grom Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Mam płytę MSI 845 Ultra i jak wkładam procesor P4 2.0A to najmniejsze napięcie jakie moge ustawić to 1,700. W specyfikacji proca pisze że powinno być 1,5 8O . Proc jest nowy , wyjęty z foliowanego pudełka na którym też pisze że jest 2.0A A przecież napięcia 1,7 miały Intel 2.0 Willamette :?: . Czyżby płyta miała błąd :cry: :?: Jak jest u Was :?: Dzięki :!: :!: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 A jaki masz bios na tej płycie? Może zbyt stary, jakiś zanim pojawiły się Northwood'y. Miałem wcześniej tą płytę i na P4 1.6A napięcie zapodawała poprawne, czyli 1.5V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grom Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Bios mam najnowszy. jak miałem 1,6 to też miałem od 1,5 do 1,65. Rence załamowywuje z bezsilności... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Przy innym napięciu pewnie niedoszedłbyś do 2.7GHz więc nie wiem z czego robisz problem. Większym problem ja miałem bo moje MOBO zapodawało max 1.6v, czyli w praktyce 1.56-1.57v, więc musiałem zrobić procesorowi v-mode'a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 dodaj mu Vcore na 1,775-1,8 , FSB na 149-150 i masz pod blachą 3GHz ! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 dodaj mu Vcore na 1,775-1,8 , FSB na 149-150 i masz pod blachą 3GHz ! :DA potem jeszcze z 0.2V i masz.. ladny breloczek :wink: (serwisy o tym "drobiazgi" (brak zabezpieczenia) milcza..) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Z całym szacunkiem dla drogiego kolegi , ale mój przeżył 1,9V (MBM5 pokazywało dokładnie 1,89V) :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Z całym szacunkiem dla drogiego kolegi , ale mój przeżył 1,9V (MBM5 pokazywało dokładnie 1,89V) :-)Rozumiem, ale to byla bardzo ryzykowna (cena :-() sytuacja. Te CPU nie reaguja na wysokie Ucore "zwyczajnie" (grzaniem), ale trzaskaja jak zlamana zapalka - w ulamku sekundy.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 wiem , stary , ale czy nie jest pokusą , jak w biosie widzisz , że Vcore możesz dać na maxa na 1,85V ??? A poza tym , na tyle mam dobry układ , że w razie katastrofy procka dostanę nowy... ale co racja , to racja! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 byłbym zapomniał : nie wiem gdzie , ale na jakiejś stronce kręcili p IV 2,8 GHZ z Vcore 2,0 V. Ciekawe , jak jest faktycznie? Ja w każdym razie nie ryzykuję , bo mam dziwną rzecz w kompie : z reguły zadajesz w biosie 1,7 V , MBM5 pokazuje 1,65 (spadki napięć). A u mnie ciekawostka : ustawiłem na 1,85 w biosie , a MBM pokazał 1,89 . Czyżby po raz kolejny przewaga zestawu 2x power supply nad standardem , czy błędne wskazania MBM5 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...