ulti Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 Witam! Chcialbym aby pomogl mi ktos kto ma podobny monitor lu sie na nich zna :) Mam wasnie taki model Vision Master 513 Pro i trapi mnie jeden problem JASNOSC!!! W sumie przyznam, ze nie raz spotkalem sie z monitorami troche ciemniejszymi, ale bez przesady. Juz na poczatku mialem problem z kolorami, a dokladnie mialem zbyt zielony odcien :( Szukalem czytalem kombinowalem az udalo mi sie wejsc w menu serwisowe monitora i fakt, bylo tam przestawione, mialem do wyboru RGB gdzie dla kazdego przypisana jest wartosc w skali od 1 do 255 mialem R180,G210,B180 zrobilem Gna 180 i looz! po jakims czasie zauwazylem ze monitor mi jakos sciemnial :/ Zrobilem RGB na 255 czyli max! jest jasniej ale w sumie tak jak na poczatku mam kontrast na 90 i jasnosc na 80 i w windzie pracuje sie spoko! Ale jak wejde w jakas gre 3D to musze zrobic oba na 100 i na dodatek podbic tym przyciskiem na monitorze :( A i tak nie jest wystarczajaco jasno :mad2: kombinowalem w tym menu serwisowym i zauwazylem ze przy pierwszym skoku zmiany kontrastu monitor nagle sie rozjasni, zadowolony wylaczem menu serwisow (wylaczem i wlaczam monitor) i ustawienia sa pierwotne. Tak jakby tego nie mogl zapisac a inne ustawienia zapamietuje. Dla przykladu jak gralem w dooma 3 to mialem wszystko na maxa rozjasnione a i tak strasznie ciemno, az mi sie wylilo bo musialem co chwile zmianiac z latarki na giwere i w ciemno walilem. A c kolei tam gdzie sie troche jasnego swieci ti jest az przejaskrawione :(:(:( zenada Ma ktos jakis pomysl? moze w serwisie potrafia podbic sama jasnosc? Pomocy!! P.S. jakby co to na podobnym sprzecie moj brat na starym CTX ma super jasniutko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 Musisz rozebrać monitor i podkrecić jasnośc na Trafie. Najczęsneij jest to dolne pokretło(screen) 2 następne służą do regulacji ostrości (focus 1 focus 2). Musisz uważać by nie "podkręcić" za mocno jasności by czarne tło jeszcze było czarne przy maxymalnej jasności ustawionej w OSD. I mozesz tez sobie ustawić ostrośc by mież lepszy obraz. I uwarzaj byś nie dotknał HV 22 kV ładnie kopie. :) P.s w serwisie może ci to zrobia . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulti Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 no przeznam ze jak ustawie teraz jasnosc na full to czern jest troche wyblakla. ale co z tego jak w grach ciemnica :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulti Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Nie wierze, ze nikt nie mial podobnego problemu :/ Tyle was tu jest prosze o pomoc P-m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...