REPTILE[333] Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 mam ramy 133mhz, na asus cuv4xc celka 800 rzucilem bez problemów na fsb 138-140mhz. wszystko bylo ok ale posstanowilem zmniejszyc czas dostepu do ramu i po tym eksperymencie co jakis czas wszystko zdychalo i w efekcie koncowym zje***a sie MB (tryb bezpieczny na asusach hehe)... mam pytanie na jakiej fsb moga bezpiecznie pracowac noname ramy 133mhz? i co sie moze stac po przekreceniu fsb z tymi ramami na np. 150mhz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 Najwyżej kom ci się nie włączy. Większe prawdopodobieństwo że ci któraś z kart na PCI nie wyrobi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 Takie srednie ram-y noname powinny chodzic spokojnie do nawet 160MHz na ustawieniach 3-2-2 (cl = 3). Na 2-2-2 to raczej nie mozliwe. Troche gorsze noname mysle ze spokojnie powynny chodzic na 3-3-3. pozdro zniszczyc ram to raczej bardzo ciezko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfer Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 Moje ramki leca na 154mhz 2-2-2cl i to są Noname.A jak twoj ram niewyrabia to zmien dzielniki na plycie tak aby ramy byly taktowane 3/4 fsb i mozesz procka krecic spokojnie.Celka 800mhz ja wykrecilem max na 1133mhz ale znajomay ma wykraconego na az 1200 mhz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 A wiec od poczatku: jesli pamieci nie wyrobia to bedzie zwis systemu albo komp wogole sie nie wlaczy. Pamiec jest bardzo ciezko uszkodzic i tylko "geniusza" sie to udaje :). Imperator watpie zeby ramy i to srednie chodzily na 160FSB:). Kazde pamiatki sa inne i inaczej znosza oc wiec najlepiej kupowac sprawdzone produkty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...