Gadzina Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 Witam wszystkich serdecznie ! płyta L7S7A2 - vcore mod ( na default 1.65 ) , BIOS Cheepo 313 pamiątki MDT PC2700 Ostatnio nabyłem mobila Bartona 2500+ 1.45V z odblokowanym mnożnikiem. Na mojej płycie niestety słabo się kręci ( pomimo że zrobiłem vcore moda ). Nie wiem czy to kwestia zasilacza ( chyba nie, bo poprzednio miałem Palomino 1800+ , on ciągniął więcej watów bo chodził jako 2000+ z 3% kopem do vcora ) ? Win XP uruchamia mi się przy 2400mhz- zarówno przy vcore 1.55 V jak i 1.77 V ( stabilnie do pracy np. w Wordzie czy internecie :) ), ale niestety jak zapuszcze BF 1942 to system pada ( inna gra np. The Suffering chodzi że aź miło ). Płyta zachowuje się bardzo niestabilnie przy zwiększonym napięciu +5%, także maksymalnie daje +3%. Stabilnie sprzęt chodzi przy vcore 1.77 na fsb 147 x 14, czyli mała kiszka !!! Dodatkowo nie mogę zmienić mnożnika za pomocą jumperów ( niezależnie jakie dam ustawienia procek zawsze wybiera 14x ) ? nie mogę zatem podnieść fsb ? Prosze o help osoby w temacie ! Dzięki serdeczne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo128 Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Witam Ja tez mam taki problem nie moge zmienic moznika pomimo zmiany zworek mobo L7S7a2 i mam jeszcze jedno pytanie jaka temp wskazuje Ci plyta bo mi 80 stopni przy Pentagramie 120 CU a radiator zimny co jest ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Może cooler zle sie styka z procesorem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 no na bank;D albo dales za duzo pasty w kazdym razie chodzi o zle zalozenie wiatraka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Jakby dał za dużo pasty to jeszcze jako tako radiator by sie grzał, moze w ogule pasty niedła ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 nie wierze w taki hardcor;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo128 Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Panowie za durnia mnie macie pasty dalem i nie za duzo nie za malo lecz w sam raz i sprawdzalem go na 2 ch radiatorach wisperock IV i pentagram 120 Cu na oby dwoch taka sama temperatura wiec zastanowcie sie zanim cos napiszecie ok?? pozdrawiam ps gdybyscie sie znali na rzeczy wiedzieli byscie ze L7s7a2 jest okrojona z czujnikow i temperature powinna wskazywac z rdzenia nie spod procesora a przy okazji tamperatura degradacji bartka jest 90 stopni wiec przy 80 krzem by juz wypalalo :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Pisać sobie 80stC może ale jak radiator zimny i sprzęt się nie wiesza to ja bym to olał. Sam mówisz ze Mobo nie ma czujników wiec może coś się jej tam pomieszało i niezbyt „dokładnie” pokazuje jak naprawdę jest ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadzina Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Dzięki za zainteresowanie ! ale brak pomocy :) Wydaje mi się że jednak to będzie zasiłka ! mam 350watt megabajta :) Muszę więc kupić zasiłke do 150 zł. ( Mam do wyboru chiefteca 360-202 ale nie wiem czy pociągnie 2400mhz, lub noname ( qtec450w, colorsit 480w, codegen 450w ? ). Nie wiem co kupić aby poszło ??? ! Co do temp to umnie ok ! Podstawa to " bios chepo " np. 313 ! Program motherboard żle mi pokazywał ! Spróbuj użyć CPUcool mi pokazuje dobrze !!!!!! Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 no na bank;D albo dales za duzo pasty w kazdym razie chodzi o zle zalozenie wiatraka 1210414[/snapback] Poiwedcie mi jak można dać za dużoo pasty na cpu? Przecież pod wpływem docisku nadmiar wypływa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 mozna.. daj za duzo gestej srebrnej titana i sprawdz jak nie wierzysz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Nadmiar pasty zaczyna działać jak „izolator” nie „przewodnik” ciepła było to już poruszane setki razy, z AMD jest tak nie za dużo nie za mało lecz w sam raz ;) i do tej zasady trzeba się trzymać podczas „smarowania” SocketA. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Nakłada sie pastne czyms płaskim np: Kartą kredytową, i rozsmarowuje po całym rdzeniu, tak aż będzie minimalna warstwa, pasta niema oddzielać cpu od radiatora ale weliminować powietrze z pomiedzy cpu a radiatora. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...