soska66 Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Mam prostą formę z kilkoma polami tekstowymi. Chciałbym żeby wysłanie danych odbywało się przez wciśnięcie nie przycisku (INPUT TYPE=SUBMIT VALUE=WYSLIJ) tylko a linka W skrócie Jak zrobić link działający jako przycisk SUBMIT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maker Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Możesz ;) <script language="javascript" type="text/javascript">function sendme() {document.nazwaformularza.submit();}</script><form name="nazwaformularza"><textarea></textarea><A href="#" onclick="sendme();">Wyślij</a></form> Pisane z głowy, nie wiem czy działa ale powinno ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Możesz ;) <script language="javascript" type="text/javascript">function sendme() {document.nazwaformularza.submit();}</script><form name="nazwaformularza"><textarea></textarea><A href="#" onclick="sendme();">Wyślij</a></form> Pisane z głowy, nie wiem czy działa ale powinno ;) Oczywiście wymagana Java 1210752[/snapback] Geez... Rozróżnijcie wreszcie, że java i java script to dwie różne rzeczy. Co do linka to szybciej: <a href="javascript:document.NAZWA_FORMULARZA.submit();">Submit</a>albo na przykład można wykorzystać onClick:<a href="#" onClick="document.NAZWA_FORMULARZA.submit();">Submit</a> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...