zeli Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Witam Posiadam taki własnie procesor i zamierzam go podkrecac Jak juz wiecie jestem NOOBEM w OC :wink: Kompletnie nie wiem jak sie do tego zabrac i czy dobrze to robie Czytałem ze trzeba uwazac na PCI/AGP i HDD zeby nie przesadzic Tylko jak?? Chce podkrecic tak do @2.5 na standardowym chłodzeniu, otwartej obudowie i nawiewem poteznego wiatraka domowego B) Oto screeny z CPUZ Jak podkrecac?? Czytałem cos o 133 i 166 czy tak jak leci??? Jak odłaczyc te taktowania PCI/AGP i HDD lub jak sobie z tym poradzic -Płyta głowna Soltek 85DR2-C -40GB Seagate Barracuda -RAM DDR 256-266 -P4 1,8 box -GF3 TI200 64TV Screen z SpeedFan Temperatura rzadko przekracza 30C jezeli dobrze to wskazuje W biosie jest podobnie Narazie zaden program nie wywalił mi błedów Co dalej?? Za kilka dni bede miał dodatkowe wiatraki wiec ... Help Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bl4ck Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 To ze ty CHCESZ podkrecic to nie znaczy ze sie uda,a co do o/c to w dziale FAQ jest cala instrukcja,pomysl gdyby kazdy nowy uczestnik zadawal takie pytanie jak ty jakby wygladalo forum !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 I know :) Ale nie bardzo wiem gdzie?? i Jak?? Mozecie bloknac ale na troche chociaz odpowiedzcie <_< :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 czlowieku to jest Norwood 1.8GHz -czyli procesor o zanizonym taktowaniu daj mu fsb133 odrazu i dopiero potem baw sie w male kroczki podkrecania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 A jak cos sie stanie z Dyskiem lub z PCI/AGP??? Bo nie wiem gdzie sie doczytac tego jak wyłaczyc to taktownie tych portów A co byscie powiedzieli na WC?? Na takie bym miał ochote http://sklep.benchmark.pl/pelny_12714.html Od razu na CPU, karte graficzna i płyte główna :D Na ile mógbym liczyc z takim sprzetem??? Sam sie dziwiłem(czy was to kreci) A teraz po jednym przetaktowaniu nie moge przestac :lol: :lol: Miałem inne wogóle plany na kase a teraz ... :lol: tylko O/C i sprzet :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 jak przestawisz na fsb133 to pci/agp samo sie przelaczy takie WC odradzam sam zlozysz lepsze za polowe ceny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwatoo Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Nie wiem po co do tego WC w zimie przy open-window cooling system na BOX-sie wyciskałem stable 3Ghz FSB coś chyba koło 168. Max czyli Peltier 120W + WC z DiscoTech-u miałem lekko ponad 3.1 Ghz/ Ae nie czułem róznicy. Wiekszość czasu pracował u mnie na FSB 132 bo potem ginął mi mnożnik 3:4. Co do 845E to ma mozliwość blokady AGP i PCI na 66 Mhz poczukaj w biosie. Albo pokombinuj z mnożnikami. Nie wiem jaką masz wersje proca ja akurat miałem SL63X czyli też B0 wiec jest szansa że mamy podobne proc-e. Na początek zabawy radze ci 150 Mhz i artkuł. http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=29395 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...