Skocz do zawartości
arturnow

Yamaha XG YMF-724E - szybka odpowiedź

Rekomendowane odpowiedzi

Popatrz na chipset (oznaczenie). O ile pomne, to litery po "724" oznaczaja "yamaho-podobne" (stare C-Media) kosci :-(. Vortex2 dzial z KT133 bez zadnych problemow - zapewniam Cie. Z Yamah spokojnie moge polecic jedynie "oryginaly" (ostatecznie Genius): YMF724, YMF740, YMF744, YMF754. Bez zadnych literek na koncu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yamah jest swietna (sam uzywałem 724 od geniusa) pod xp chodzi na 100%.

co do jakosci dzieku to słychac róznice miedzi yamhaą a live na plus dla yamahy.

co do terratec 512 - to tez sie nad nią zastanawiałem ale kolega Pitur odradził mi ją bo jest zbudoawna na układzie fm801 - a te mają problemy z kompatybilnością...

ps. czyzby zakkupy na allegro?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpierw piszesz "Vortex2", potem "Vortex1" (to cos zupelnie innego). Potem zadajesz trudne pytanie. Odsluchowo, dla mnie, najlepsza bylaby z tego WaveForce 192. Ale to jedynie moja subiektywna opinia. A i drivery dla XP wskazuja na nia - sa dodane na instalce XP (karta rekomendowana)..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do terratec 512 - to tez sie nad nią zastanawiałem ale kolega Pitur odradził mi ją bo jest zbudoawna na układzie fm801 - a te mają problemy z kompatybilnością...

No popatrz. Ja o tym nie wiedziałem i zainstalowałem tą kartę pod XP. (pod W2k me, 98 tez , zobaczymy jak pod wolnym oprogramowaniem, ale plotki głosza, (ALSA i spółka) ze tez się da.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No popatrz. Ja o tym nie wiedziałem i zainstalowałem tą kartę pod XP. (pod W2k me, 98 tez , zobaczymy jak pod wolnym oprogramowaniem, ale plotki głosza, (ALSA i spółka) ze tez się da.

nie powiedziałem ze nie działają w windowsach, czy tez linuxach - bo dzałają (sprawdzałem na abit au-10)... chodzi o to ze są maja problemy z niktórymi funkcjami directSound (chodzi tu raczej o problem sterowników niz sprzetu) - wiec sorry ze mnie zle zrozumiałes.

co do plotek ze alsa obsługuje te karty to to raczej nie plotki... karty w linuxach chodzą bez wiekszych problemów.

zresztą dzwiek ww abita nie przypadł mi do gustu - wiec dlaczego miałbym ją polecić?

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie powiedziałem ze nie działają w windowsach, czy tez linuxach - bo dzałają (sprawdzałem na abit au-10)... chodzi o to ze są maja problemy z niktórymi funkcjami directSound (chodzi tu raczej o problem sterowników niz sprzetu) - wiec sorry ze mnie zle zrozumiałes.

co do plotek ze alsa obsługuje te karty to to raczej nie plotki... karty w linuxach chodzą bez wiekszych problemów.

zresztą dzwiek ww abita nie przypadł mi do gustu - wiec dlaczego miałbym ją polecić?

pozdrawiam

FM-801 to nie rewelacja[smutne] choć Terratec jest dużo lepszy niz Abit.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...