timmon24 Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Jak je zainstalować? Mam taki probelm ze nie moge wogole zainstalować sterów do grafy tej co w podpisie wcześniej instalowałem AGP driver i po ty msie pojawiły te problemy gdy instaluje jakieś sterowniki omegi albo catalysty to pojawia sie info ze nie moge zainstalowac tych sterowników ,spróbój zainstalować standardowe sterowniki VGA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Sciagnij driver clenera, usun obecne stery do grafy (w trybie awaryjnym) i zainstaluj nowe. Powinno sie udac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 mam drive cleaner usuwałem stery ale normalnie z pod windowsa driver cleanerem A przez tryb awaryjny w jaki sposób mam usunąć ,tzn i jak uruchomic tryb awaryjny ? z góry thanx za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Tryb awaryjny uruchamiasz naciskajac F8 zanim sie ekran ladowania Windows pokaze. Ma on ta zalete, ze zadne sterowniki ani programy nie sa wczytywane do pamieci przy starcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 ok moze to pomoże dam znac czy coś dało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 niestety nie pomogło wywaliłem wszystkie stare stery od ati w trybie awaryjnym driver cleanerem i nic ndal nie moge wogole sterownikow zainstalować . Wszystko przez instalacje AGP Driver,a agp driver nie moge odinstalowac bo nie moge tez znaleśc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 BTW: używałeś może nLite? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 co to jest nLITE ? nie ciągle pisze mi abym zainstalował wcześniej sterowniki VGA a ja niewiem co to sa te sterowniki VGA do karty graficznej ? :sad: moze ktoś pomóc PLEASE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 zauwazylem ze windows xp nei wykrywa mi karty radeon 9600 pro wogole a np everest\aida wykrywa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Znany problem. Odinstaluj kartę w menedżerze urządzeń. Po restarcie powinien wykryć nowy sprzęt i zainstalować sterownik VGA dla karty. (To trwa kilkanaście sekund, dopiero później możesz instalować inne stery.) Jesli nie wykryje po restarcie, spróbuj zainstalować sterowniki VGA ręcznie - u mne kiedyś ruszyło dopiero po podanie jako lokalizacji sterownika VGA... płyty z systemem. Oczywiście płyta musi być wówczas w napędzie :) Próbuj do skutku, wreszcie zadziała :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grmx Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 obawiam sie ze zostanie ci jedna mozliwosc : na nowo instalacja systemu :angry: ja przy 9550 tez mialem ten problem jak zmienialem z nvidii , ale jak zainstalowalem od nowa system poszlo eazy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 w menadzerze urzadzeń karta jest niewidoczna wogóle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 chciałem sie zapytać od czego zalezy czy opcja w biosie zmiany szybkości AGP jest aktywna czy nie jest aktywna (chciałem ja uaktywnić i przez to mam te problemy instalując AGP driver) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 moze ktoś pomóc Windows wogóle karty nie wykrywa jedynie aida \everest HELP!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Często system nie widzi karty graficznej, bo przerwania są zajęte, można wyjąć/wyłączyć LAN/dźwięk, to pomaga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 :lol: :lol: :lol: Udało się dzięki !!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: Ale dziwna to sprawa z wyłaczenei dzwieku i LANU pomaga ,niewiem jak to sie dzieje ale wazne ze udalo sie stery zainstalować Jestem ci winien normalnie z 10 browców :lol: Mam tylko jeszcze jedno pytanie w jaki sposob mozna włączyc mozliwość zmiany predkosc AGP ? przez bios u mnie nie idzie ktoś napisałem ze pomoze zainstalowanie sterow AGP --ale efektu nie było,był taki ze sterowniikow do grafy nei mogłęm zainstalować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Fajnie, że się udało. U mnie to po prostu XP chciał dać grafie już zajęte przerwanie, a po wyjęciu audio było jedno więcej wolne i to pomaga. Co do AGP - rozumiem, że chodzi o 1x,2x,4x,8x a nie MHz? Jak tak, to u mnie w sterowniku (jakieś nowsze catalysty, to nie ten komp, więc nie mogę teraz sprawdzić) jest taka opcja, co chyba automatycznie sprawdza, ile można włączyć i tyle daje. Ale nazwy nie pamiętam niestety :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zabi Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Nie jestem pewien ale kiedys bawiłem się programem Riva Tuner i tam chyba można zmienic szybkość AGP (1x , 2x itd...) A jak chcesz zmienić Mhz na karcie Riva Tuner też to potrafi więc No problem man B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...