Skocz do zawartości
erbs

Ktore plyty sa najlepsze

Ktore plyty sa najlepsze  

1. 1. Ktore plyty sa najlepsze

• ASUS
      33
    • EPOX
      19
    • SHUTTLE
      2
    • ECS
      5
    • ABIT
      16
    • SOLTEK
      6
    • CHAINTECH
      1
    • MSI
      13
    • GIGABYTE
      10
    • INNA /w odpowiedzi podaj jaka/
      5

Rekomendowane odpowiedzi

ASUS 32% a ojciec mojego kumpla ma sklep i jeszcze nie zdarzyło się by płyta asusa nie wróciła do reklamacji a abit 12% przecież to totalne <span style="color:red;">[ciach!]</span>o ja oddaję głoś na Gigabyte bo to jedna płytka jaka chodziła u mnie bez zarzutu.

ASUS - zamontowałem,włączyłem,ustawiłem i wszystko działa jak należy tzn zaj... szybko,stabilnie i wydajnie :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Asus...a dlaczego ? poniewaz nie mam z nia zadnych problemow  :D

LOL

Niektorzy ECS users tez tak twierdza , i co ???

doopa :?

Nie zebym plul na ASUSa, ale to zadna argumentacja z Twojej strony :P

BTW ASUS robi naprawde zajebiste CD ROMy :)

Hmm LG tez nie takie zle ;) . ( niktorzy tak twierdza )

A wracajac do tematu inaczej sie nie da uzasdnic , bo jezeli dziala mu wszystko to czemu ma zle mowic na ta firme .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko Soyo (Dragon jest piekny..). Tak wyposazonej MB na polskim rynku jeszcze nie widzialem (2 CD-ki..) - tyle, ze pewnie u nas polowa tego by gdzies "zginela" jak te modemy i karty czytnikow pamieci Flash z Epoxow.. Gdybyz mi ktos mogl pomoc kupic taka plytke (KT400) za Wielka Kaluza.. Chcialbym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Asus...a dlaczego ? poniewaz nie mam z nia zadnych problemow  :D

LOL

Chyba kazdy nie lubi jak mu sie w kompie cos jebie " za przeproszeniem" nie wiadomo czemu , jednak mysle ze czesto to nie wina producentow .

Dajmy na to bylem na gieldzie w niedziele ,deszcz zaczal napierdzielac ostro i to jeszcze zimno jak cholera , wilgotnosc duza , a kles co handluje rozlozyl sobie folie i plyty wylozone jak na jakims Targu leza pod nia i mokna , sorki ale co to sa buraki ?? . W zimie to samo - 5 stopni , a oni plyty , dyski powyciagaja i handel prowadza .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ostatnio mialem trzy plyty (swoje wiec znam je dodrze) pod PIV: MSI 845 Ultra AR, Epox G4GA+ a teraz mam Abita BD7-II RAID.

Najlepszy ABIT potem MSI niestety EPOX slabiutko, mimo 3.2V dla pamieci i 1.85V dla CPU najslabsze OC.

Przyklad: Na moim nowym CPU na Epoxie 1.8A@2.78-2.82Ghz przy 1.85V a na ABICIE 1.8A@2.95-3Ghz przy 1.75V (dla 3Ghz brakuje juz troche pradu i bede robil moda). Wogole testy mowia same za siebie, tam gdzie na EPOXIE mialem w Sandrze dla CPU 5300 na ABICIE mam 5500!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cedeki Asusa mają kiepską korekcję błedów!!!

Przez 3 lata nie miałem problemów. Potem jebnął mi się kontroler i kupiłem na Allegro to co w opisie :D

Przez krótki okres miałem jeszcze LG - przy kompie nie mogłem wysiedzieć, spokojnie mógł kokurować z hałasem ulicznym zza okna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo przepraszam. Już zmieniłem procompa, na chaitecha, ale niestety juz solteka dodac nie moge, bo więcej się w tabeli nie mieści.

Może wyrzuć SOYO i daj Solteka - dużo ludzi się o niego dopomina. SOYO to dobre płyty (sam miałem kiedyś dwie) ale teraz nie do kupienia w Polsce!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Asus...a dlaczego ? poniewaz nie mam z nia zadnych problemow  :D

LOL

no ja głosowałem na ECS ale nie dlatego ze mam taka płyte bo wolał bym EPOX-a lub gigabyte ale dlatego ze za niecałem 300 zł mam via kt333 ,ata 133 ,i jeszcze kilka nowinek i smiga stabilnie ...stosunek ceny do wydajnosci znakomity..

ps. ale podkrecanie nikłe ,,ja chce Epoxa ale nie mam kasy :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To teraz ja coś powiem na temat CD-ków. Mam płyte ASUS'a /to widać/ i CD ASUS'a i powiem jedno - LEPSZEGO CD ROMA W ZYCIU NIE MIAŁEM.

Aha kcialem jeszcze dodać, że ja nie głosowałem w tej ankiecie, miałem juz parę płyt, ale nie dorównywały one jakości asusa, ale za to były od niego sporo tańsze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ASUS!!! Tylko te ustawienia i trochę dziwnie działający HW monitor (ponoć to wina dokładności) psują opinie. Miałem już dwa Asusy i muszę powiedzieć, że są super stabilne, szybkie i dobre do o/c. Raz tylko miałem płytę dziwnego producenta, ale na szczęście ją sprzedałem :lol: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda, ze wywaliliscie z ankiety Soyo (zmarnowalem glos - oddalbym go alternatywnie na Asusa) :-(. Btw. czy posiadacze Epoxow patrzyli na stronie Epox US, jak sa wyposazone te plyty na tamten rynek? Do Polski robia "wersje specjalna" - pozbawiona niemal wszystkich "bonusow" - taki jest juz urok bycia biednym krajem..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda, ze wywaliliscie z ankiety Soyo (zmarnowalem glos - oddalbym go alternatywnie na Asusa) :-(. Btw. czy posiadacze Epoxow patrzyli na stronie Epox US, jak sa wyposazone te plyty na tamten rynek? Do Polski robia "wersje specjalna" - pozbawiona niemal wszystkich "bonusow" - taki jest juz urok bycia biednym krajem..

Ja mysle ze to kwestia konkurencji. Jesli ktos w Polsce zacznie sprzedawac troche lepiej wyposazone plyty nawet za ciut wieksza cene i znajdzie sie spore grono nabywcow to inni pojda ich sladem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polska Bialorus :) do nas wszystko trafia z drugiego rzutu . Tak samo jest z samochodami za granica sa same full wersje , a u nas za najmniejszy dodatek trzeba bulic .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...