Piotr-ch Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Mam dwie pamieci po 256 ddram 400mhz Infineon. Druga wlozylem niedawno, i nie wiem jak zrobic, zeby dzialaly w Dualu. Tak szczerze mowiac to nie wiem nawet co to jest :blink: . Czy musze cos zmieniac zeby dzialaly w Dualu, a jak tak, to gdzie tego szukac i co dokladnie zmieniac?? z gory dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 w instrukcji. wogole jak cos robisz z plyta to mozesz byc pewien ze jes o tym w instrukcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr-ch Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 no niestety nie znalazlem w instrukcji nic takiego. Poszukalem w Biosie, ale nie znalazlem tez nic. A przy starcie komputera pojawia sie napis, ze Memory sa w Single Channel Mode. To jak mam to zmienic na Dual Channel?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w1wlodek Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 popiersze kości muszoą być z tej samej serii, potem na płycie powinieneśje wpiąć w dwa banki tego samego koloru i to pownno być wszystko ;) ;) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sound_Lab Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 popiersze kości muszoą być z tej samej serii, potem na płycie powinieneśje wpiąć w dwa banki tego samego koloru i to pownno być wszystko ;) ;) ;) 1208136[/snapback] no nie zawsze sa takiego sanego koloru, ja u siebie np. mam wszystkie takie same:) ale przewaznie kosci nie maja byd obok siebie tylko kosc, jeden slot wolny, kosc, np w 1 i w 3 slocie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w1wlodek Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 zgadzam sie ale w nowych pływach to już standart ze sa tego samego koloru bo przeważnie sa 4 banki wyjątkiem może być NForce 2 gdzie są 3 tak jak pisałeś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiek Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 nforce 2 trzy banki z czego 2 zewnętrzne w jednakowych kolorach do duala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komak Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 nforce 2 trzy banki z czego 2 zewnętrzne w jednakowych kolorach do duala. 1208174[/snapback] Nieprawda, bo u mnie wewnętrzne banki do duala :P jednakowego koloru oczywiście :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Azazel_ Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 1 i 3 zazwyczaj tak jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 jam ma pamieci teraz patrze 2x 512mb hynix no i własnie 1x seria 1c1e0024h 1x seria 1c1e0094h czy one zadziałaja w trybie dual ? Skoro nie sa te same serie ,kupywałem u gutexa z zamiarem ze beda pracowały w przyszłosci w dualu a tu lipa mam watpliwości czy teraz pójda w dualu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Azazel_ Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 beda spoko czasem nawet 2 rozne kosci pracuja razem obsadz 1 i 3 slot to sie przekonasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 pamiątki identyko HYMD264646B8J-D43 Na karcie gwarancyjnej mam numer seryjny 0440 (kupywałem pamieci u gutexa z allegro) jedyna róznica to to co napisałem powyżej 1x seria 1c1e0024h 1x seria 1c1e0094h (tu jest 24 a tam 94) tylko taka róznica Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr-ch Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 hurraaaaa B) udalo mi sie. wlozylem do zewnetrznych (mam 3 miejsca, z czego dwie zaraz obok siebie, co mnie zmylilo ze powinny byc obok siebie:) ) i na 1 ekranie po wlaczeniu kompa pisalo DUAL CHANNEL. pamiatki nie byly z tej samej serii, roznily sie tam jedna cyferka w numerze serii (tu bylo 4, a tam 7). A teraz powiedzcie mi, jak duza roznica bedzie pomiedzy 2x256 ddr 400mhz Infineon pracujacymi w trybie Single channel a Dual Channel?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 potem na płycie powinieneśje wpiąć w dwa banki tego samego koloru i to pownno być wszystkoprzyznam sie, ze nie wiedziałem o tym, do dopiero teraz zaqpilem plyte obslugujaca dual-channel. mam a7v880 i tam jest z bankami tak: niebieski, czarny odstep no i znow nieb. i czarny. przyznam sie ze nie zastanawialem sie nad tym, ale myslalem, ze obok siebie nalezy umiescic pamieci, aby dzialaly w dualu. ps. mozna puscic 2 pary pamiatek w d-channel? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gralmi Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 zeby dzialaly w dualu musisz wlozyc pamiatki w odpowiedni slot. Komputer sam wykryje w jakim trybie pracuja. Ktory to musisz znalez w opisie plyty. Czesto jest tak ze dopasowywuje sie kolorami lub wkladasz jedna w slot 1 a druga w slot 3. Ale to nie jest regula Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Czyli jeszcze raz nei powinienem mieć problemó z dualem ? 1x seria 1c1e0024h 1x seria 1c1e0094h (różnica jednej cyferki) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaraczek Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 hej ja mam 256 hyniksów i 256 goodramu. mam pytanko czy one ruszą w dualu:D?? a jesli bym włożył chcąć sprawdzic a one by niezadziałały to nic sie nieskopci?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sound_Lab Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 hej ja mam 256 hyniksów i 256 goodramu. mam pytanko czy one ruszą w dualu:D?? a jesli bym włożył chcąć sprawdzic a one by niezadziałały to nic sie nieskopci?? 1211588[/snapback] a czemu mialaoby sie cos stac?? najwyzej nie beda dzialaly w trybie dual i juz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 to ze musza byc tej samej serii to jest byzydy ura co juz nie raz napisane bylo na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 to ze musza byc tej samej serii to jest byzydy ura co juz nie raz napisane bylo na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaraczek Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 czyli będzie dzialać?? aha i będzie duży wzrost wydajności?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 piszą ze dual to jakieś 5 % wieksza wydajność tak wyczytałem na forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 piszą ze dual to jakieś 5 % wieksza wydajność tak wyczytałem na forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...