.:GurU:. Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Witam, znalazłem coś TAKIEGO :blink: co myslicie nad takim rozwiązaniem ? może ktoś zna przybliżone parametry takiego potencjonometra? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Daj sobie z tym spokój Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:GurU:. Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Daj sobie z tym spokój 1209472[/snapback] Dzięki za wyczerpującą wypowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczala Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 A ja zrobiłem z czegoś takiego własny panel. Mam takie 4 + 4 diody i jazda :D. Tylko nie wiem jaki to jest dokładnie. Ja mam B200-Ohm i mam do niego podłączone po 2 wentylatory, regulacja jest płynna i dokładna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:GurU:. Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 A ja zrobiłem z czegoś takiego własny panel. Mam takie 4 + 4 diody i jazda :D. Tylko nie wiem jaki to jest dokładnie. Ja mam B200-Ohm i mam do niego podłączone po 2 wentylatory, regulacja jest płynna i dokładna. 1209523[/snapback] same potencjonomety ? :huh: jak możesz to zaślij schemat jak to wymyśliłeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczala Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Tak same potencjometry. Uzyłem tego schematu co koleś ma na allegro. Tu masz innego posta o regulatorach, zachęcam do poczytania http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=108374 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 To ja ze swojej strony gratuluje pomyslow :lol: Daj troszeczke mocniejszy wiatraczek i dodatkowo bedziesz mial na suwaku uatrakcyjnienie wizualne Twojego "regulatora" :26: Niech moc[z] bedzie z wami ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:GurU:. Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Te potencjonometry mają 2kohm? niech ktośnapisze specyfikacje takiego potencjonometru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Te potencjonometry mają 2kohm? niech ktośnapisze specyfikacje takiego potencjonometru 1209819[/snapback] Specyfikacje? to co na fotce w aukcji - potencjometr obrotowy 'tablicowy' 0,25W zapewne ze sciezka węglową, ktory mozna kupic (nie musisz szukac w googlu bo i po co nie?) za TYLE . Wartosci jakiej sprzedaje kolega w aukcji mozna sie tylko domyslac... ;] *Minister zdrowia, szczescia i pomyslnosci ostrzega - stosowanie samych potencjometrow do powyzej wymienionych celow grozi smiercia lub trwalym kalectwem* [;] :twisted2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:GurU:. Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 thix za link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 regulator :]]]]] mało sie ze smiechu nie połozyłem na plecach jak czytałem OPIS a alegro zachwalający REGULATOR :lol::lol: skręcisz to na minimum rezystancji i Ci dymek poleci ze ścieżki oporowej... (co etz ludzie nie wymyslą zeby sprzedac nieznajoncym sie na rzeczy) :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:GurU:. Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 Ale nikt tego nie kupuje, hi! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...