arturnow Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Co możecie powiedzieć o tej karcie, jakie standardy obsługuje ,czy będzie w pełni działać na Win XP, jak jakość dźwięku i czy nie będzie problemów z KT133a ,bo niestety Vortex 2 na tym nie działa (podobno) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturnow Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 albo które będzie lepsze YAMAHA WaveForce 192digital czy ta karta jest warta 80zł ? - TERRATEC 512i DIGITAL a moze lepszy Live! ( tylko pytam, nie kupuje CLa) i jakie inne karty możecie polecić po niskich cenach i jakies słuchawki z długim kablem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Popatrz na chipset (oznaczenie). O ile pomne, to litery po "724" oznaczaja "yamaho-podobne" (stare C-Media) kosci :-(. Vortex2 dzial z KT133 bez zadnych problemow - zapewniam Cie. Z Yamah spokojnie moge polecic jedynie "oryginaly" (ostatecznie Genius): YMF724, YMF740, YMF744, YMF754. Bez zadnych literek na koncu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 WaveForce 192digital ksztowala w detalu (niedawno) 65zl. Jednak mozliwe, ze kombinacje z clami-podatkami pewnrgo "geniusza od ekonomii" podniosly jej cene :-( A kupic - wlasnie ta - warto. Jest to najlepszy z wyborow - oryginalna karta.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob_e Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 yamah jest swietna (sam uzywałem 724 od geniusa) pod xp chodzi na 100%. co do jakosci dzieku to słychac róznice miedzi yamhaą a live na plus dla yamahy. co do terratec 512 - to tez sie nad nią zastanawiałem ale kolega Pitur odradził mi ją bo jest zbudoawna na układzie fm801 - a te mają problemy z kompatybilnością... ps. czyzby zakkupy na allegro? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturnow Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 ano allegro, to wiec jaką yamahe kupić, a ten YAMAHA WaveForce 192digital to bardzo dobre, czy takie sobie, jak to sobie radzi z A3D 1.0 tak samo jak vortex 1? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturnow Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 a może Aureal Vortex 1, tylko nie wiem jak z tym sprzętem pod Win XP dużo czytałęm ze same problemy, ogólnie szukam kart do 50zł (of course na allegro) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Najpierw piszesz "Vortex2", potem "Vortex1" (to cos zupelnie innego). Potem zadajesz trudne pytanie. Odsluchowo, dla mnie, najlepsza bylaby z tego WaveForce 192. Ale to jedynie moja subiektywna opinia. A i drivery dla XP wskazuja na nia - sa dodane na instalce XP (karta rekomendowana).. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturnow Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 bo jednak vortexa 2 nie znalazłem :( wiem ,że to co innego więc tą Yamahe 192? Jakie to ma wsparcie dla dźwięku 3D jeżeli jakiekolwiek ma? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam78 Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 co do terratec 512 - to tez sie nad nią zastanawiałem ale kolega Pitur odradził mi ją bo jest zbudoawna na układzie fm801 - a te mają problemy z kompatybilnością...No popatrz. Ja o tym nie wiedziałem i zainstalowałem tą kartę pod XP. (pod W2k me, 98 tez , zobaczymy jak pod wolnym oprogramowaniem, ale plotki głosza, (ALSA i spółka) ze tez się da. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob_e Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 co do terratec 512 - to tez sie nad nią zastanawiałem ale kolega Pitur odradził mi ją bo jest zbudoawna na układzie fm801 - a te mają problemy z kompatybilnością... No popatrz. Ja o tym nie wiedziałem i zainstalowałem tą kartę pod XP. (pod W2k me, 98 tez , zobaczymy jak pod wolnym oprogramowaniem, ale plotki głosza, (ALSA i spółka) ze tez się da. nie powiedziałem ze nie działają w windowsach, czy tez linuxach - bo dzałają (sprawdzałem na abit au-10)... chodzi o to ze są maja problemy z niktórymi funkcjami directSound (chodzi tu raczej o problem sterowników niz sprzetu) - wiec sorry ze mnie zle zrozumiałes. co do plotek ze alsa obsługuje te karty to to raczej nie plotki... karty w linuxach chodzą bez wiekszych problemów. zresztą dzwiek ww abita nie przypadł mi do gustu - wiec dlaczego miałbym ją polecić? pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam78 Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 nie powiedziałem ze nie działają w windowsach, czy tez linuxach - bo dzałają (sprawdzałem na abit au-10)... chodzi o to ze są maja problemy z niktórymi funkcjami directSound (chodzi tu raczej o problem sterowników niz sprzetu) - wiec sorry ze mnie zle zrozumiałes. co do plotek ze alsa obsługuje te karty to to raczej nie plotki... karty w linuxach chodzą bez wiekszych problemów. zresztą dzwiek ww abita nie przypadł mi do gustu - wiec dlaczego miałbym ją polecić? pozdrawiam FM-801 to nie rewelacja[smutne] choć Terratec jest dużo lepszy niz Abit. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob_e Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 to na pewno fakt - tez zastanawiałem sie nad zakupem tej karty, ale wybrałem Hercules museXL... jest zajeb... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...