Skocz do zawartości
Matiator

Podkręcanie durona 1200

Rekomendowane odpowiedzi

Jak podkręcić durona 1200, ale bez zabawy w zamalowywanie procka??? Tzn. jakie udalo wam sie osiagnac wyniki i przy jakim napieciu. Mam plyte soltek sl-75drv5 na via kt 333.

Nie za wiele sie z tego da. Bez zmiany mnoznika to 1250Mhz. Moze uda sie 1300.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiec plyte masz dobra do krecenia gorzej jest jednak z prockiem. 1,2Durony kreca najslabiej z calej rodziny i tylko wstyd przynosza. Dobra wracajac do topicu malowac mostkow nie chcesz czyli mnoznik zostawiasz w spokoju i wynosi on 12. Wejdz do biosu podczas postu wciskajac DEL. Pojawia ci sie niebieski ekranik i nastepnie wchodzisz w: Frequeny/Voltage Control i tu znajdziesz wszystko co potrzeba overclockerowi napiecie fsb i takie tam. Wejdz sobie jescze w SmartDoc Anti-Burn shield i ustaw po przekroczeniu jakiej temp komp ma sie wylaczyc, b.dobre rozwiazanie jak temp bedzie sie zblizac do tej maxsymalnej plyta zacznie piszczec jak kobieta podczas orgazmu :P.

Jesli chcesz zobaczyc wyniki oc tego proca to wejdz tu www.overclockers.com .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jaki problem pociągnąć ołówkiem mostki L1 (to te u góry)poprostu łączysz wszystkie pionowo 5 bodajże już nie pamiętam dokładnie ale wyrażnie widać gdzie kończy się grupa jak boisz się że ołówek odpadnie to zaklej pużniej kawałkim taśmy, ja akurat miałem tam plombę gwarancyjną(tak sie tera wycwanili)ale odkleiłem pilniczkiem kawałek zamalowałem i zakleiłem spowrotem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz sobie mój post "!!! Duron 1200 i fsb 133 !!!"

Masz Durona 1200 i chcesz go puscic na fsb 133Mhz czy masz jakiegos tam Durona i chcesz z niego zrobic 1200Mhz na magistrali 133Mhz?

Na fsb 133Mhz to D1000 pojdzie, (ledwo stabilnie, mowa o standardowym chlodzeniu i zablokowanym mnozniku) ktory jest duzo lepszy do OC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...