daru Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 hej hej No wlasnie mój zasilacz to CODEGEN 300 W :unsure: . Napiecia mierzone multimetrem podczas 3DMarka: 5,03-5,08V; 12,15-12,32V; 3,29-3,32V. zasilacz razem z calym kompem ma póltora roku. Problemy stwarzal przy podkrecaniu CPU powyzej 2200 Hz, oraz przy V-modzie GPU. Z jednego i drugiego zrezygnowalem. Celem wyciszenia kompa obroty wszystkich wiatrakow (4 szt.) ustawilem @1000RPM, do zasilki wsadzilem wiatrak firmy Papst (1500 RPM, 12 dB, pewnie drozszy niz caly codegen), no i okazalo sie ze zasilacz na tle reszty dalej chalasuje. Pozostalo wiatrak w zasilce ustawic @1000RPM co przynioslo oczekiwany skutek - w postaci ciszy :wink: , mam nadzieje ze inne oczekiwane skutki nie nastapia :-P Wymieniac ten zasilacz czy nie??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 hej hej No wlasnie mój zasilacz to CODEGEN 300 W :unsure: . Napiecia mierzone multimetrem podczas 3DMarka: 5,03-5,08V; 12,15-12,32V; 3,29-3,32V. zasilacz razem z calym kompem ma póltora roku. Problemy stwarzal przy podkrecaniu CPU powyzej 2200 Hz, oraz przy V-modzie GPU. Z jednego i drugiego zrezygnowalem. Celem wyciszenia kompa obroty wszystkich wiatrakow (4 szt.) ustawilem @1000RPM, do zasilki wsadzilem wiatrak firmy Papst (1500 RPM, 12 dB, pewnie drozszy niz caly codegen), no i okazalo sie ze zasilacz na tle reszty dalej chalasuje. Pozostalo wiatrak w zasilce ustawic @1000RPM co przynioslo oczekiwany skutek - w postaci ciszy :wink: , mam nadzieje ze inne oczekiwane skutki nie nastapia :-P Wymieniac ten zasilacz czy nie??? 1210673[/snapback] Napiecia sa dobre, ale to nie oznacza ze np. jutro zasilacz nie wybuchnie. Zwlaszcza ze nie wiadomo jak z jego chlodzeniem. Ja bym go wymienil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Wymieniac ten zasilacz czy nie??? 1210673[/snapback] wytnij kratkę w zasilaczu - tą chroniącą przed wsadzeniem paluchów do wiatraka od razu będziesz miał o połowę ciszej. jak chcesz mieć *większą* pewność, że nic się nie stanie, zamontuj zasiłkę na zewnątrz kompa - przykręć ją z drugiej strony po prostu :) bo w środku kompa jest jednak jakby nie patrzeć dość ciepło, więc i zasilacz się grzeje. ja mam HuntKeya zmodowanego w ten sposób, że: 1. wycięta kratka 2. dołożony drugi wiatrak połączony z pierwszym równolegle (czy jakoś tak - rezultat jest taki, że oba wiatraki działają na pół obrotów) 3. zasiłka wyrzucona na zewnątrz kompa rezultat? zasiłka nawet po całej nocy Prime95 nie jest nawet ciepła - jest zwyczajnie chłodna, szczególnie, że od spodu dmucha jeszcze na nią wywiew z obudowy. napięcia trzyma idealnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Witam Wiatrak ma nominalnie 12 dB? To chyba jak jest wyłączony :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daru Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Witam Wiatrak ma nominalnie 12 dB? To chyba jak jest wyłączony :-P 1210870[/snapback] np. tu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 ja swojego linkworda wyjącego,w niedługim czasie potraktuje dodatkowymi radiatorami+2 wentyl.tylko wtedy istnieje pewność ,że to wytrzyma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 z niiwypałami kodedżenami nigdy nic nie wiadomo zmień PSU na megabajt :lol: patrząc na twoj config normalnie szczypie w oczy ten codegen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...