RS Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 (edytowane) Witam, abonenci sieci era dzwoniac pod nr 602963000 moga sprawdzic stan swojeo konta. To jest polaczenie oczywiscie platne (era sux), ale odkad mam sekundowe naliczanie to kilka razy w miesiacu sprawdzam. Pierwsze moje sprawdzenie, automat mowi ze do wykorzystania 63minuty 10mms do zaplaty 6zł. Wkurzylem sie troche poszedlem do salonu i sie pytam co jest, ponad godzina darmowa a do zaplaty 6zl (pula minut i sms jest wspolna - 1 minuta=3 sms). Dowiedzialem sie ze wszystko mozna wyjasnic dopiero jak przyjdize fak-tura... POinformowano mnie ze prawdopodobnie wyslalem jakiegos sms pod specialny numer, za ktory sie placi osobno. ALe jestem pewny ze takiego sms nie wysylalem, nie dzwoilem takze pod 0700 itp. Po paru dniach snowu sprawdzam saldo konta i tym razem UWAGA 58minut 10mms i 0 ZERO zł do zaplaty - a to ciagle ten sam miesiac rozliczeniowy. Niewierzylem wlasnym uszom, wiec ponownie polaczylem sie z tym nr, ale okazalo sie ze jednak dobrze uslyszalem. Minelo kilka dni i dzis znowu z ciekawosci sprawdzilem saldo konta i ... 52 minuty 10mms i 13zł !!!! No i znowu sprawdzam ponownie i jednak dalej automat podaje 13 zl.... Co jest do cholery z ta ERĄ ?? tez tak macie ?..... ja juz w koncu nie wiem czy mam te darmowe minuty czy mi juz dolicza za kazde polaczenie........ Automat im zwariowal czy co..... wałek jakis, bo w ten sposob ludzi naciagają na placenie wiekrzych rachunkow i za polaczenia z tym wariujacym automatem... grrrrrr Edytowane 22 Stycznia 2005 przez RS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 darmowe minuty nie sa rozliczane na bierzaco ale z jakims tam opoznieniem (mozliwe ze nawet o polnocy) a stan konta na https://i-boa.era.pl mozesz sprawdzac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 (edytowane) ja wiem . na poczatku polaczenia automat mowi kiedy zostaly dane zaktualizowane. tylko ze chodzi mi oto: pierwszy raz sprawdzam mam 63 minuty i 6zł drugi raz po kilku dniach 58 minut i 0zł' znowu po kilku dniach - dzis 53 minuty i 13zł !!! i napewno sie nie pprzeslyszalem, bo powtarzalem polaczenie dlaczego najpierw 6, potem 0 a pozniej 13 zl mam "nabite"... jak jeszcze tyle darmowych minut, a ja nie dzwonie ani nie puszczam sms na numery specialne.... Edytowane 22 Stycznia 2005 przez RS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 bo system nei dziala w czasie rzeczywistym i ma opoznienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Sprawdz, czy przez przypadek nie masz tak jak ja 120 minut darmowych w tym tylko 80 do innych siecie tzn. jesli wykorzystasz 80 do innych, to juz potem nawala rachunek, pomimo tego, ze te pozostale 40 zostalo, ale tylko na ere :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Chyba nie czytacie tego on pisze ;] Jemu chodzi o to, ze najpierw niby mial do zaplaty 6zl, potem "cudownie" mu rachunek wyzerowalo, a nastepnie nabilo 13zl ;] Jak na moje rozumowanie to rachunek sie powinien zwiekszac a nie raz malec, raz rosnac ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 super wlasnie sprawdzilem ponownie. Dane zostaly zaktualizowane dzis o 8 rano, 48 minut i 11 zl :D od rana wyslalem tylko 1 sms.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 dla tego właśnie mam plus gsm. kiedyś miałem ere i też nie byłem zadowolony. moja kumpela też jest wnerwiona bo ma telefon z ery na abonament i płaci za nieodebrane połączenia (puszczanie sygnałków) ona o tym nie wiedziała i jak w pierwszym miesiącu przyszedł rachunek (ponad 400 zł) to myślała że ją rodzice zjedzą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 jak masz sekundowki to po prostu kasuj co miesiac licznik czasu na telefonie i finito Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bman Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 a stan konta na 1230556[/snapback] A moze wiesz gdzie na i-boa jest podany stan darmowych minut do wykorzystania bo ja widze tam tylko informacje o kosztach biezacych od ostatniej faORT: ORT: ORT: ktury... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 ja mam od tygodnia w tak taku klopt.... mam >3 pln na koncie a kiedy gdzies dzownie mowi mi, ze nie mam wystarczajacych funduszy na wykonanie polaczenia :> alebo dzowni i sie rozlacza :> smsa wyslac nie moge.. :> AVE ERA! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bajus Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 zaskoczylo mnie, ze mozna sie dowiedziec w Erze o stanie konta od kad mam w niej telefon zawsze bylem przyzwyczajony albo do sprawdzenia salda przez i-BOA albo przez telefon na stan konta obydwa sposoby nic nie mowily procz kwoty za jaka wykonalo sie polaczenia a tutaj taka zmiana.. ciekawe jak dlugo takie cos funkcjonuje B) .. wlasnie zadzwonilem pod ERA Stan Konta.. i wyszlo mi, ze zostaly mi 163 min darmowe, 0 zl 23 gr :blink: takze moze on zlicza koszty polaczen niezwiazanych z darmowymi moze to polaczenie (sprawdzajace) naliczyl sobie jako koszt.. btw. jest godzina 00.53, automat powiedzial, ze koszty sa zaktualizowane na godzine 22.30 wczoraj.. takze opoznienie ok 2.5h pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliqe Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Heh ja mam problem ale w idea mix . Jest sobie pewna taryfa JEDNA IDE . No to ok , sprawdzam ile mam 0.24 gr no to ide do sklepu kupilem sobie karte za 50 zł bo uzupe łniak i wysylam sms`a aktywujacego ta promocje ( 25 zł za aktywacje taryfy :blink: ) . Wyslalem sms`a zjadlo mi te 25 zł ok. Minely 2 miechy i nagle 18 stycznia zablokowali mi telefon , ide do salonu i mowie ze srata atata ( to co wyzej ) a ten wyskakuje ze zablokowalo mi telefon z powodu takiego ze niezaplacilem za zmiane taryfy <_< ja tak sie gapie na niego bo zdziwilo mnie to co powiedzial , odwieszam sie i mowie ze zaplacone itd ( to co wyzej ) . No to on po chwili " czeka pan chwileczke , cos sprawdze " , podalem mu nr. telefonu sprzwdza cos tam w bazie danych i mowi ze niezaplacony rachunek jest za grudzien ... no to ja mu mowie ze skoro niezaplacony za grudzien to czemu blokuja mi w polowie stycznia ? I malo tego placilem za 3 miesiace z gory w pazdzierniku czyli pazdziernik , listopad , grudzien . Koles mowi ze to jest niemozliwosia zebym placil bo "wszystko bylo by widoczne " . No ok , pomyki sie zdarzaja nawet komputerom ale najlepsze jest to ze po takim zablokowaniu telefonu , odblokowanie koztuje kazdorazowo 20 zł :o . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 (edytowane) sliQe: a nie masz zadnego dowodu wplaty ? Edytowane 24 Stycznia 2005 przez RS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliqe Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Oczywiście , że mam - ide na wojne dzisiaj B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...