Skocz do zawartości
Blade

czy warto kupic takie cuś jak Hunt key 300W?

Rekomendowane odpowiedzi

za 59zl do kupienia jest Feel 300W z regulacja obrotow wentyla... kupilem takiego miesiac temu i jak na razie b.ladnie trzyma napiecia, ponizej nominalnych nie schodzi... a sprzetu troche mam w budzie.

gdzie go kupiles ... jakie masz te napiecia przy obciazeniu???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam takiego hunta juz 3 miechy i fantastycznie trzyma napięcia, jest bezgłośny

No to ja mam chyba pecha, najpierw byl prawie bezglosny, szumial fajnie,

ale od dluzszego czasu slychac go raczej nieciekawie.

To najglosniejszy element kompa :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:( to czemu nie zmienisz sobie wentyla ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moj Hut to kompletny badziew. Zamiast 3,3V mam 3V a zamiast 5V mam 4,46V. Co gorsza nie kreci sie wcale na nim proc i Barracuda strasznie piszczy. Wiele zelezy od plyty. Na VIA jest troche gorzej, na Intelu niznacznie lepiej. Testowalem kilka tych zasilaczy i wszystkie po 3-4 tygodniach mialy strasznie rozregulowane napiecia. Byc moze to byla jakas zwolona partia bo tescilem je na poczatku roku. Teraz moze jest juz lepiej(wynika to z wypowiedzi innych). Uzywam zasilki Win-od CyberMirror i ten trzyma doskonale napiecia a mam go juz 0,5roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

To ja dodam moje 5 groszy i moze ktos pomoze mi z moim problemem.

Zasilke Huntkeya mam z 5 miechow . Chodzil calkiem oki,od jakiegos miecha zaczol mi strasznie chalasowac (tzn. skwierczec) no i do tego rozregulowaly sie napiecia. na 12V mam 11,60~70 , na 3,3V mam 3.26, Vcore tez skacze i to znacznie. To tyle na temat Hunt-Keya z mojej strony.

Zauwazylem ze od tego czasu mam problem z laczem sdi , z filmami i gierkami , bajer jezd w tym ze jezeli procek nie chodzi na full-loadzie(np. odpalony Seti w tle) to

transfery na sdi spadaja z 10KB do 2KB pojawiaja sie bledy crc, film i gry co jakis okres czasu sie przycinaja ( srednio co 10,15s ).Pamieci i proca sprawdzalem. Biore pod uwage zasilacz (znowu :evil: ). Napiscie co o tym sadzicie.

Achaa i jeszcze jedno,doradzcie jaki najlepiej kupic zasilacz co by sie znowu nie wozic (cena max. do 350zl ).

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

devdd napisał:  

za 59zl do kupienia jest Feel 300W z regulacja obrotow wentyla... kupilem takiego miesiac temu i jak na razie b.ladnie trzyma napiecia, ponizej nominalnych nie schodzi... a sprzetu troche mam w budzie.  

gdzie go kupiles ... jakie masz te napiecia przy obciazeniu???

NTT Leszno.

a napiecia pod obciazeniem? tak jak pisalem, nie schodzi ponizej nominalnych, a niektore sa wresz zastraszajaco wysokie np. 3,3V - waha sie od 3,45 do 3,6V !!! komp chodzi stabilnie, wiec sie tym zbytnio nie martwie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee tam, od Volcano 6Cu+ pewno glosniejszy nie bedzie :lol: :lol: :lol: .Przyzwyczailem sie juz do Okecia w pokoju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm... czy wlasnie chwilowe "zastoje" w gierkach i duze spadki wydajnosci moga byc wina zasilacza??? U mnie niektore giery doslownie zatrzymuja sie nawet na 0,5 sekundy.

Cholera, trzeba tego Codegena zmienic...(mialem kiedys 200 Samsunga i byl jakies 2x ciezszy od tego Codegena... i napiecia trzymal...ale zszedl biedaczysko :cry: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz te zasilacze pojawily sie w Modecomach Fine-II

widzialem i polecam. cichutkie

i jesli kreci sie procka to ladnie trzymaja/

3,3V - 3,34V

5V - 5,06.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

devdd napisał:

Czegoś tu nie rozumiem

Opis z:

Stronka sklepu

Producent: MODECOM

Opis: Obudowa posiada nowe, większe wymiary: 190x470x430 (szer. x głęb. x wys.). Obudowa posiada kieszenie na napędy: 5,25'' x 4 (zewnętrzne); 3,5 '' x 2 (zewnętrzne); 3,5 '' x 2 (wewnętrzne), oraz miejsce na dwa dodatkowe wentylatory. FEEL V jest wyposażony w rewelacyjnie cichy i niezawodny zasilacz ATX "Hunt Key" o nominalnej mocy 300W. Zasilacz ten jest przystosowany do obsługi wszystkich płyt i procesorów, również P4.

Cena netto: 255,94 zł Cena brutto: 312,25 zł

Hmm Feel to jest obudowa jak rozumiem a zasil to Hunt Key więc jak obudowa z zasilaczem może kosztować 59 zł. :?: :?: :?: chyba na złomie :twisted: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Codegena 300W do duronow i kart typu mx jeszcze ok ale jak zapakowalem do budy gf 2 ti i xp to napiecia siadly np na procku 1,731,74 i jak jest tak ociazony to piszcza kondensatory, na noc jak zostawiam wlonczony to obkladam go poduchami i przykrywam kocem bo spac nieidzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...