Arkady Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 w komputroniku mieli fortrona 400w na 270 zł (teraz na pozycji 400w jest jakiś wintech). zadzwoń do nich, to ci załatwią fortrona, może za tą samą kaskę, polecam, mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staphi Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 430 antec`a niema szans z 350 enermax`a Antec True430: V....................+5V......-5V.....+12V.....-12V.....+3.3V.....+5VSB Max. Load.......36A*.....0.5A.......20A.....1.0A.......28A*.....2A Enermax EG365P-VE (350W): V....................+5V......-5V.....+12V.....-12V.....+3.3V.....+5VSB Max. Load.......32A.......1A.......17A.......1.0A.......32A.........2.2A Chieftec HPC-360-101 (360W) V....................+5V......-5V.....+12V.....-12V.....+3.3V.....+5VSB Max. Load.......35A.......0.3A.......17A.......0.8A.......28A.........2A Top Selected Power (TSP) 350W: V....................+5V......-5V.....+12V.....-12V.....+3.3V.....+5VSB Max. Load.......35A.......?A.......15A.......?A.......26A.........?A Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TloluviN Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 faktycznie jet to jakas alternatywa dla ThTk'a mysle i mysle.... i jeszcze pomysle. tylko w zasadzie ThTk bez tego ActivPFC kosztuje 260 brutto a to jest jednak cala stowa no i zal sciska mi cztery litery. czy ten dodatek w antec'u "PFC" wart jest tej kasy???? pojecia o pradzie nie mam i nie wiem dalej co to za gadzet Szczerze mowiac ciezko mi powiedziec. Mam w domu zasilacz Topower 420W i powiem szczerze, ze Antec na sprzecie: XP1800+, SL-DRV2, 512MB, 2x18GB SCSI, NIC, Tekram + 4x92mm Sunon sprawuje sie lepiej niz Topower. Ja generalnie jestem zwolennikiem kupowanie pewnych sprzetow, ktore pozostaja stale na jakis czas wysokiej jakosci. Wole dac wiecej za obudowe i zasilacz i miec spokoj na dlugi czas. Jednak jesli koniecznie chcesz porownac te zasilacze, porownuj sprawnosc calego urzadzenia. Sprawdz w specyfikacjach producentow jaka jest general efficency dla zasilacza TT. Anteca wynosi 68%. Enermaxy maja na tym samym poziomie, ale sa modele ze sprawnoscia 70%. Generalnie jest to parametr kotry najwiecej mowi o jakosci urzadzenia. Potem porownaj napiecia znamionowe, dla Antec wynosza: +5V - MAX=38A, MIN=1,5A +12V - MAX=18A, MIN=0,5A +3.3V - MAX=28A, MIN=0,5A Potem zdecyduj, czy warto zaplaci stowke wiecej czy nie. W sumie zalezy to tez od tego, jak duze sprzetu chcesz wlozyc do kompa teraz i w przyszlosci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 fortron-source, model fsp400-60pfn, www.fortron-source.com 400W (+3,3V & +5V=235W Max), natężenia: +5V 40A +12V 15A +3.3V 28A -12V 0,8A +5V VSB 2A -5V 0,3A Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 430 antec`a niema szans z 350 enermax`a Antec True430: V....................+5V......-5V.....+12V.....-12V.....+3.3V.....+5VSB Max. Load.......36A*.....0.5A.......20A.....1.0A.......28A*.....2A Enermax EG365P-VE (350W): V....................+5V......-5V.....+12V.....-12V.....+3.3V.....+5VSB Max. Load.......32A.......1A.......17A.......1.0A.......32A.........2.2A Chieftec HPC-360-101 (360W) V....................+5V......-5V.....+12V.....-12V.....+3.3V.....+5VSB Max. Load.......35A.......0.3A.......17A.......0.8A.......28A.........2A Top Selected Power (TSP) 350W: V....................+5V......-5V.....+12V.....-12V.....+3.3V.....+5VSB Max. Load.......35A.......?A.......15A.......?A.......26A.........?A zebym jeszcze tylko cos z tego rozumial 8) mniejsza o to apropo "fototrona" (a tak sobie go pieszczotliwie nazywam) to moze jakis link do producenta? czesto ta nazwa sie tu przewijala. :!: ale prosze bardzo zaczynamy rozmawiac o P.S. w cenach 200-300 :!: i dokladnie o to mi chodzilo. wiem juz sporo i nie wiem jeszcze wiecej niz wczesniej. ale mam przynajmniej juz 4produkty do wyboru :mrgreen: i tak: "osiolkoi w zloby dano, w jednym owies w drugim siano..." i badz tu czlowieku madry :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 wyprzedzam twoje myśli Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TloluviN Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 A moze by tak male porownanie? czy ktos w wawie ma fortrona 400W lub enermaxa 350W? prawde mowiac nie mam mozliwosci porownania z tymi zasilaczami, bo ich nie mam, a ciekaw jestem wynikow. pisze sie ktos na cos takiego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daethar_Rumarth Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 A moze Macron 400W - 300zl w sklepie Acit (Wrocek) ...?... +5V=35A, +12V=15A, +3.3V=22A, +5VSB=3A Wentyl w nim jest bardzo cichy ! HuntKey przy nim, to helikopter. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 ja mogę przesłać loga z asus probe, ale nie wiem czy na innym kompie da się go odczytać, ale chyba tak (ważne by się program dał zainstalować), poza tym ten mój fortron ciągnie dwa procki, a to już chyba coś mówi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 :!: :!: panowie tu wazny problem :!: :!: te wszystkie zasilacze opisane sa: 115V/230V nas przeciez niedlugo czeka przejscie na 250V - czy wplynie to na zasilacze i prad ktory dostarczaja? dopiero to sobie teraz przypomnialem. czy to nie jest wazne? czy zasluguje to na osobny topic na forum???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 ... nas przeciez niedlugo czeka przejscie na 250V - ... oczadział?? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TloluviN Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 250V?????? 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 ... nas przeciez niedlugo czeka przejscie na 250V - ... oczadział?? :D sorry bardzo ale nie oczadzial tylko powaznie gada. zaklady energetyczne od dawna juz o tym trabia - ma to byc jakas oszczednosc pradu - tu powroce do tego ze na pradzie sie nie znam - wiec szczegolow nie powiem. swego czasu rumor w prasie byl nawet o tym. kazdy sie zastanawial czy sprzetu nie bedzie musial wymieniac w domu - bo to przeciez lodowki, telewizory, pralki - etc, etc.... i co z tym? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 było 220v, będzie lub już jest 230V. skąd wziąłeś te 250V to wiesz pewnie tylko ty sam :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 było 220v, będzie lub już jest 230V. skąd wziąłeś te 250V to wiesz pewnie tylko ty sam :wink: mowisz??? 8) jak mowisz to pewnie wiesz. no sorry - 8) mowilem ze sie na pradzie nie znam 8) - wiec jak bedzie 230V to wszystko ok? :oops: dobrze ze to na glowny topic nie poszlo 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 ... nas przeciez niedlugo czeka przejscie na 250V ... LOL a ja myslalem ze kazdy w domciu niedlugo bedzie mial 2 fazy i 380V - cholera co za rozczarowanie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TloluviN Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 :D a ja myslalem, ze 380V leci po 3 fazach :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TloluviN Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 430 antec`a niema szans z 350 enermax`a Antec True430: V....................+5V......-5V.....+12V.....-12V.....+3.3V.....+5VSB Max. Load.......36A*.....0.5A.......20A.....1.0A.......28A*.....2A Enermax EG365P-VE (350W): V....................+5V......-5V.....+12V.....-12V.....+3.3V.....+5VSB Max. Load.......32A.......1A.......17A.......1.0A.......32A.........2.2A Chieftec HPC-360-101 (360W) V....................+5V......-5V.....+12V.....-12V.....+3.3V.....+5VSB Max. Load.......35A.......0.3A.......17A.......0.8A.......28A.........2A Top Selected Power (TSP) 350W: V....................+5V......-5V.....+12V.....-12V.....+3.3V.....+5VSB Max. Load.......35A.......?A.......15A.......?A.......26A.........?A ciekaw jestem na jakiej podstawie tak twierdzisz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 a nie chcesz ode mnie enlighta 300 kupic???? jak tak to na PW :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 A moze Macron 400W - 300zl w sklepie Acit (Wrocek) ...?... +5V=35A, +12V=15A, +3.3V=22A, +5VSB=3A Wentyl w nim jest bardzo cichy ! HuntKey przy nim, to helikopter. człowieku masz jakiś układ z tym sklepem czy co zerknij na http://www.mediatech.akw.com.pl/ tam macron 400 kosztuje 180 a tak jesli chodzi o ten sklep to oni sprzedając na giełdzie kupują zasialcze na małej sali za 75 ( firmy FSP ) i sprzedają u siebie na stoisku za 250 to jest k.... chamstwo nie z tej ziemi co za luje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daethar_Rumarth Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 A moze Macron 400W - 300zl w sklepie Acit (Wrocek) ...?... +5V=35A, +12V=15A, +3.3V=22A, +5VSB=3A Wentyl w nim jest bardzo cichy ! HuntKey przy nim, to helikopter. człowieku masz jakiś układ z tym sklepem czy co zerknij na http://www.mediatech.akw.com.pl/ tam macron 400 kosztuje 180 a tak jesli chodzi o ten sklep to oni sprzedając na giełdzie kupują zasialcze na małej sali za 75 ( firmy FSP ) i sprzedają u siebie na stoisku za 250 to jest k.... chamstwo nie z tej ziemi co za luje Heh, nie mam ukladow, podalem sklep, gdzie wiem ze wogole taki jest. I faktycznie, jak tak robia jak napisales to... :[ Mediatech? Tanio? Racja, tanio ale: "Zasilacze ATX (używane) Wydajność prądowa : Cena brutto: MPT 400P 400W P4 AGPPro +5V - 35A +3,3V - 22A 180 zł" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 :D a ja myslalem, ze 380V leci po 3 fazach :Dprzyznam szczerze - strzelalem ale nie trafilem co za pech :lol: wiec niech bedzie ze 380V jest na 3 fazach :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 wczoraj wlasnie odebralem obudowe. jest niewielka w sumie - biorac pod uwage to co chce do niej upakowac. niestety okazalo sie ze jest tak mala ze chyba bede musial poprzestac na 2ch polaczonych zasilaczach slim line - takie powinienem zmiescic - ale tez chyba. nie znam kompletnie wymiarow tego standartu - moze ktos z was bylby w stanie mi pomoc - moze jakis link, a moze ktos zna te wymiary. thx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 ... moze ktos z was bylby w stanie mi pomoc - moze jakis link, a moze ktos zna te wymiary...Slim Line (pewnie chodzi o SFX) mozesz sie niemilo rozczarowac one w wiekszosci przypadkow maja wentylatorek nad radiatorami i w obudowie innej niz BigTower (gdzie jest duzo miejsca nad zasialczem) nie zainstalujesz 2 (1 nad 2) bo po prostu ten 2 nie bedzie mial skad zasysac powietrza podejzewam ze dobre blyly by zasilalcze serwerowe typu U1 - ale sa bardzo drogie (zupelnie inna jakosc niz Codegen i inne dziadostwo) najwiecej opisow na stronie Sirtec - czyli tej firmy co daje tez zasialcze do Enlight i Chieftec :!: Sirtec (Switching Power Supply i tam sobie wybieraj typ) SFX U1 zerknij tez do tego linka - bo bylo podobne pytanie - zwroc uwage na cene :!: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=7414 PS jakby interesowal Ciebie SFX to poszukaj na Allegro bo ktos takie sprzedaje :!: PS2 czy ta obudowa to ten Codegen 9011 :?: jak wrazenia :?: (cienka blacha i te sprawy) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 :!: ooo :!: wlasnie takie U by mi pasowalo :!: dokladnie chce je jeden nad drugim ustawic - ale na boku. czyli po ustawieniu ma zajac najwiecej miejsca w gore a najmniej na glebokosci. dlatego to dziatostwo musi byc chude. to jest to czego szukam. najlepsze byly by jakies uzywane. w najgorszym wypadku wypruje zasilacz z obudowy (przutupne go jeszcze na podlodze tak na plasko) i tak powinien mi sie zmiescic. czy sa jakies przeciw-wskazania by nie trzymac otwartego zasilacza w pc'cie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 :!: ooo :!: wlasnie takie U by mi pasowalo :!:...uzywanych i sprawnych nie widzialem - sam kiedys chcialem kupic w sklepie ze starego postu jest juz wyzsza cena 435 zl - http://www.profipc.pl/zasilacze/jet_216ap.htm za taka cene to kupujesz zajebisty 400-450W (Chieftec, Antec, Topower, a moze nawet Enermax) i nic nie musisz kombinowac :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 nieeee no za ta cene - podziekujemy temu zasilaczowi. rzeczywiscie - nie wart swojej ceny - przynajmniej do zastosowania w domu. jednak dalej musze cos wykombinowac. wywalilbym wogole zasilacz poza obudowe tylko jak mialbym doprowadzic sobie wszystkie zasilania spowrotem do budy? nie mam narazie pomyslu co zrobic z zasilaniem - tak by zajmowalo mniej miejsca. apropo obudowy codegen 9011 > to bardzo mi przypadla do gustu, owszem wykonczenie pewnych miejsc pozostawia wiele do rzyczenia - ale ze wszystkim jestem sobie w stanie sam poradzic - i tak jest juz umowiona na randke z katowka :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 nieeee no za ta cene - podziekujemy temu zasilaczowi. rzeczywiscie - nie wart swojej ceny - przynajmniej do zastosowania w domu. jednak dalej musze cos wykombinowac. wywalilbym wogole zasilacz poza obudowe tylko jak mialbym doprowadzic sobie wszystkie zasilania spowrotem do budy? nie mam narazie pomyslu co zrobic z zasilaniem - tak by zajmowalo mniej miejsca. apropo obudowy codegen 9011 > to bardzo mi przypadla do gustu, owszem wykonczenie pewnych miejsc pozostawia wiele do rzyczenia - ale ze wszystkim jestem sobie w stanie sam poradzic - i tak jest juz umowiona na randke z katowka :twisted: No normalnie. Puszczasz je dziurą która została po zasilaczu i jeśli tylko kable starczają to w czym problem? Sam tak zrobiłem i zasilacz od teraz na budzie jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 w gre wchodz tylko albo poza obudowa czyli zdala od niej - albo wcisnac go jakos w srodku. na obudowie nie moze byc - pod stolikiem sie nie zmiesci. mam w zasadzie dwa wyjscia. bo tak w zasadzie to miejce na PS znajdzie sie w obudowie - ale chcialem dac szybe na bok - z ladnym widokiem. wiec albo zaslonie sobie ten ladny widok i odpuszcze sobie szybe - albo dalej bede kombinowal jak kon pod gorke. nie spieszy mi sie - urlop dopiero gdzies za dwa tygodnie. wiec jeszcze troche sproboje pokombinowac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 owszem - a i zajzalem tam - tylko chyba rzeczywiscie jest jedynie cennik - nijak nie idzie tam nic zamowic. ceny mnie nie interesuja - ja chce moc gdzies to zamowic - a nie tylko sobie popatrzec 8) aj :wink: Przemek Mikosz sklep@cennikpc.com tel. 602324238 GG: 1603742 by e-mail: nikt nie odpowiada :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...