Lagier Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Na tomshardware pojawil sie test porownawczy agp x8 i x4 niektore wyniki mnie zdziwily i to bardzo!!! SPrwdzcie sami: http://www4.tomshardware.com/graphic/02q4/...0041/index.html pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RusH Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 a co w tym artykule cie tak zdziwilo ? wszysto sie pokrywa z teoria w 100% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 IMHO AGPx8 to dla 95% użytkowników zerowy wzrost wydajności i ogólna lipa nie warta swojej ceny. Wzrost wydajności jest niewspółmiernie mały (jeśli jest jakikolwiek) w stosunku do wzrostu ceny karty z AGPx4 na AGPx8. Pomijam problemy jakie są np. z Radeonami 9700 i ich "współpracą" z nie do końca przecież ustalonym standardem AGP 3.0 Nawet przepustowość AGPx8 ma sie nijak do przepustowości pamięci zainstalowanej na karcie - jest wielokrotnie niższa i dlatego mamy już karty 128MB, a niektórzy producenci zaczynają już wprowadzać karty z 256MB onboard :!: A za niedługo pojawią się pamięci DDRII i to już będzie zupełnie inna bajka... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 W tej chwili nie ma kart, które mogłyby wykorzystać AGP x8. Sytuacja tu jest podobna do sytuacji DDR400 a Athlony... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RusH Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 wisz, jak puscisz XPka na FSB >200mhz to mysle ze spoko wykoszysta DDR400 :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turdrassel Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 przynajmneij ludzi wkaldajacych GF4 na plyty nie KT400 (czyli mnie takze in future) nie bedzie skrecac ze traca moc 8) 8) 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 11 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2002 a co w tym artykule cie tak zdziwilo ? wszysto sie pokrywa z teoria w 100% hmm... co mnie zdziwiło?! to że w niektórych testach x8 dostaje po tylku od starego x4 Liczylem ze przy agp x8 wydajnosc sporo wzrosnie a tu lipa jak juz co niektorzy zauwazyli :lol: 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 hmm... co mnie zdziwiło?! to że w niektórych testach x8 dostaje po tylku od starego x4 Liczylem ze przy agp x8 wydajnosc sporo wzrosnie a tu lipa jak juz co niektorzy zauwazyli :lol: 8) Poważnie liczyłeś na wzrost wydajności czy sobie jaja robisz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 Gr00bY Mazur"] hmm... co mnie zdziwiło?! to że w niektórych testach x8 dostaje po tylku od starego x4 Liczylem ze przy agp x8 wydajnosc sporo wzrosnie a tu lipa jak juz co niektorzy zauwazyli :lol: 8) Poważnie liczyłeś na wzrost wydajności czy sobie jaja robisz? nie spodziwalem sie jakis kokosow no ale zdziwilo mnie to ze 4x w niektorych testach bilo 8x. Myslalem ze 4x nie bedzie miec nic do gadania okazalo sie jednak ze 8ka to zwykly chwyt marketingowy :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 Wystarczy przecież spojrzeć na to od strony przepustowości. Skoro karty nie "zapchały" jeszcze w 100% AGPx2 to AGPx8 mało im da. Tak samo jakby oczekiwać przyrostu wydajności z wymiany DDR333 na DDR 400 przy Athlonie pracującym przy FSB133 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 Gr00bY Mazur"]Wystarczy przecież spojrzeć na to od strony przepustowości. Skoro karty nie "zapchały" jeszcze w 100% AGPx2 to AGPx8 mało im da. Tak samo jakby oczekiwać przyrostu wydajności z wymiany DDR333 na DDR 400 przy Athlonie pracującym przy FSB133 8O wiem wiem. Tylko skoro agpx2, x4 nie jest jeszcze w 100% wykorzystane to dlaczego agpx8 (niby szybsze :) ) w niektorych testach stalo sie wolniejsze?! :? to bylo dla mnie troche dziwne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 Gr00bY Mazur"]Wystarczy przecież spojrzeć na to od strony przepustowości. Skoro karty nie "zapchały" jeszcze w 100% AGPx2 to AGPx8 mało im da. Tak samo jakby oczekiwać przyrostu wydajności z wymiany DDR333 na DDR 400 przy Athlonie pracującym przy FSB133 8OPatrzac na to w ten sposob mozna powiedziec ze UDMA66 wystarczac powinno do dzis. Nie znam dysku EIDE, ktory jest w stanie pracowac w realnych warunkach szybciej niz 66mb/s. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RusH Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 wiem wiem. Tylko skoro agpx2, x4 nie jest jeszcze w 100% wykorzystane to dlaczego agpx8 (niby szybsze :) ) w niektorych testach stalo sie wolniejsze?! :? to bylo dla mnie troche dziwne brak logiki :) spoko jedna szklanka miesci krople wody to noszenie tej kropli w wiadsze nic nie da :D AGPx8 jest niedopracowane wiec jest wolnijesze , szybsze nie bedzie nigdy chyba, zwlaszcza ze AGPx4 jest czasami o 1% szybsze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 Mozna na ta sprawe spojzec rowniez z innej strony. Kiedy AGPx8 bedzie naprawde potrzebne, bedzie juz dopracowane i stabilne a dzis kupujacy sa testerami i ich opinie wplyna na poprawki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 Patrzac na to w ten sposob mozna powiedziec ze UDMA66 wystarczac powinno do dzis. Nie znam dysku EIDE, ktory jest w stanie pracowac w realnych warunkach szybciej niz 66mb/s.Tu zdecydowanie presadziłeś, jedna taśma ATA jest przeznaczona do obsługi dwóch dysków! Dodaj do tego dane kontrolne i na 100% robi się za ciasno na ATA 66 ! A co do spadku wydajności przy AGPx8 to jest to (jak wspomniano) to samo co DDR400 (FSB=133) - trzeba zadbać wtedy o prawidłową komunikację dwóch asynchronicznych szyn danych, a im bardziej się różnią prędkością tym trudniej jest je pogodzić ;) Pojawiają się dłuższe opóźnienia i dlatego jest spadek wydajności. Pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 wisz, jak puscisz XPka na FSB >200mhz to mysle ze spoko wykoszysta DDR400 :Pwiesz co z takimi textami to do berqta prosze :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...