Skocz do zawartości
Crosis

R.o.s.e Online

Rekomendowane odpowiedzi

Co to za bug na 29 lvl'u ?? :/ Do 30 lvl'u trzeba zdobyć 110k expa :|

1452968[/snapback]

To nie jest żaden bug. Najprawdopodobniej Gravity wymyśliło sobie takie coś. Żeby mieć 30 lvl trzeba zdobyć nie 110k, a 115k+. Na 31 lvl wystarczy już tylko 46k.

Ta sytuacja występuje na 9-10, 29-30, 49-50 i 69-70 lvlach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam,

ostatnio zassałem ROSE z neta, i przy instalacji wywala mi błąd, że mało miejsca, żebym zwolnił troche pamieci itp. mam dysk 9giga (podzielony na dwie partycje 7 i 2) na 2 gigowym jest winda i tylko 170 mb wolnego. Instalujac gre musi on gdzies wypakowac te pliki (pewnie do tempa) którego mam na drugiej partycji i nadala wyskakuje mi ten błąd, wie ktos moze co zrobic ? z góry dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Idzie znakomicie. Hawker (Speeder) 35 lvl. Gdyby nie te wtorkowe problemy z popołudniem, byłoby jeszcze lepiej. 59pkt unijnych - do 40 lvla będzie item specjalny :D. A do 70lvl ze 3 takie itemy, wiec pitaki będą. Ale idzie weekend. Nie ten teraźniejszy. Następny :D 4 dni wolnego. Nadrobimy. Za dwa tygodnie 2nd Job, a wtedy zadrży ziemia :D

!! GL2ALL !!

Edited:

Błąd z odpoczywaniem, wg informacji na 7hearts ma zostać naprawiony w... czerwcu. Gravity jak zwykle dziękuje za zrozumienie i współprace. A za cierpliwość ? :D

Edytowane przez cougarclaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodałem ankietę w związku z resetem Rose. Prosiłbym Was o oddanie głosu. Jeśli ktoś nie gra w tą grę, to niech nie głosuje :)

Reset zmienił Rose'a i może wartoby założyć nowy temat, a stary zamknąć i umieścić link do starego tematu w nowym i w Indeksie Gier? Oczywiście najważniejsze informacje znajdowałyby się w pierwszym poście. Czekam na wynik do poniedziałku, do godziny 20.00.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zagłosowałem, aby założyć nowy, ale wolałbym jeszcze inaczej. Mianowicie, aby jakieś subfora tutaj dać. Bo jeden temat gdzie wszyscy gadamy i wszystkim to jest chaos, a ten do tej pory zrobił się niezły w tych 41 stronach. Byłoby też szybciej znaleść jakieś konkretne informacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiecie czasem co się dzieje z 7hearts? Od kilku dni (3-4) nie działa :(

Co do subfor: nie da rady. Gry nie są główną tematyką tego forum. Jeśli chcecie mieć subfora, to udajcie się na inne fora o Rose.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głosowanie się troszkę przeciągnęło. Takiego wyniku się nie spodziewałem (8 na tak i 8 na nie). W związku z tym żadne zmiany nie będą wprowadzane. Jeśli jest coś, co chcielibyście, aby było w pierwszym poście, to napiszcie do mnie na pm - to dodam.

I jak wam idzie? Gracie w ogole? Crosis...

1454816[/snapback]

Od poniedziałku dałem sobie spokój z tą grą. Zaczęła mnie już nudzić. Grałem po resecie dealerem i zakończyłem swoją poresetową przygodę na 41 lvlu. Przedmioty i kasę tradycyjnie oddałem :)

Na moją decyzję ma też wpływ zachowanie Gravity. Mówiąc kolokwialnie "olewają" sobie graczy, mają ich gdzieś. Bug z energią powinien być poprawiony w kilka dni po resecie (w czwartek), a nie dopiero w czerwcu. Do tego dochodzi brak jakiegokolwiek zabezpieczenia wobec hackerów. Już drugiego dnia w grze pojawiła się ogromna ilość garnetów. Reakcji na to zdarzenie, do mojej decyzji o odejściu, nie widziałem. Niby po resecie zostały wprowadzone zmiany (3 planeta) ale stare błędy nie dość że nie zostały poprawione, to do tych błędów doszło kilka nowych (bugi z energią, z identyfikacją, ze sklepikami). Gravity skupiło się na kosmetycznych zmianach (zmiana nazw itp.), a nie na tym, co jest szczególnie ważne i co należy jak najszybciej zrobić/poprawić.

Gra w pojedynkę, albo w małej grupie nie jest ciekawa. Fakt, przed resetem też sporo grałem solo, ale po resecie jakoś jest inaczej :| Szkoda, że moi znajomi z gry, z klanu nie zawsze mogą pograć :( Życie osobiste im uniemożliwia grę :( Teraz jest czas matur, egzaminów, sesje...sami wiecie jak to jest.

Też mieliście/macie wrażenie że osłabili dropy? Nawet skill dealera Stockpile (dawny Gathering) niewiele daje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Walczyłeś pewnie z zielonymi stworkami. Żeby rosło party lvl musicie walczyć z pomarańczowymi/czerwonymi/fioletowymi stworkami. Mieliście w party muse? Jeśli nie to nic dziwnego. Party bez FS muse nie ma większego sensu, chyba że nie zależy Ci na tym, aby party lvl rósł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W katalogu z grą jest katalog Capture (czy coś takiego, nie powiem Ci dokładnie, bo Rose'a już nie mam na dysku). Tam powinny być te fotki.

Update:

nie ma sprawy. Jak będziesz miał jakieś pytania to śmiało pisz :) Jeśli tylko będę mógł pomóc, to to zrobię.

Miał być dzisiaj jakiś updejt i Gravity znowu poleciało w kulki :angry:

Edytowane przez Crosis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam pytanko :)

nie moge znaleźć emblematu z questa o epidemii

czy mógłby ktoś mnie naprowadzić bardzo dokładnie np. współrzędne mapki ?

na mapie znalazłem 2 miejsca z grzybami:

1- są dwa grzyby - stoje chodze wokól, patrze na nie i nic

2- więcej grzybów na kamieniach - to samo co u góry

dzięki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dowiedziałem się, że niejaki BillGates rozdawał mnóstwo zulies. Kolejny przypadek, gdzie Gravity nie może sobie poradzić z hackerami :(

Czy ten update, który miał się odbyć w poprzedni czwartek też okazał się nieprawdą? Było ostatnio jakieś patchowanie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrząc na to co ludzie piszą na mu.xp.pl to tak, jest gra bardziej zabugowana. Czytałem, że ktoś ostatnio wyrzucał topazy lub inne jewele i widziałem jak ktoś sprzedawał earring z +2int i +ileśtam czegośtam.

Dopóki Gravity nie weźmie się porządnie za kwestie bezpieczeństwa przed hackerami, bugami itp, to nie ma sensu grać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam pytanko :)

nie moge znaleźć emblematu z questa o epidemii

czy mógłby ktoś mnie naprowadzić bardzo dokładnie np. współrzędne mapki ?

na mapie znalazłem 2 miejsca z grzybami:

1- są dwa grzyby - stoje chodze wokól, patrze na nie i nic

2- więcej grzybów na kamieniach - to samo co u góry

dzięki za pomoc

1467217[/snapback]

Jak tam dojdziesz to musisz trzymac CTRL . Rose olalem jak, inni po restarcie to kicha .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi