Skocz do zawartości
liqs

Restarty Kompa I Spadek Wydajności Na Nowym Sprzec

Rekomendowane odpowiedzi

Witam...

Mam problem... Otórz wymieniłem sobie w święta płyte główną oraz RAM.

Wcześniej miałem Soltek SL-75KAV 256 MB SDRAM

Obecnie mam Abit NF7-S2G i 512 MB RAM hynix D-43 (400Mhz)

Reszta komponentów sie nie zmieniła:

AMD Athlon XP 2400+ T-bred B

Supergrace ATI Radeon 9100 64MB RAM 128-bit

HDD 40GB Barracuda

Zasilacz mam 350W z linku poniżej numer 21

http://www.chip.pl/php/table.php?i=629590

W BIOS`ie mam około 45 stopni na procku i 41 na Mostku

Problem:

Co jakiś czas restartuje mi sie sam komputer... najczęściej jak troche go obciąże - choć to nie reguła. Czasem poprostu coś klikam w windowcie np. odpalam program a tu pyk i komp sie uruchamia od nowa.

Kolejny problem to Counter-Strike.. Na starym sprzęcie miałem 85-100 fps teraz zaś mam 20-100 fps (HORROR) mam też wrażenie że inne gry też troche wolniej chodzą (FPS) szczególnie jak widze np. inne skiny postaci w grach...

W CS na jakiej bym rozdzielczości i jakości grafiki nie grał zawsze jest IDENTYCZNIE :sad:

Zupgrade`owałem BIOSA na najnowszego ze strony Abit-a. Myślałem że może to BIOS, ale teraz jak już tam napszestawiałem tyle to sam nie wiem... Sterowniki od grafiki już wszystkie jakie są testowałem (Katalisty nowe/stare , Omego, DNA) Nowe stery do nForce też i firmowe od Abita też...

Straciłem już głowe i kompletnie nie wiem co robić... Proszę o pomoc :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czlowieku... Kup sobie porzadny zasilacz za ok 150 zl !! Bo jak ci caly sprzet poleci to wtedy bedziesz mial radoche :P Jesli chodzi o zasilacze to polecam Chieftec 350 lub 360 W :D Wymienisz zasilacz i bedzie spoko :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wydaje mi się, że to zasilacz, ale możliwe, bo graficzna potrzebuje dużo prądu. Ale najprawdopodobniej to wina płyty głównej. Te restarty, słaba wydajność.... też tak miałem :angry: , wystarczyło zmienić płytę główną. Ale u mnie to dla tego, że miałem K6-III a widziało go jako K6(1).

Może przetestuj płytkę u kolegi, albo po kolei wyciągaj wszystkie elementy (muzyczna, sieciowa, jeden z RAMów - może by konflikt!)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi