pipetka1 Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 Witam wszystkich mam taki problemik... mam router D-link DI-704P no i on działa mi na takiej zasadzie że bieże neta z kompa na którym on jest i rozsyła na inne (po za tym ma jeszcze switcha) no i tak.. wszedłem na stronke konfiguracyjną wszystko skonfigurowałem tak jak mi napisali w książeczce do routera i.... kompy sie widza (robie pinga na każdym kompie i wszystko sie niby widzi i z routerem i z wszystkim ) ale po pierwsze nie widać na jednym kompie tego drugiego i na odwrót no i neta na drugim nie ma w czym tkwi problem?? karty są Realtek jakieś z wykłe po 30zł kabel skrętka nie krosowany (podobno jak jest router to nie moze być krosowany) modem neo+ to speedtouch 330 dzięki z góry za podpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zaraz. To co się widzi a co nie? Bo najpierw piszesz, że wszystko się pinga a potem, że się nie widzą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipetka1 Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 No bo ping wszystko mówi że połączone ale jak np. udostępnie jakiś folder albo coś to na drugim go nie widać a poza tym jak biore komputery grupy roboczej to też sie nie widzą ... zaznaczam że na jednym jest xp a na drugim 2000 firewalle powyłączane ... bo chodzi o to że mógłbym wtedy połączenie udostępnić ....:-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...