Bartolghnet Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 witam was :) na mojej plycie glownej asrock k7s8x jest maly radiator ktory sie grzeje jak ciachu ciachu :-P . Chcialem go zmienic odkrecam plyte, kolki a tu bec :) jest on przyklejony na klej. Jak go odkleic nie uszkadzajac chipsetu, oraz plyty ? PPPOOOMMMOOOCCCYYY !! :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trovao Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 nie mialem stycznosci z ta plyta ale wydaje mi sie ze wcale nie jest przyklejony klejem , tenze "klej" to chyba gesta pasto-naklejka ( nie wiem jak to nazwać ), ktora niezle trzyma radiator ( mialem podobnie w GB 9550 ) ... sproboj podwazyc delikatnie radiator srubokretem - pamietaj nic na siłe ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 płyte do zamrażarki na jakies 3h i odejdzie :D bo klej skruszeje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crazy_martin Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 NIE!! żadnym srubokretem bo jescze cos ukruszy. NIech zrobi jak to ktos pisał - najpierw wsadzi pomiedzy chipset a radiator np. katre telefoniczna a dopiero pomiedzy karte i radiator srubokret płaski jakiś nieduży i powoli i delikatnie odgina, to zminiejszy ryzyko ukruszenia/porysowania czegoś. btw. jak wybierzesz rozwiazanie z lodówą to wszystko dobrze uszczelnij w woreczkach foliowych (lepiej nie tych sniadaniowych bo maja takie małe otworki) tylko jakiejś zrywce etc. owijając tak ze 2 warstwy zeby wilgoć sie gdzieś nie dostała. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 albo na radioato "dmuchnij" gazem z zapalniczki on ochlodzi go odpowiednio ]:-> tak czy owak klania sie FAQ : http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=8043 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Snoopy- Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 Spróbuj tym radiatorkiem pokręcić na boki> Myślę że powinien sięw końcu oderwać, mój na mojej mostek południowy to jak go rusze to sie rusza!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolghnet Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 Spróbuj tym radiatorkiem pokręcić na boki> Myślę że powinien sięw końcu oderwać, mój na mojej mostek południowy to jak go rusze to sie rusza!!! 1225028[/snapback] sproboje. jesli nie poskutkuje to sprawdye sposob z lodowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobo Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 nie mialem stycznosci z ta plyta ale wydaje mi sie ze wcale nie jest przyklejony klejem , tenze "klej" to chyba gesta pasto-naklejka ( nie wiem jak to nazwać )pewnie taka jakby tasma klejaca, z gumy do zucia ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xantos2001 Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Jesli to taka guma, dosc gruba to polecam sposob poprzez rozgrzanie czipsetu normalnym dzialaniem komputera a nastepnie szybko wylaczasz kompa i probujesz ukrecic radiator krecac lewo-prawo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 to nie jest klej, tylko bardzo glutowata pasta..... miałem cos identycznego na grafice.... ja użyłem innej metody niż chłodzenie, a mianowicie rozgrzanie miejsca przy tym gluciem a następnie kręcenie lewo i prawo;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 (edytowane) najskuteczniejsza jest metoda pod kryptonimem ,, rozgrzewanie suzarką" :) Jak sama nazwa wskazuje wystarczy nagrzać trochę radiator wyżej wymienionym użadzeniem, i radiator sam po chwili odejdzie. :D :D :D Miałem tak z płytka ausa a7n8X, radiator był przyklejony na czymś co przypominało gumę pomieszaną z jakims klejem... jeżeli w asusie była guma to co będzie w ascrocku ??? :blink: :-P :-P :-P Edytowane 20 Stycznia 2005 przez dszywala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menelaos Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Miałem takie coś na ECS'sie, siedzialo niesamowicie, jakby silikonem do kafelek. Rozgrzej suszarka i wsuwaj pomalu karte telefonicza lub cos podobnego, zejdzien na 100 ;). Powodzenia w czyszczeniu czipseta i radiatora heh dlugo sie meczylem z tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolghnet Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Miałem takie coś na ECS'sie, siedzialo niesamowicie, jakby silikonem do kafelek. Rozgrzej suszarka i wsuwaj pomalu karte telefonicza lub cos podobnego, zejdzien na 100 ;). Powodzenia w czyszczeniu czipseta i radiatora heh dlugo sie meczylem z tym. 1226287[/snapback] no wlasnie takie cos :) ohhh znow musze rozkrecac calego kompa :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 najskuteczniejsza jest metoda pod kryptonimem ,, rozgrzewanie suzarką" :) Jak sama nazwa wskazuje wystarczy nagrzać trochę radiator wyżej wymienionym użadzeniem, i radiator sam po chwili odejdzie. :D :D :D Miałem tak z płytka ausa a7n8X, radiator był przyklejony na czymś co przypominało gumę pomieszaną z jakims klejem... jeżeli w asusie była guma to co będzie w ascrocku ??? :blink: :-P :-P :-P 1225964[/snapback] Asrock to OEM asusa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...