timmon24 Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 Z góry sorki za nieco banalne pytanie .Chcialem sie zapytać czy sa takie kable abym mógł podłaczyc jednocześnie DVD nagryware,napęd DVD, CD ROM (ten kablem IDE co mam jest tylko na 2 napędy ) mógłby coś poradzić :oops: Bo chyba idzie tak jak ja chce podłaczyć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 nie da rady, musisz uzyc dwoch taśm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CavV6 Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 Jeśli znajdziesz napędy SerialATA to looz.. :D A Tak na poważnie to raczej nie istnieją takie kable - i takie kontrolery of korz.. I swoją drogą - po kiego tam Ci jeszcze CD-ROM? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 (edytowane) dlatego że szkoda mi zuzywania sie mojego dvd romu ,a czesto oglądam filmy z cd no i pomyslałem że jakby uzyć lepiej mój stary cd rom (no to chyba pozostanei zastapić dvd rom cd romem narazie) 2 tasmy nie ma jak podpiąc bo 1 gniazdo jest zajęte na IDe do HDD a 2 na moja nagrywaredvd i naped dvd (takze zamiana pozostaje) Edytowane 15 Stycznia 2005 przez timmon24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobo Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 (edytowane) dlatego że szkoda mi zuzywania sie mojego dvd romubuehehehe, kup kontroler ide jak nie chcesz zuzywac dvd-rom'u :lol: Edytowane 15 Stycznia 2005 przez bobo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CavV6 Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 dlatego że szkoda mi zuzywania sie mojego dvd romu... 1218445[/snapback] Jak Ci go szkoda, to z tego co wiem w niektorych wiekszych bankach maja skrytki bankowe do bezpiecznego przechowywania waznych zawartosci.. :D :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 Jest jeszcze jedna opcja kup sobie kieszen na dysk na uisb 2.0 i rozmontuj ja i podlacz do cd-romu (montujac naped normalnie w budzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_JFK_ Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 (edytowane) mib Jest jeszcze jedna opcja kup sobie kieszen na dysk na uisb 2.0 i rozmontuj ja i podlacz do cd-romu (montujac naped normalnie w budzie. Chyba żartujesz taniej będzie kupić DVD-ROM jak się zepsuje mu :-) A tak wogóle do autora tematu: PO co Ci 3 napędy?? Mam jeden używany non stop. 2 Ci w zupełności wystarczą, odpuść sobie ten CD-ROM. Taka rada. A jak się upierasz to zrób tak: Zakłądam że masz 1 dysk. Na każdej taśmie można podłączyć 2 urządzenia(tzn musisz mieć taśme na 2 wyjścia bo są też na 1) Primary master- DYSK Secondary master -DVD Primary slave -CD-RW Secondary slave-CD-ROM I masz wszystko podłączone ok. Musisz tylko uważać na zworki poprawnie je poustawiać bo będą się gryzły napędy. Gdy się odpisuje nie są widoczne podpisy i nie widziałem 2x 80 GB :-) W takim razie zrezygnuj z tego CD-ROMu nie ma sensu pchać się w kontrolery czy zewnętrzne kieszenie. Edytowane 15 Stycznia 2005 przez _JFK_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...