mioll Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 witam z gory przepraszam jesli zalozylem temat nie tu gdzie trzeba ale nie bardzo wiedzialem gdzie powinno byc podsiadam plyte glowna gigabyte model ga-7n400 pro2 z obsluga dual channel mam dokupione dwie kosci 256mb wiec teoretycznie powinno to dzialac ale.. nie bardzo wiem czym ma to sie objawiac tzn. bios wykrywa mi tylko 256mb ( chyba powinien wykrywac calosc ?? ) jak i w windowsach pokazuje mi sie tylko 256mb ramu czy to normalne w opcji z dualem ? czy moze ja robie cos nie tak prosil bym o jakas informacje jak to powinno byc wyswietlane bo mam obawy ze z plyta jest cos nie tak gdy wsadze ram tak jak kaze instrukcja ( aby pamiec dzialala w dualu ) w banki 1 i 3 to komp bootoje sie normalnie ale gdy tylko przeloze jedna kosc w inne banki komp sie nie uruchamia nawet jak wloze w banki 2 i 4 gdzie teoretycznie powinny dzialac razem pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubotka Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Sprawdz w instrukcji , ja ma GA-K8NF-9 i Dual działa w bankach 1+2 Channel A , 3+4 Channel B... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Niezależnie od tego czy się Dual załączy czy nie to powinien wykryć 512MB. Sparwdź oddzielnie kości czy któraś nie jest walnięta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mioll Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Niezależnie od tego czy się Dual załączy czy nie to powinien wykryć 512MB. Sparwdź oddzielnie kości czy któraś nie jest walnięta. 1231562[/snapback] heh jak zawsze najprostsze rozwiazanie jest najbardziej oczywiste... po wyjeciu jednej kosci komputer przestal sie wlaczac a gdy zamienilem kosci wlaczal sie heh nie pomyslalem ze moze byc kosc uszkodzona bo kupilem ja tydzien temu i od tamtej pory tak sie dziej ( kupilem uszkodzona ) dziekuje za pomoc i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...