Skocz do zawartości
gdawid

Radek 9600

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich

wysiadla mi jakas czesc pamieci na karcie bo po odpaleniu 3dmarka2003 i 2001

wogule jakiej kolwiek gry typu cs 1.6 nfsu2, starcrafta wyskakuje blad pamieci karte mialem podkrecona wiec ewidetnie moja wina :mur:

Po windowsie moge chodzc czasem mi wyskoczy blada pamieci ;( jak karta zaczyna kozystac z tej padnietej czesci pamieci to blad albo ekran niebieski :(

gwarancje mam wszystko spoko karta ma niecale 2 miechy przywrucilem ustawienia domyslen w biose i teraz chodzi na standardowym taktowaniu

i takie 2 pytania:

1. Czy jest to ktos w stanie naprawic

2. Czy przyjmia mi to na gwarancji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co powiecie o sapphire radek 9600pro 128/128? jak to jest taktowane i na ile bezpiecznie podkęcic. W 3dmk 2001 ma 11570pkt a miałem gigabyte 5700 i miał 12573 pkt -podane wartości bez kręcenia.uważam osobiście że radek pro to lipa a co wy na to? dużu plus za cichą pracę jedynie. :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teleranek napisał(a):

a co powiecie o sapphire radek 9600pro 128/128? jak to jest taktowane i na ile bezpiecznie podkęcic. W 3dmk 2001 ma 11570pkt a miałem gigabyte 5700 i miał 12573 pkt -podane wartości bez kręcenia.uważam osobiście że radek pro to lipa a co wy na to? dużu plus za cichą pracę jedynie. :mur:

1223037[/snapback]

Uważaj na te sapphire, były dwie wersje jedna nazywała się advantage i miała zaniżone pamięci do 466MHZ, które na dodatek badziewnie się kręcą. Ja na Bartonie 2300MHZ i Radku 530/630 wyciągam jakieś 14500 pkt. Pod dx8 niema jakiejś porażającej wydajności, ale pod dx9 zdecydowanie wygrywa z fx więc wydaje mi się, że będzie to lepszy wybór od fx5700.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sp@wn_J napisał(a):

Uważaj na te sapphire, były dwie wersje jedna nazywała się advantage i miała zaniżone pamięci do 466MHZ, które na dodatek badziewnie się kręcą. Ja na Bartonie 2300MHZ i Radku 530/630 wyciągam jakieś 14500 pkt. Pod dx8 niema jakiejś porażającej wydajności, ale pod dx9 zdecydowanie wygrywa z fx więc wydaje mi się, że będzie to lepszy wybór od fx5700.

1223343[/snapback]

mam niby tą lepszą wersję wg opisu a wiesz jakie jest taktowanie??? 299/398. nominalnie a atitools wyciąga 339/440.nie wiem co myśleć o tej karcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teleranek napisał(a):

mam niby tą lepszą wersję wg opisu a wiesz jakie jest taktowanie??? 299/398. nominalnie a atitools wyciąga 339/440.nie wiem co myśleć o tej karcie

1223483[/snapback]

Zapewne masz 398 na rdzeniu czyli ok, i 299 na pamięciach a to są ddr więc to daje 598 mhz więc w czym problem ?

Masz pełne 9600 pro!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli nie flashowales biosu, to gwarancje powinni Ci przyjac bez problemu.

Inna sprawa - jestes pewny ze to pamiec na karcie grafiki a nie pamiec systemowa ?

bo na "pulpicie" to karta korzysta ledwie z kilku MB (4/8?), wiec

byc moze to nie jest wina pamieci na karcie graficznej.

Sprawdzales u kogos ta karte i/lub inny ram u siebie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skorpion napisał(a):

do 400zl nie kupisz nic lepszego niz radeon 9550xt firmy gecube.

1220240[/snapback]

oczywiście że kupisz coś lepszego niż Gecube

a to dlatego że nowe rev 2.1 tej karty chodzą na 440/620 (po OC) max, zupełnie tak samo podkręca się Asus 9550 GE, a cenę ma 100 zł niższą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi