Skocz do zawartości
Pageup

Śliczny Prezencik Od Tpsa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Chodziło mi o to czy serwery nie odrzucają połączenia w związku z tym że neo ma dynamiczne IP

1409953[/snapback]

Nie, nie odrzucaja bo niby dlaczego mialy by to robic. Z drugiej strony jak taki serwer mial by zgadnac czy osoba, ktora sie laczy ma staly badz zmienny adres IP?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ Nyny

A to ciekawe, bo u mnie zawsze, równo co 24 godziny Neo sie rozłącza i łączy pod nowym numerem IP.

@ pageup

emulem zrobiłem koło 20gb ale tez sporo z ftp roznych ściągałem

A internet do 3DMark? Bo już mi się mąci. :rolleyes:

Od września do stycznia miałem Neo za darmo. Stało się to po tym, jak założyli mi telefon w nowym mieszkaniu, ale ze starym numerem i ze starą Neo 640. Przyszedł luty i przyszła faktura z neostradą za styczeń i luty. Złapałem się za łeb, ale cieszę sie, zę to co zyskałem przez 4 miechy w ubiegłym roku to czysty ZYSK. Jakby nie patrzeć 140x4=560 :)

Edytowane przez Lumperator

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam program BearShare... mam 4,6,3 i na mojej 128 ciągnie czasami po 2 mbity!!:|

u qmpla tak samo... nie wiem jak u innych bedzie ssał ale u mnie wypaśnie;d

1401054[/snapback]

Ten program jest genialny dla kogoś kto używał wcześniej kazy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość [RONIN]

no i niestety w miesiącu czerwcu tpsa chyba postanowila zakończym moją sielanke ;( 2 tyg z limitem bosze za co ;(

ile beda mi wlaczali znowu pelna predkosc?

1523605[/snapback]

Nie nażekaj tylko oszczedzaj! Ściągasz jak najęty z sieci p2p więc się dziwisz że limit wyczerpałeś?

Aha. Raz też tak miałem jak i ty, że limitu mi nie założyli. Co dziwne, koledzy co też mieli Neo też tak mówili. Widocznie coś im się czasem w tych serwerach miesza :lol: z kożyścią dla klientów :)

PS. Jeśli już widzisz (czujesz lub przeczówasz) że limit się kończy to za nic nie rozłączaj się z netem! Na "rozpędzonym" neciku można jeszcze ciagnąc z pełną prędkością długi czas. Po zmianie IP już niestety sielanka sie kończy....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... ostatnio gadałem przez tela z jakimś studentem z tepsy... i tam mi gadał o 2mb neo... jest tam limit 38GB czy iluś tam.. + jeszcze jedna sprawa... daja 100GB limitu na 24 miechy... czyli jak wykorzystamy 38GB to z puli 100GB pobieramy... chyba o to chodzi że tyle wyrabiasz...

Co do dynamicznego IP - ono jest stałe przez cały czas sesji (nie to co studenci mają) jak reconnectujesz sobie neta to się zmienia.

W telepunktach etc nic się nie dowiemy co do usług TPSA, lecz jak ludzie sami do ciebie dzwonią, nie z obsługi klienta, tylko normalni co się zajumją obsługą tych bebechów neostrad etc to wiedzą coś... właśnie ci studenci... tam są bardzo młodzi ludzie... no choć zdarzają się rodzynki.

Spac mi sie chciało... ble..

Edytowane przez xionc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U nas tez masz wybor. Jest sporo firm/sieci, ktore maja konkurencyjne badz lepsze ceny i nie stosuja limitow. Ba, nie musza nawet korzystac z lacz kochanego i rzekomego monopolisty w dziedzinie internetu.

1282251[/snapback]

Prawda.

Ja za 128kbps place 44 zl. W tepsie takie lacze kosztuje 59+vat.. no i z limitami, ja nie mam zadnych limitow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... ostatnio gadałem przez tela z jakimś studentem z tepsy... i tam mi gadał o 2mb neo... jest tam limit 38GB czy iluś tam.. + jeszcze jedna sprawa... daja 100GB limitu na 24 miechy... czyli jak wykorzystamy 38GB to z puli 100GB pobieramy... chyba o to chodzi że tyle wyrabiasz...

Co do dynamicznego IP - ono jest stałe przez cały czas sesji (nie to co studenci mają) jak reconnectujesz sobie neta to się zmienia.

W telepunktach etc nic się nie dowiemy co do usług TPSA, lecz jak ludzie sami do ciebie dzwonią, nie z obsługi klienta, tylko normalni co się zajumją obsługą tych bebechów neostrad etc to wiedzą coś... właśnie ci studenci... tam są bardzo młodzi ludzie... no choć zdarzają się rodzynki.

1526828[/snapback]

TO oni o 24 wydzwaniają do klientów??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1526828[/snapback]

Troche namieszal ten klient. Dostajesz 35GB limitu i dodatkowo (w ramach promocji) 100GB, ktore mozna wykorzystac do konca marca 2006 (a nie przez 24 miesiace). Ta promocja dotyczy tylko przejscia z nizszych neostrad na 1024 badz 2048.

Jesli chodzi o zmienne IP to nalezy pamietac, ze neostrada automatyczne sie rozlacza po 24 godzinach, wiec taki jest maksymalny czas utrzymania adresu IP ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie jak u tepsy. Dobre.

1531955[/snapback]

hm swoja drogą ja tez sie zastanawiam nad przejsciem w Poznaniu na kablówke.

Jest teraz fajna promocja w ICP 3072 / 512 kbps za 170zł z vatem. KOlega ma wersje 256 i nie narzeka! Limitów ofkors brak :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1526828[/snapback]

Studenci to w TP siedzą na blue line a o bebechach neostrady to wiedzą tyle co kret o astronomi. A Ci co do ciebie dzwinią to akwizytorzy (właśnie studenci) a nie obsługa techniczna neostrady/ sieci itd. A burdel w TP jest właśnie m.in przez tych studentów pozatrudnianych na umowy zlecenie umowy czasowe itd. Ludzie Ci mają wszystko w [gluteus maximus] bo są tam tylko na pracy czasowej wiec to czy zlecenie złożone przez klienta wklepie do systemu czy wywali do śmieci ma gdzieś bo zanim sprawa wyjdzie to on już nie będzie tam "pracował" a potem klient TP dzwoni 10 razy z oburzeniem dlaczego jego reklamacji/zlecenia nikt nie rozpatrzył.

Do żadnych jak to mówisz "bebechów neostrady", półek DSL, serwerów, Hostów, central 5ESS, nikt żadnych "studentów" nie dopusza bo Ci ludzie nawet nie wiedzą jak to wygląda a co dopiero co z tym robić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Studenci to w TP siedzą na blue line a o bebechach neostrady to wiedzą tyle co kret o astronomi. A Ci co do ciebie dzwinią to akwizytorzy (właśnie studenci) a nie obsługa techniczna neostrady/ sieci itd.  A burdel w TP jest właśnie m.in przez tych studentów pozatrudnianych na umowy zlecenie umowy czasowe itd. Ludzie Ci mają wszystko w [gluteus maximus] bo są tam tylko na pracy czasowej wiec to czy zlecenie złożone przez klienta wklepie do systemu czy wywali do śmieci ma gdzieś bo zanim sprawa wyjdzie to on już nie będzie tam "pracował" a potem klient TP dzwoni 10 razy z oburzeniem dlaczego jego reklamacji/zlecenia nikt nie rozpatrzył.

1539201[/snapback]

Nie wszystko co napisales to prawda. Na blekitnej linii byc moze faktycznie siedza studenci i nie zaprzecze, ze wiekszosci z nich wie o uslugach tyle co nic. Jesli chodzi o akwizytorow jak ich nazwales (poprawnie mowiac, sa to konsultanci) to nie maja oni placone czasowo a od uslug, ktore zostana wykonane. Jesli przyjdzie do ciebie taki konsultant, spisze umowe na przyklad o neostrade i nie wysle tego do TP badz ty tego nie odbierzesz to ten wlasnie konsultant nie dostanie za to kasy. Nie jest rowniez prawda, ze czesto tacy ludzie sie zmieniaja. Sa i tacy, ktorzy pracuje w ten sposob po 4 czy 5 lat i wcale nie sa to studenci. Calkiem niezle nawet na tym biznesie wychodza.

Do żadnych jak to mówisz "bebechów neostrady", półek DSL,  serwerów,  Hostów, central 5ESS, nikt żadnych "studentów" nie dopusza bo Ci ludzie nawet nie wiedzą jak to wygląda a co dopiero co z tym robić.

To akurat prawda, bo nie ma nawet po co ich tam dopuszczac. Oni maja sluzyc jakas podstawowa wiedza na temat uslugi, ewentualnie wyjasnic jak to dziala (od czasu do czasu organizowane sa szkolenia przez pracownikow TP, ktorzy to staraja (powiedzmy) sie wyjasnic zasade dzialania uslugi i odpowiedziec na potencjalne pytania klientow).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konsultanci?? hmm jak to zwał tak to zwał: przedstawiciel handlowy; konsultant; doradca klienta, inżynier sprzedaży :lol: " to są wszystko piękne współczesne nazwy z ogłoszeń prasowych/umów sprowadzające się do jednego AKWIZYTOR znany z dawna jako DOMOKRĄŻCA.

A pisząc o stosunku do pracy miałem na myśli właśnie studentów zatrudnionych na umowy pracy tymczasowej na Błękitnej lini i o do nich zgłaszanych przez klientów reklamacjach/zleceniach po których często ślad ginie.

AKWIZYTORZY (czy jak wolisz konsultanci) pracujący na rzecz TP w terenie nie są przecież pracownikami TP (I tu też znów wyjątek. Są też "konsultanci" pracujący bezpośrendnio w TP) i to też jest jeszcze inna kwestia dotycząca jakości i rzetleności ich pracy. Zresztą dotyczy to wszystkich "konsultantów" tej branży. Chociaż fakt najgori są Ci z Tele2 -Ci to dopiero beszczelnie potrafią kity człowiekowi wstawiać żeby tylko podpisał

Edytowane przez Marasek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konsultanci?? hmm jak to zwał tak to zwał: przedstawiciel handlowy; konsultant; doradca klienta,  inżynier sprzedaży :lol: " to są wszystko piękne współczesne nazwy z ogłoszeń prasowych/umów sprowadzające się do jednego AKWIZYTOR znany z dawna jako DOMOKRĄŻCA.

1543956[/snapback]

To tez nieco nagiete stwierdzenie z prostej przyczyny. Ci "domokrazcy" dostaja namiary od TP, a TP przekazuje adresy osob, do ktorych ktos wczesniej dzwonil i pytal sie o zgode na wizyte. To nie jest tak, ze gosciu wybiera sobie jakas ulice i proboje przekonac kazdego jej mieszkanca.

AKWIZYTORZY (czy jak wolisz konsultanci) pracujący na rzecz TP w terenie nie są przecież pracownikami TP (I tu też znów wyjątek. Są też "konsultanci" pracujący bezpośrendnio w TP) i to też jest jeszcze inna kwestia dotycząca jakości i rzetleności ich pracy.

Owszem, ale ci wlasnie, ktorzy pracuja na rzecz TP maja placone od wykonanych uslug a nie od czasu, ktory na to poswieca i w tym przypadku to im powinno zalezec na zalatwieniu calej sprawy, w przeciwnym razie poprostu nie dostana za to kasy.

Zdarzaja sie oczywiscie wyjatki, jak na przyklad ostatnia afera na poludniu kraju, gdzie konsultant dopisywal sobie na umowie dodatkowe uslugi, ale to sa wyjatki. Wiadomo, rozni sa ludzie. U nas na przyklad przy kliencie kresli sie wszystkie te uslugi, ktorych nie wybral, zeby nie bylo zadnych podejrzen.

Edytowane przez KrzychuG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To widze ze TPSA naprawde zapomina a swoich klientach. Tez mam kumpla ktory pol roku wlasnie juz nieplaci. Zem sie ja na takie cos niezalapal.....

1255259[/snapback]

moj kumpel tez tak mial, cieszyl sie sie bo za neo nie przychodzily rachunki, po kilku miesiacach przyszedl 1 za wszystkie zalegle miesiace

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ten kto ma neo 128 niech sobie sprawdzi ile ma mega na usługi hostingowe ;)

Nie ma już neo 128 ;) Najniższa opcja to 256 ;) Btw jak sprawdzić te usługi hostingowe ?

Edytowane przez M@St3R

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Drejfus ja jużod tygodnia jade na super extra szybkich ~3kb/s i już mnie tu szlak trafia :blink: Forum mi sie chyba z 1,5 minuty otwiera ;/ Ale jeszcze te 4 dni do konca miecha wytrzymam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma już neo 128 ;) Najniższa opcja to 256 ;) Btw jak sprawdzić te usługi hostingowe ?

Prawdopodobnie w panel.neostrada.pl

Ja mam 512kb/s po przesiadce z 640 - non limit Na dzień dzisiejszy mam wykorzystane ok. 4 GB transferu (z neostrady korzystaja 3 kompy). Na limit nie narzekam chociaż faktycznie mógłby być trochę większy. Nie spodziewałem się jednak, że tak odczuję zmianę łacza, niby 128kb mniej, bo 640-512 ale czuję się jakbym przegladał strony na laczu 256ks <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi