Skocz do zawartości
maybach

Sterowanie kompem przez LANa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Czy jest jakis program, ktory umozliwia sterowanie kompem poprzez siec LAN. Chodzi mi dokladnie o to, abym na wlasnym kompie widzial pulpit drugiego kompa w sieci, zebym mogl odpalac programy itp. ze swojego kompa.

Kiedys slyszalem ze istnieje program do sledzenia przez LAN co sie robi na innym kompie. Trzeba bylo tylko zainstalowac clienta na cudzym kompie i wersje server na wlasnym i mozna bylo ogladac pulpit goscia :lol:

Nio, czekam na wypowiedzi :D :P

Thx

Maybach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam karte sieciowa przez ktora moge zdalnie wlaczyc kompa :) 190 zeta skubana kosztowala... a i tak jej nie uzywam bo jest zbyt skomplikowana....... bo podczas wlaczania kompa wyskakuje cala konfiguracja karty :) a teraz mam jakas za 90 zeta i jest git 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

duzo trojanow potrafi to o co pytasz, jesli jednak chcesz kontrolowac w pelni 2 komputer to zainstaluj na nim Symantec PcAnywhere -  takich programow jest jeszcze kilka (niektore nawet shareware).

polecam cafeina

z tym to jest dopiero jazda. Wrzucilem kiedys takiego do sieci w szkole ale sie wtedy dzialo :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam karte sieciowa przez ktora moge zdalnie wlaczyc kompa :) 190 zeta skubana kosztowala... a i tak jej nie uzywam bo jest zbyt skomplikowana....... bo podczas wlaczania kompa wyskakuje cala konfiguracja karty :) a teraz mam jakas za 90 zeta i jest git  8)

Wiekszosc kart powyzej 30zl ma Wake-on-Lan (a moj realtek8139c bezfirmowy za 35zl ma nawet bootrom (flash) i jego programator)

A co do pytania: TightVNC polecam, b. mały i sprawny (chociaż jak kontrolowany serwer jest na win32 to troszke marnie to chodzi).

Pod windowsem to najlepiej chodzi standardowe systemowe rdp z windows2000server i winxp. Na w9x/me/2kpro mozna tez nic nie instalowac i wykozystac udostepnianie pulpitu netmeeting'a - chociaz to ciut niewygodne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi