziewnym wiatraczku titana (max temp 51*) RAID superancki mam 2 baraqudy IV 40 Gb w raidzie teraz i zawaliście chodzi. Co do over - to spox jak już pisałem synchroniczne 200 FSB działa bezproblemowo i to bez rusznia zasilania proca i pamięci (pc2700 samsunga 2x128). Ustawień w biosie od groma. Wydajność zawalista. Super ustawienie elementów na płycie. Wsadzi bezproblemowo wszystkie wiatraki. Naprawdę polecam Ci tą płytę jeśli chcesz ja kupić warto wydać te 600 zł bo sie sprawdzi super. Aktualny bios wprowadza obsługę XP2600+ więc płyta styknie na długo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Jaki masz rev tej plyty i czy mozesz cos napisac o wrazeniach z urzytkowania , czy byly jakies problemy ? jak overclocking , magistrala czy mnoznik , nie oszczedzaj papieru :wink: Napisze tak "Płyta zajebista" (sorry all ale inaczej się nie da). Zero problema. wsio chodzi spox na magistrali 200 i pamięci i procek. Co wsadzę to działa (karte TV pominę bo to jakieś badziewie ale już teraz też normalnie działa). procek XP1600+ chodzi jako 1,7 GHz bez ruszania zasilania na badziewnym wiatraczku titana (max temp 51*) RAID superancki mam 2 baraqudy IV 40 Gb w raidzie teraz i zawaliście chodzi. Co do over - to spox jak już pisałem synchroniczne 200 FSB działa bezproblemowo i to bez rusznia zasilania proca i pamięci (pc2700 samsunga 2x128). Ustawień w biosie od groma. Wydajność zawalista. Super ustawienie elementów na płycie. Wsadzi bezproblemowo wszystkie wiatraki. Naprawdę polecam Ci tą płytę jeśli chcesz ja kupić warto wydać te 600 zł bo sie sprawdzi super. Aktualny bios wprowadza obsługę XP2600+ więc płyta styknie na długo :) Na www.polbras.com jest bez RAID za 469zł i moze sie skusze :D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Jaki masz rev tej plyty i czy mozesz cos napisac o wrazeniach z urzytkowania , czy byly jakies problemy ? jak overclocking , magistrala czy mnoznik , nie oszczedzaj papieru :wink: Napisze tak "Płyta zajebista" (sorry all ale inaczej się nie da). Zero problema. wsio chodzi spox na magistrali 200 i pamięci i procek. Co wsadzę to działa (karte TV pominę bo to jakieś badziewie ale już teraz też normalnie działa). procek XP1600+ chodzi jako 1,7 GHz bez ruszania zasilania na badziewnym wiatraczku titana (max temp 51*) RAID superancki mam 2 baraqudy IV 40 Gb w raidzie teraz i zawaliście chodzi. Co do over - to spox jak już pisałem synchroniczne 200 FSB działa bezproblemowo i to bez rusznia zasilania proca i pamięci (pc2700 samsunga 2x128). Ustawień w biosie od groma. Wydajność zawalista. Super ustawienie elementów na płycie. Wsadzi bezproblemowo wszystkie wiatraki. Naprawdę polecam Ci tą płytę jeśli chcesz ja kupić warto wydać te 600 zł bo sie sprawdzi super. Aktualny bios wprowadza obsługę XP2600+ więc płyta styknie na długo :) Na www.polbras.com jest bez RAID za 469zł i moze sie skusze :D.ja bym dopłacił te 100 zł. raid to super sprawa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 A mozesz mi powiedziec jak Ci PCI wyrabia przy fsb 200 MHz bo ta plytka chyba nie ma dzielnika 1/6 ? a masz na niej jakies zabezpieczenia termiczne coby nie spalic proca ? i z czego jest odczyt z diody czy z czujnika Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 A mozesz mi powiedziec jak Ci PCI wyrabia przy fsb 200 MHz bo ta plytka chyba nie ma dzielnika 1/6 ? a masz na niej jakies zabezpieczenia termiczne coby nie spalic proca ? i z czego jest odczyt z diody czy z czujnika zabezpieczenie to dioda :cry: PCI ma 40 MHz ale wsio działa spoko. teraz zresztą zrobiłem redukcję na 180 bo przy 200 nie wyrabiała karta TV i się wieszała ale jak ją oddam kumplowi spowrotem to i tak zostawie 180 bo narazie więcej mi nie trza. nie do końca wiadomo jak jest z tym pci. clock generator ma dzielniki 6 i 7 ale nie wiadomo jak z mostkiem trza by to dokładnie zbadać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 tzn ze mozna ustwic temp przy ktorej komp sie wylaczy jak zostanie przekroczona ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 tzn ze mozna ustwic temp przy ktorej komp sie wylaczy jak zostanie przekroczona ? tak 60/65/70 i 75*C oraz na zdechnięcie fana :) PS tam zrobiłem buga chodziło mi o czujnik pod procem - Dioda termiczna nie jest rozpoznawana niestety - sory za błęda :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...