Gregor1230 Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 Tak więc jak w tytule co lepiej wybrać ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d@nielski Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 No własnie mam podobny dylemat własnie spalił mi się zasilacz (radenon zrobił swoję :) )i przeglądam propozycje sklepów ale niebradzo się na tym znam a te dwa zasilacze są w takiej samej cenie 199 zł na stronie 4max NeoTEC X3800 380W PPFC został zakwalifikowany do MIDDLE-END a Chieftec 360W HPC-360-302-DF do Standard czy mam rozumieć że Chiftec jest gorszy? Jak to jest czy może lepiej dołożyć to 50 zł i kupić Chieftec 420W HPC-420-302-DF za 250 zł. A może jeszcze coś innego w cenie do 300 zł. W moim zestawie jest procek P4 Prescott 2.80, 2 HDD, Radenon 9800 lekko kręcony 2 napędy cdrom, FDD, no i ze dwa peryferia na USB czy te zasilacze dadzą rade? NeoTeEC wyposażony jest w sześć różnych systemów zabezpieczeń: # OVP (zabezpieczenie przed zbyt wysokim napięciem) # UVP (zabezpieczenie przed zbyt niskim napięciem) # OLP (zabezpieczenie przed przeciążeniem) # OTP (zabezpieczenie przed przegrzaniem) # OCP (zabezpieczenie przed zbyt wysokim prądem) # SCP (zabezpieczenie przeciw zwarciowe) Czy Chieftec też posiada coś podobnego bo nie moge tego wyszukać? Czy ktoś posiada wyżej wymienione zasilacze i może coś ciekawego o nich powiedzieć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 Neotec jest lepszy o tego szefa360W jest porownywalny z tym szefem420W :wink: Jedyny mankament to to ze jest troche glosny :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 Dokładnie. Ale jezeli chcesz w NeoTECu zmianić wentyl na cichszy to nie tracisz gwarancji (źródło Zenfist). Można zmienić wentyl na chchszy , ale musi być zachowany dośc duży przeplyw powietrza z powodu małych radiatorów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mi3t3k Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 A może się skusisz na Topower 350W P5 ? Odpowiednik tagana 330W Cichy, mocna linia +12V. Sam się nad nim zastanawiam Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 Dzieki za pomoc. Nabyłem tego neoteca i jestem z niego zadowolony. Wczesniej miałem tracera 400W, który raczej nie dawał rady. Czasami lubiał się komp zrestartować na fsb 192. Teraz na fsb 200 hulla bez problemów i mogłem podnieść nawet do 500 vcore na gf5900fx i 0 restartów. Jest poprostu bomba:). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...